Εσπασε αυγο στη φωλια της κλωσσας , τι κανουμε?



Eπειδη δεν εχει τυχει να παρει το ματι μου παρομοια αναρτηση , θα σας πω τον δικο μου τροπο με τον οποιο καθαριζω τα λερωμενα αυγα οταν καποιο σπασει στη φωλια της κλωσσας.


Αρχικα γνωριζουμε οτι παντα υπαρχει πιθανοτητα να σπασει καποιο αυγο στη φωλια , ειτε επειδη φταει η ιδια η κλωσσα ειτε επειδη καποια αλλη κοτα πηγε να γεννησει στη φωλια της. Πρεπει να γνωριζουμε οτι αν αυτο συμβει σε μια κλωσσα και λερωθουν τα αυγα ειναι πολυ πιθανο αν δεν επεμβουμε να υπαρξουν νεκρα εμβρυα.

Οταν ενα αυγο σπασει μεσα στη φωλια η κλωσσα προσπαθει να το απομακρυνει , αν ομως δεν το κανει μονη της τι κανουμε? Πολλες κλωσσες εχοντας χασει αυτο το ενστικτο προσπαθουν να απομακρυνουν το αυγο τρωγοντας το. Και ετσι το αποτελεσμα που βλεπουμε εμεις στα αυγα ειναι μια λεπτη κιτρινη ''επιφανεια'' σαν κρουστα πανω στα υπολοιπα αυγα η οποια ειναι αρκετη για να αποτρεψει την διελευση του οξυγονου στο εσωτερικο του αυγου οντας ικανη να επιφερει τον θανατο στον νεοσσο . Αυτο θα συμβει αν ελεγξουμε τα αυγα μετα απο 1 μερα αφου σπασει το αυγο μεσα στη φωλια.

Πως μπορουμε λοιπον να καθαρησουμε αυτην την κρουστα που βρισκεται στο τσοφλι του αυγου ετσι ωστε να σωσουμε τον νεοσσο?  Ειναι δεδομενο οτι αν ειναι κλειστοι οι ποροι του αυγου ο νεοσσος δεν θα μπορεσει να επιβωσει.

Μια αρκετα ευκολη μεθοδος για να καθαρησουμε το αυγο  ειναι να το παρουμε στα χερια μας και με απαλες κινησεις να προσπαθησουμε να ξυσουμε αυτην την επιφανεια. Μπορουμε να το ξυσουμε με οτιδηποτε κρινουμε εμεις  οτι μπορει να κανει σωστα αυτη τη δουλεια εγω το κανω με τα χερια μου συγκεκριμενα ξυνο ελαφρα αυτην την επιφανεια με το δαχτυλο μου και τα αυγα γινονται σαν καινουργια.

Αν λοιπον σας τυχει να σπασει καποιο αυγο μεσα στη φωλια μην διστασετε απο το να τα καθαρησετε ετσι ωστε να εχετε μια επιτυχημενη  εκκολαψη!!!!



   

1 σχόλιο: