Κότες τρίβονται μέσα στο χώμα: Τι συμβαίνει άραγε; Γιατί το κάνουν αυτό;

NYX


Το έχουμε δει όλοι πολλές φορές, όμως γνωρίζουμε τι πραγματικά συμβαίνει; Κότες χωμένες μέσα στο χώμα κουνώντας τις φτερούγες και το σώμα τους εκτινάσσουν χώμα το οποίο διαπερνά το δέρμα και το φτερά τους. Το χώμα πετάγεται προς τα πάνω και μπαίνει μέσα στο φτέρωμα. Μάλιστα έπειτα από αυτή τη διαδικασία (παίρνει αρκετή ώρα) οι κότες αφήνουν ολόκληρες λακούβες πίσω τους.

Οι κότες κάνουν το λεγόμενο "αμμόλουτρο" για την υγεία του φτερώματος τους, και την απαλλαγή από παράσιτα όπως ψείρες και τσιμπούρια. Επίσης παρατηρείτε τις ζεστές ώρες το μεσημέρι, πράγμα που υποδουλώνει ότι δροσίζονται! Πάντα το χώμα είναι δροσερό ειδικά αν είναι και φρεσκοσκαμμένο. Οι κότες συνηθίζουν να κάνουν μπάνιο με χώμα όλες μαζί. Μπορεί καμία φορά να δούμε ακόμη και ολόκληρο το κοτέτσι να κάνει αυτό το πράγμα στο χώμα. Σε γενικές γραμμές όταν βλέπουμε τις κότες μέσα στο χώμα δεν πάει να πει ότι έχουν ψείρες. Το πιο συνηθισμένο είναι λόγω ζέστης.

Η μέθοδος αυτή είναι πολύ αποτελεσματική για τις ψείρες. Το χώμα τις εγκλωβίζει και τις σκάει πέφτοντας κάτω ανήμπορες να ξανά κολλήσουν στο σώμα. Τα πουλιά στη φύση έτσι απαλλάσσονται από τα παράσιτα και όπως όλα δείχνουν είναι πολύ αποτελεσματικό. Οι κότες πολλές φορές προτιμούν σημεία που έχουμε ρίξει στάχτη. Η στάχτη απολυμαίνει και σκοτώνει τις ψείρες. Έτσι οι κότες δεν χάνουν την ευκαιρία να το εκμεταλλευτούν.

Το αμμόλουτρο παρατηρείτε και σε κότες που έχουν κλωσσήσει πολλές ημέρες. Βγαίνοντας για φαγητό ρίχνουν και ένα μπανάκι ως πρόληψη για τυχών παράσιτα που μπορεί να έχει πιάσει η φωλιά. Είναι βαθιά χαραγμένο στο ενστικτό τους. Δείτε και ένα βιντεάκι...


ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ. Ειδικό βάμμα πρόπολης που μπαίνει στο νερό τους για να μην αρρωσταίνουν ΠΟΤΕ! Καμία επιρροή σε κρέας-αυγά και άμεσα αποτελέσματα! Αποστολή πανελλαδικά μόνο με 4€ μεταφορικά. Τηλ 6992328889. Δείτε εδώ

   

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *