Πως ξεκλωσσάει μια κότα;

NYX


Ενώ οι περισσότεροι για να δούν κότα να κλωσσάει πρέπει να κάνουν "τάμα", υπάρχουν εξίσου πολλά άτομα που έχουν ακριβώς το αντίθετο πρόβλημα. Δηλαδή έχουν πολλές κότες που κλωσσάνε με αποτέλεσμα να μην πέρνουν καθόλου αυγά. Πως μπορούμε να "ξεκλωσσήσουμε" λοιπόν αυτές τις κότες, να τις κάνουμε δηλαδή και πάλι παραγωγικές;

Το πρώτο και κυριότερο είναι να αφήσουμε την φωλιά χωρίς καθόλου αυγά! Οι περισσότερες κλώσσες (εκ πείρας σας το λέω) τα παρατάνε μέσα σε 3-4 μέρες αν δεν έχουν καθόλου αυγά μέσα στη φωλιά τους. Παρ όλα αυτά υπάρχουν και πολλές πεισματάρες που δεν τα παρατάνε τόσο εύκολα.Έτσι λοιπόν ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος είναι να φράξουμε τις κλώσσες σε μέρος οπου να μην μπορούν να κλωσσήσουν. Δεν χρειάζονται πολλές μέρες. Δύο τρείς αρκούν για να ξεχάσουν το ένστικτο και να ξεκινήσουν μέσα τους να δημιουργούνται "οι πλεξούδες" με τα αυγά.

Μια παλιά μέθοδος για να ξεκλωσσήσουν μια κότα ήταν να την πέρνουν και να βουτάνε την κοιλιά της μέσα σε κρύο νερό. Οι παλιοί έλεγαν οτι πέφτει ο "πυρετός" που έχει η κότα στη κοιλιά και μετά σταματάει. Αυτό να σας πω την αλήθεια αν και είναι αρκετά βάρβαρό το δοκίμασα, και δεν μπορώ να πω οτι είχε ιδιαίτερα αποτελέσματα. Άσε που μπορεί να πάθει και καμία πνευμονία η κότα. Οπότε καλύτερα να μην το δοκιμάσετε.

Εγώ στις δικές μου κότες, που δεν είναι πολύ πεισματάρες αμα δεν τους βάλω αυγά δεν κλωσσάνε. Σε κάθε άλλη περίπτωση όμως κλείνουμε την κλώσσα σε ένα άλλο μέρος για λίγες μέρες και σύντομα θα έχει ξεχάσει οριστικά το ένστικτο.

Επίσης θα μπορούσε κάποιος να βγάζει την κλώσα το βράδυ και να την βάζει στο κοτέτσι, αλλα θεωρώ πως είναι πολύ κουραστικό και τις περισσότερες φορές μη αποτελεσματικό επειδή πρωί πρωί η κλώσσα θα γυρίσει πίσω στη φωλιά της.


ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ. Ειδικό βάμμα πρόπολης που μπαίνει στο νερό τους για να μην αρρωσταίνουν ΠΟΤΕ! Καμία επιρροή σε κρέας-αυγά και άμεσα αποτελέσματα! Αποστολή πανελλαδικά μόνο με 4€ μεταφορικά. Τηλ 6992328889. Δείτε εδώ

   

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *