Ντόπιες κότες καραγκούνικες: Δεν αρρωσταίνουν ποτέ, παράγουν αυγά και κρέας, είναι άριστες κλώσσες, !

NYX


Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ενδιαφέρον φυλή η οποία είναι ντόπια και έχει αναπτυχθεί και προσαρμοστεί σε διάφορα χωριά της Ελλάδος. Κύρια χαρακτηριστικά της είναι η ανθεκτικότητα σε ασθένειες. Τα αυγά και το κρέας είναι νόστιμα και ξεχωρίζουν απο τις άλλες φυλές. Η παραγωγή είναι μέτρια (αυγά και κρέας) , σε σύγκριση πάντα με τα ιβρίδια που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Όπως όλες οι ντόπιες φυλές οι κότες αυτές είναι ανεπηρέαστες απο πολλές ασθένειες που θερίζουν τα σημερινά κοτέτσια. Και όταν λεμε ανεπηρέαστες, τόσο να ζούνε πολλά χρόνια και να μην κολλάνε τίποτα. Ο οργανισμός τους έχει προσαρμοστεί πλήρως με το Ελληνικό περιβάλλον και τις κακουχίες του.

Είναι ιδιαίτερα στοργικές κλώσσες και προστατεύουν τα μικρά τους με ιδιαίτερο μένος. Επιτίθενται σε όποιον τα πλησιάσει. Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε νεοσσούς απο καταγκούνικες κότες.
Επίσης οι κότες αυτές έχουν μεγάλη αδυναμία στα κλαριά! Λατρεύουν να κοιμούνται πάνω σε δέντρα, ενώ η περίφραξη πολλές φορές είναι μηδαμινή μπροστά στο πέταγμα τους.

Τα κοκόρια παίρνουν εύκολα βάρος και γίνονται πιο στιβαρά απο τις κότες. Είναι ιδιαίτερα επιθετικά και επιτίθενται σε οτιδήποτε απειλεί το κοτέτσι τους, ακόμη και αν αυτό είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος. Δείτε το βίντεο.

Τις κότες αυτές μπορείτε να προμηθευτείτε στο τηλ 6979601579 (Κώστας Γιαννοκώστας). Είναι καθαρόαιμες ντόπιες και ζούν σε μεγάλο χωράφι ελεύθερες. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από την φάρμα του στο Αγρίνιο και τον ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσε να τον επισκεφτώ! ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ. Ειδικό βάμμα πρόπολης που μπαίνει στο νερό τους για να μην αρρωσταίνουν ΠΟΤΕ! Καμία επιρροή σε κρέας-αυγά και άμεσα αποτελέσματα! Αποστολή πανελλαδικά μόνο με 4€ μεταφορικά. Τηλ 6992328889. Δείτε εδώ

   

loading...

1 σχόλιο:

  1. Οι καραγκουνικες κοτες ειναι διαφορετικη ρατσα απο της βλαχικες κοτες η ειναι η ιδια φυλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *