33 εκατ. κοτόπουλα προσβλήθηκαν από τον ιό της γρίπης. Στήνουν από την αρχή τις µονάδες στην Αµερική

NYX


Στήνουν από την αρχή τις µονάδες πουλερικών στην Αµερική µετά την επέλαση της γρίπης των πουλερικών, που ξεκίνησε τον περασµένο ∆εκέµβριο και προσέβαλλε πάνω από 33 εκατ. ζώα και οδήγησε σε παροδική αύξηση τιµών. Αυτήν την εβδοµάδα οι τιµές για τα κοτόπουλα κινούνται καθοδικά κατά 6,94% στα 82,19 σεντς ανά λίµπρα, σηµειώνοντας πτώση 21,70% σε σχέση µε πέρσι που άγγιζαν τα 103,89 σεντς ανά λίµπρα.

Λόγω των περιστατικών σφαγιάστηκαν πάνω από 7,9 εκατ. πτηνά συνολικά στις ΗΠΑ. «Ο ιός της γρίπης επηρέασε κυρίως τις γαλοπούλες και τις όρνιθες αυγοπαραγωγής και όχι τα κοτόπουλα, ενώ η ζηµιά εκτιµάται σε 36 εκατ. δολάρια µηνιαίως καθώς Κίνα και Νότια Κορέα διέκοψαν τις εισαγωγές πουλερικών από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ», σύµφωνα µε τον Τζιµ Σάµερ, πρόεδρο του Αµερικανικού Συµβουλίου Πουλερικών και Εξαγωγών Αυγών.

Το τέλος της επιδηµίας, λόγω των καλύτερων καιρικών συνθηκών του καλοκαιριού σε συνδυασµό µε κρατικά κονδύλια ύψους πάνω από 500 εκατ. δολάρια έδωσε τη δυνατότητα στους παραγωγούς  να καλύψουν τις απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο και να επαναλειτουργήσουν τις φάρµες τους.

Παράλληλα, το αµερικανικό υπουργείο γεωργίας (USDA) ανακοίνωσε ότι γίνονται έρευνες για να βρεθεί εµβόλιο κατά της γρίπης των πτηνών. Σηµειώνεται ότι µια προηγούµενη έκδοση του εµβολίου ήταν αποτελεσµατική µόνο κατά 60%, αλλά η νέα έκδοση αναµένεται να έχει 100% επιτυχία.

Τέλος, στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι τιµές στα κοτόπουλα αυξήθηκαν κατά 0,03% στα 1,94 ευρώ το κιλό.
ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ. Ειδικό βάμμα πρόπολης που μπαίνει στο νερό τους για να μην αρρωσταίνουν ΠΟΤΕ! Καμία επιρροή σε κρέας-αυγά και άμεσα αποτελέσματα! Αποστολή πανελλαδικά μόνο με 4€ μεταφορικά. Τηλ 6992328889. Δείτε εδώ

   

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *