Το λειρί της κότας: Όλα τα μυστικά που μας δείχνει το χρώμα!

NYX


Σήμερα θα μάθουμε πολλά μυστικά όσον αφορά το λειρί της κότας και τον τρόπο που μπορούμε να ερμηνεύσουμε πολλά πράγματα όπως την υγεία, την ύπαρξη κάποιας ασθένειας, και την ωοτοκία (παραγωγή αυγών).

Το λειρί όπως αναφέρεται και στον τίτλο της ανάρτησης είναι ο καθρέφτης υγείας της κότας η του κόκορα. Και μπορεί να αλλάζει χρώμα ανάλογα με τον αναπαραγωγικό κύκλο του πτηνού.

Πιο απλά! Όταν μια κότα γεννάει αυγά ή αρχίζουν να δημιουργούνται αυγά μέσα στην κοιλιά της το χρώμα του λειριού παίρνει ζωηρό έντονο κόκκινο χρώμα!Αντίθετα η κότα ΔΕΝ γεννάει αυγά είτε λόγω ζέστης - κρύου είτε απο αλλαγή φτερών, τότε το λειρί παίρνει χρώμα ζωηρό ροζ! Επίσης το ίδιο χρώμα φέρουν και οι πουλάδες κοτοπουλάκια κοκοράκια που δεν έχουν ενηλικιωθεί.
Πολύ συχνό είναι το λειρί του κόκκορα να φέρει κηλίδες σκούρες, η πίκες πίκες σκούρα σημαδάκια. Αυτό συνήθως είναι ξεραμένο αίμα η μικροτραυματισμοί οι οποίοι αναπλάθονται πολύ γρήγορα και προέρχονται απο μάχες με άλλους κόκορες η και πιο σπάνια επιθέσεις απο τις ίδιες τις κότες αν ο κόκορας ειναι καινούργιος. Δείτε τη φωτογραφία...
Αν η κότα έχει λειρί χλωμό που σε μερικά σημεία γίνεται σχεδόν λευκό τότε έχουμε πρόβλημα και μπορεί να υπάρχει σοβαρή ασθένεια. Συνήθως ένα χλωμο ατροφικό λειρί συνοδεύεται και απο άλλα συμπτώματα όπως μπαφούνιασμα φούσκωμα, ανορεξία και το κοτόπουλο κάθεται νωχελικό σε μια μεριά.
ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ. Ειδικό βάμμα πρόπολης που μπαίνει στο νερό τους για να μην αρρωσταίνουν ΠΟΤΕ! Καμία επιρροή σε κρέας-αυγά και άμεσα αποτελέσματα! Αποστολή πανελλαδικά μόνο με 4€ μεταφορικά. Τηλ 6992328889. Δείτε εδώ

   

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *