Βιταμίνες στις κότες: Παραμύθια για να μας πέρνουν τα χρήματα!

NYX


Έφτασαν πολλές στιγμές που στην ανάγκη μου για να σώσω τα κοτόπουλα αγόρασα βιταμίνες τις οποίες πρόσθετα στο πόσιμο νερό των πτηνών. Οι κτηνίατροι που τις προωθούσαν και τις προωθούν χορηγούσαν αλόγιστα αυτές τις βιταμίνες είτε τα πουλιά ήταν άρρωστα η όχι.

Σήμερα αφορμή μου γι αυτή την ανάρτηση είναι τα χρήματα που είχα σπαταλήσει όλες αυτές τις φορές, και το λέω έτσι επειδή ποτέ δεν είδα καμία βελτίωση στα πτηνά μου. Ήταν μια πορτοκαλί σκόνη μέσα σε φακελάκι όμως υπήρχαν και άλλες επιλογές όπως πχ για μικρότερα πουλιά (καναρίνια) που την έδιναν σε υγρή μορφή .

Τυχαίνει να έχω κότες αλλά και καναρίνια, οπότε θα σας μιλήσω για την εμπειρία με όλες αυτές τις βιταμίνες. Δεν έκαναν ποτέ τίποτα, οι κότες δεν γέννησαν ποτέ αυγά οπως υποσχέθηκαν τόσοι κτηνίατροι πριν τις χορηγήσουν, τα κοτοπουλάκια δεν αναπτύσσοταν περισσότερο σε σχέση με μια απλή διατροφή, και καμία αρρώστια δεν έφυγε ως δια μαγείας όπως πάλι έταζαν μερικοί "επιστήμονες".Ξέρετε ένας κτηνίατρος που δεν έχει ιδέα απο πουλιά, πριν φύγετε απο το κατάστημα πρέπει κάτι να σας πουλήσει οπότεμ επικροτεί το πόσο χρήσιμη και ευεργετική θα ήταν μια βιταμίνη στο νερό για την ευζωία και την ανάρρωση - ίαση του πτηνού!

Φυσικά παιδιά κάτι τέτοιο δεν ισχύει και καμία βιταμίνη δεν μπορεί να σώσει τα πτηνά ούτε απο κοκκιδίωση ούτε απο πανώλη. Αυτό που μπορεί να σώσει τα πτηνά είναι η σωστή διάγνωση και θεραπεία με το κατάλληλο φάρμακο. Δυστυχώς όμως δύσκολα θα βρούμε κάποιον πτηνίατρο που να κατέχει το θέμα. Οι κτηνίατροι ίσως μπορούν να σώσουν ένα σκύλο όμως στα πτηνά περιπλέκονται πολύ τα πράγματα. Οι περισσότεροι δεν μπορούν να μας βοηθήσουν όχι επειδή δεν θέλουν αλλά επειδή δεν μπορούν. Καλύτερα μπορεί να μας βοηθήσει πολλές φορές ένας μεγαλύτερος που έχει χρόνια πουλιά παρά ένας κακός κτηνίατρος.

Αυτά σας τα λέω και ίσως γίνομαι και λίγο πιο απόλυτος απο όσο πρέπει, όμως στο παρελθόν έχω χάσει πολλά πουλιά απο λάθη κτηνιάτρων. Περισσότερα απο λάθη κτηνιάτρων, παρά απο λάθη δικά μου.
Επίσης παρατηρώ πως χορηγούνται πολλές φορές βιταμίνες για αυξηση της ΑΥΓΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. Εγώ πιστεύω πως με μια σωστή διατροφή, καλαμπόκι σιτάρι, πράσινο, αποφάγια, ψωμιά μπορούν οι κότες να τα πηγαίνουν με διαφορά καλύτερα. Αυτή η διατροφή είναι πραγματικά η ιδανική για να γεννούν οι κότες κάθε ημέρα.
Επιπροσθέτως τα κοτοπουλάκια σε καμία περίπτωση δεν χρειάζονται βιταμίνες σε σκόνη για να αναπτυχθούν. Οι βιταμίνες πρέπει να προέρχονται απο την τροφή τους και όχι απο έτοιμα σκευάσματα.

Εμένα η δική μου προσωπική γνώμη αυτή είναι και βασίζεται στην εμπειρία μου. Ωστόσο άλλοι μπορεί να έχουν άλλη άποψη και δεν διεκδικώ το αλάθητο.


ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ. Ειδικό βάμμα πρόπολης που μπαίνει στο νερό τους για να μην αρρωσταίνουν ΠΟΤΕ! Καμία επιρροή σε κρέας-αυγά και άμεσα αποτελέσματα! Αποστολή πανελλαδικά μόνο με 4€ μεταφορικά. Τηλ 6992328889. Δείτε εδώ

   

loading...

2 σχόλια:

 1. Θα μου επιτρέψετε να απαντήσω εκ μέρους των κτηνιάτρων, γράφοντας τα παρακάτω:
  Η αποτελεσματικότητα του όποιου σκευάσματος (βιταμίνη, αντιβιωση ,αντικοκκοδιακό) εξαρτάται από τη σωστή διάγνωση. Αυτή, σε καμια περίπτωση δεν μπορεί να γίνει στο ''κατάστημα'', αλλά απαιτεί από τον κτηνιατρο να μεταβεί στο χώρο που βρίσκονται τα πτηνα, να κάνει πιθανώς νεκροψία στα πεθαμένα, να πάρει δείγματα για ανάλυση....εξυπακούεται βέβαια οτι ο κτηνιατρος, δεν θα πληρωθεί μόνο την αξία του φαρμάκου, αλλά την επίσκεψη, τις εξετάσεις, κ.τ.λ.!Αυτό σημαίνει η κτηνιατρική διάγνωση σε ένα πρόβλημα.
  Όταν περνάτε λοιπόν από το '' μαγαζί'', και θέλετε μια διαγνωση στο ''πόδι'' για το τι έχουν οι κότες, μάλλον θα σας πουλήσουν κάποια βιταμίνη, ή ευρεως φάσματος αντιβίωση, ακόμα χειρότερα, που πιθανώς να μην λύσουν το πρόβλημα σας.
  Όσο για τον ''παλιό'' στην πτηνοτροφία, αυτός ξέρει τι κάνει καλό στα πουλια, αλλά χωρίς το όποιο επιστημονικό υπόβαθρο, έχει πολλές πιθανότητες να σας πεί λάθος γιατροσόφι, ή λάθος τρόπο χορήγησης.Μην ξεχνάμε οτι όλοι έχουμε την τάση να υπερεκτιμούμε τις αποδόσεις μας στην ιατρική πτηνών, και πολλές φορές θυμόμαστε μόνο τις επιτυχίες και όχι τις αποτυχίες από ένα γιατροσόφι που χρησιμοποιούμε!
  Λίγο σεβασμό λοιπόν στους επαγγελματίες υγείας κτηνών, και να μην τος βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι...ευχαριστώ!!!
  Μαντζιαβάς Αναστάσιος, κτηνίατρος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα σας!
  Τυγχάνει να έχω χάσει πολλές ζωές από λάθη κτηνιάτρων. Και δεν θα συγχωρέσω ποτέ και κανέναν για τα λάθη που έκαναν. Το θέμα δεν είναι η αλόγιστη χορήγηση αντιβιώσεων και βιταμινών, άλλα και τα βασικά λάθη στις δοσολογίες των φαρμάκων. Δεν ξέρω ποια εμπειρία μου να πρωτοαναφέρω, τότε που έτρεχα να πάρω αντιβίωση για τα καναρίνια και μου έδωσε 10 φορές μεγαλύτερη δοσολογία και ψόφησαν; Τότε που έτρεχα με τις κότες ζωντανές και νεκρές, και ο καθένας έπαιρνε χρήματα και έδινε από ένα διαφορετικό φάρμακο; (έχασα όλες μου τις κότες τότε) Ακόμα έχω συλλογή τα χάπια και τις αντιβιώσεις που μου είχαν δώσει. Δεν ξέρω ειλικρινά τι να πρωτοθυμηθώ.

  Αλλά το θέμα είναι ποιος πρέπει να λογοδοτήσει για όλες αυτές τις ζωές που χάθηκαν τζάμπα;

  Σίγουρα δεν μπορούν να μπούν όλοι οι κτηνίατροι στο ίδιο τσουβάλι, υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι (αν όχι οι περισσότεροι) όμως εγώ βίωσα άσχημες καταστάσεις, κανείς δεν μπόρεσε να με βοηθήσει (στο Αγρίνιο) και το χειρότερο το εκμεταλλεύτηκαν κιόλας. Πουλώντας βιταμίνες, χάπια για σκουλήκια, αντιβιώσεις και ότι άλλο φαντάζεστε.

  Τρέφω υπέρμετρη αγάπη για τα ζώα, είναι η ζωή μου, και πιστεύω το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και από τη πλευρά των κτηνιάτρων. Όλων των κτηνιάτρων εφόσον επέλεξαν να κάνουν την ίαση των ζώων επάγγελμα ζωής. Να μην γίνονται τα χρήματα αυτοσκοπός διότι κρίνονται ζωές από αυτά.

  Χαίρομαι πολύ που έστω και ένας κτηνίατρος από την Ελλάδα μπήκε στο κόπο να σχολιάσει εδώ. Διότι αν δεν ακούσετε και τα παράπονα μας πως θα γίνετε και εσείς καλύτεροι;

  Προσωπικά είχα σαν όνειρο να σπουδάσω Κτηνίατρος όμως έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα πέρασα Πολιτικός Μηχανικός στο πολυτεχνείο. Λάθος η Σωστό αυτό έγινε, και ελπίζω ακόμη και χωρίς εξειδικευμένες ιατρικές γνώσεις να μπορέσω βάση της εμπειρίας μου να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για τα πτηνά και τα ζώα μου.

  Με φιλικούς χαιρετισμούς και εκτίμηση
  Χάρης Σταμάτης. Διαχειριστής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *