Κότες παχιές με πολύ λίπος στην κοιλιά. Πως αντιμετωπίζεται, τι πρέπει να τις ταίζω;

NYX


Είναι ένα γνωστό πρόβλημα που παρουσίαζεται σε κότες που έχουν συνέχεια τροφή. Δηλαδή όταν έχουμε την ταίστρα γεμάτη, και οι κότες τρώνε απο το πρωί μέχρι το βράδυ. Φυσικά η πάχυνση στα κοτόπουλα εξαρτάται απο την ράτσα με μερικές φυλές  έχουν μεγάλη προδιάθεση να πιάσουν λίπος.

Με τον ένα η με τον άλλο τρόπο αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για εμάς, διότι κότες που είναι παχιές όχι μόνο έχουν πρόβλημα με το κρέας του (που είναι γεμάτο λίπος) αλλά δεν μπορούν να γεννήσουν και αυγά. Επίσης η κατανάλωση τροφής στις παχιές κότες είναι μεγάλη, αρα μεγάλη και η σπατάλη χρημάτων.
Γιατί οι κότες όμως παχαίνουν; Ας το αναλύσουμε. Όταν η ταίστρα είναι γεμάτη οι κότες μπορούν να τρώνε συνέχεια κάθε 5 λεπτά παράδειγμα. Συνεπώς επειδή είναι λαίμαργα πουλιά τρώνε περισσότερο απο αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός τους και αυτό συσσορεύεται σε λίπος. Οι κότες όταν έχουν δίπλα συνέχεια την τροφή δεν ψάχνουν και δεν σκάβουν για να τραφούν. Άρα ο συνδιασμός απεριόριστη έτοιμη τροφή μαζί με τον "στατικό" τρόπο ζωής οδηγούν στο λίπος.

Η λύση γι αυτό το πρόβλημα είναι να δίνουμε στις κότες τροφή μια φορά το πρωί και μια το βράδυ. Στο ενδιάμεσο θα πρέπει να πεινάσουν για να ψάξουν να φάνε οτι βρούν έξω. Και η τροφή με μέτρο. Όχι ρίχνουμε ένα κουβά για να έχουν να τρώνε μέχρι το βράδυ διότι και έτσι πάλι ζημιά κάνουμε. Το καλαμπόκι έχει την ιδιότητα να παχαίνει περισσότερο τις κότες, οπότε μπορούμε αντί αυτού να δίνουμε σιτάρι - κριθάρι.

ΕΙΚΟΝΑ Παχύ κοτόπουλο παραπάνω απο όσο πρέπει

ΕΙΚΟΝΑ Κανονικό κοτόπουλο χωρίς πολύ λίπος

Επίσης κάτι άλλο που δεν ανέφερα. Όταν η τροφή είναι παρατημένη για πολλές ώρες στη ταίστρα η στο χώμα τα σπουργίτια και τα περιστέρια τρώνε απεριόριστες ποσότητες τροφής, δηλαδή με λίγα λόγια γινόμαστε φιλοζωικό σωματείο για όλα τα πουλιά του αγρού! Φυσικά αν κάποιος θέλει να γίνει κερδοφόρα επιχείρηση το κοτέτσι του πρέπει να βρεί λύση η οποία είναι ταίζω πρωί βράδυ και όχι συνέχεια.

Το αποτέλεσμα όταν οι κότες τρώνε συνέχεια φαγητό, είναι η κοιλιά να γεμίζει λίπος, κίτρινο λίπος, που είμαστε αναγκασμένοι να το αφαιρέσουμε και να το πετάξουμε. Το κοτόπουλο για να είναι υγιεινό σα κρέας πρέπει να έχει κρέας και όχι λίπος περισσότερο και απ τ αρνί.

Οπότε αν κάποιος έχει το παραπάνω πρόβλημα καλά θα κάνει να ακολουθήσει τις παραπάνω συμβουλές!

ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ. Ειδικό βάμμα πρόπολης που μπαίνει στο νερό τους για να μην αρρωσταίνουν ΠΟΤΕ! Καμία επιρροή σε κρέας-αυγά και άμεσα αποτελέσματα! Αποστολή πανελλαδικά μόνο με 4€ μεταφορικά. Τηλ 6992328889. Δείτε εδώ

   

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *