ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Το 90% της σόγιας που κυκλοφορεί στις ζωοτροφές είναι μεταλλαγμένη...

NYX


Σχόλιο αναγνώστη που σοκάρει...
Ποτέ μην ταΐζεται τα ζώα σας σόγια γιατί είναι το 90% μεταλλαγμένη εγώ τις έχω ελεύθερες και δίνω πίτουρο και γεννάνε συνέχεια και μεγαλύτερα και καλύτερα αυγά αυτό που πρέπει να τρώνε οι κότες είναι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη άλλα όχι μεταλλαγμένα.


ΟΤΑΝ Η ΣΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ!!!
Έχω μιλήσει πολλές φορές σε αυτό εδώ το Blog για την διατροφή της κότας, και τους τρόπους που μπορούμε να πετύχουμε μεγαλύτερη αυγοπαραγωγή - κρεατοπαραγωγή. Ωστόσο δεν είναι μόνο ένα είδος διατροφής που μπορεί να το πετύχει αυτό αλλά περισσότεροι. Σήμερα θα μιλήσουμε για την χρήση της σόγιας στα κοτόπουλα, τις ευεργετικές της ιδιότητες, και πολλά πράγματα που λίγοι γνωρίζουν. Eίναι θετικά και αρνητικά!

Πάμε πρώτα να δούμε τα ΘΕΤΙΚΑ!
Η σόγια χρησιμοποιείτε ευρέως στην παραγωγή φυραμάτων τόσο σε κοτόπουλα όσο και σε άλλα ζώα όπως χοίρους αγελάδες κλπ. Τα φυράματα που φτιάχνονται για τα κοτόπουλα είναι κυρίως ανάπτυξης, κρεατοπαραγωγής και αυγοπαραγωγής. Ωστόσο οι περισσότεροι πέρνουν το φύραμα ανάπτυξης για μικρά κοτόπουλα, και όχι κάποιο άλλο είδος. Το φύραμα ανάπτυξης δίνεται στα κοτόπουλα εως 2-3 μηνών κάποιες φορές και περισσότερο, και βοηθάει στην ανάπτυξη πάρα πολύ. Συγκεκριμένα τα κοτοπουλάκια που είναι μικρά σε ηλικία έχουν μεγάλη ανάγκη σε πρωτείνες ασβέστιο κλπ, και η σόγια είναι ένα τρόφιμο φυτικής προέλευσης που τα περιέχει όλα και μάλιστα σε πολύ μεγάλη ποσότητα.
Η σόγια δίδεται επίσης σε κότες που δεν αναπτύσσονται γρήγορα,  δεν γεννούν πολλά αυγά η το τσόφλι των αυγών σπάει εύκολα. Γενικά η σόγια έχει την δυνατότητα να προσφέρει πρωτείνες και ασβέστιο ταυτόχρονα.

Εδώ θα σας πω ένα παράδειγμα. Παλια η γιαγιά μου είχε ένα πρόβλημα με τις κότες. Δεν γεννούσαν πολλά αυγά και αυτά παρουσιάζαν προβλήματα στο τσόφλι το οποίο ήταν πολύ ευθραυστο. Έτσι λοιπόν πήρε σόγια απο ένα κατάστημα και έδωσε στις κότες. Μετά απο μικρό διάστημα οι κότες ξεκίνησαν και πάλι να γεννούν όπως παλιά και τα αυγά απέκτησαν ένα πολύ σκληρό τσόφλι.

Αδιαμφισβητητα η σόγια μπορεί να εξισωθεί με κρέας σε διατροφική αξία, και ξεπερνά σίγουρα τις πιο απλές τροφές πχ σιτάρι καλαμπόκι κριθάρι.
Πάμε να δούμε τα ΑΡΝΗΤΙΚΑ!
Κότες που έχουν τραφεί με σόγια, είτε σκέτη είτε μέσω φυράματος μυρίζει το κρέας τους και τα αυγά τους. Η μυρωδιά πολλές φορές μπορεί να είναι τόσο έντονη που να μη τρώγονται. Επίσης όταν τα κοτοπουλάκια η οι κότες τρέφονται με φύραμα η σόγια οι κουτσουλιές τους μυρίζουν στο κοτέτσι.

Το κυριότερο όμως πρόβλημα με τη σόγια δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι οτι στο εμπόριο το 90% της σόγιας που κυκλοφορεί προέρχεται απο γεννετικά τροποποιημένα φυτά της Αμερικής. Δηλαδή με απλά λόγια οι τροφές είναι μεταλλαγμένες. Στην Ελλάδα απαγορεύονται φυσικά οι καλλιέργειες μεταλλαγμένων σύμφωνα με τους νέους νόμους, αλλά στο εξωτερικό και στην Αμερική επιτρέπονται κανονικά. Και επειδή είναι τόσο μεγάλη η παραγωγή τους στέλνουν και σε άλλες χώρες,

Η μεταλλαγμένη σόγια λοιπόν που υπάρχει σε όλα τα καταστήματα με ζωοτροφές, παραμένει άγνωστο τι παρενέργειες μπορεί να δημιουργήσει, όπως επίσης και το τι μπορεί να μεταδοθεί σε εμάς τους ανθρώπους. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο οι περισσότεροι δεν προτιμούν την σόγια, διότι είναι ιδιαίτερα καχύποπτοι.

Για να δώσουμε την συμβατική σόγια στα κοτόπουλα μας, πρέπει να το ψάξουμε διεξοδικά. Υπάρχουν καταστήματα με ζωοτροφές που ίσως πωλούν την συμβατική. Να ξέρετε οτι αν η σόγια η το φύρμα προέρχεται απο γεννετικά τροποποιημένα φυτά στο τσουβάλι πίσω στο καρτελάκι αναγράφεται πάντα η λεξη GMO (Genetically Modified Organism).

ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ. Ειδικό βάμμα πρόπολης που μπαίνει στο νερό τους για να μην αρρωσταίνουν ΠΟΤΕ! Καμία επιρροή σε κρέας-αυγά και άμεσα αποτελέσματα! Αποστολή πανελλαδικά μόνο με 4€ μεταφορικά. Τηλ 6992328889. Δείτε εδώ

   

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *