Πως μπορείτε να κάνετε τις κότες να κλωσσήσουν: Πως να πέφτουν κλώσσες. τι έκαναν παλιά, μυστικό



Πως μπορείτε να κάνετε τις κότες να κλωσσήσουν; Σήμερα έχω να σας αποκαλύψω ένα μυστικό poy εφάρμοζαν τα παλιά χρόνια και έκαναν τις κότες να πέφτουν κλώσσες.  Δεν έχει ξανααναφερθεί ποτέ μεχρι τώρα στο ellinikeskotes.blogspot.gr και ο λόγος δεν είναι επειδή ήθελα να το κρατήσω κρυφό αλλά επειδή μπορεί μπορεί καμιά φορά, τα πουλιά να ερεθιστούν παραπάνω από το κανονικό. Παίρνω την απόφαση όμως να το δημοσιεύσω και θα δείτε μόνοι σας αποτελέσματα που έχει. Η μέθοδος δεν έχει να κάνει ούτε με ταλαιπωρία των πουλιών ούτε κλείσιμο σε κλουβιά ούτε τίποτα δύσκολο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να φτιάξουμε μια "μαγική τροφή" η οποία διεγείρει τις κότες να κλωσσήσουν. Και τα υλικά τα έχουμε καθημερινά στο σπίτι μας!

Ξέρετε οτι τα παλιά χρόνια έβαζαν τις κότες να κλωσσήσουν όποτε ήθελαν; Πως τα κατάφερναν; Τι τροφή τις ταίζαν; Γυναίκες που διατηρούν εδώ και πολλές γεννιές κότες και τα μυστικά πήγαιναν απο στόμα σε στόμα έφτασαν και σε μένα. Μια γυναικούλα που έβαζε πολλές κλώσσες μου εκμυστηρεύτηκε το μυστικό της και πως μετατρέπει όλες τις κότες της σε κλώσσες. Μόλις τη ρώτησα λοιπόν ποιά είναι η τροφή μου απάντησε ζυμάρι! Τι ζυμάρι τη ρωτάω. Μου λέει αυτό το ζυμάρι που τρώμε. Δίνεις ωμό όταν έχει φουσκώσει απο τη μαγιά, λίγο σε κάθε κότα απο αυτές που γεννάνε όμως. Μετά απο 4-5 μέρες επαναλαμβάνεις και σε 1-2 βδομάδες αρχίζουν τα αποτελέσματα.

Οφείλω να πω πως δεν το πίστεψα στην αρχή. Όμως ακολούθησα κατά γράμμα τις συμβουλές της. Πήρα μια κούπα αλεύρι έβαλα μισό φακελάκι μαγιά, λίγο ζεστό νερό και έφτιαξα το ζυμαράκι. Μετά απο δύο ώρες είχε φουσκώσει. Έδωσα απο λίγο στις κότες που γεννάνε. Η γυναίκα μου είχε πει οτι δίνοντας το ζυμάρι κάτι ξυπνάει μέσα στις κότες, και αρχίζουν να γεννάνε πιο γρήγορα αυγά με σκοπό να τελειώσουν όσα έχουν στη κοιλιά τους και μετά να κλωσσήσουν. Την τροφή τη δίνουμε μόνο στις κότες που γεννάνε διότι στις άλλες δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Δίνουμε απο λίγο σε κάθε κότα. Δηλαδή λίγες μπουκιές, για να μην τρελαθούν απο το ζυμάρι.

ΕΙΚΟΝΑ: Ένα μυστικό για να κλωσσάνε οι κότες είναι να βλέπουν στη φωλιά που γεννάνε πάνω απο 4 αυγά. Πολλοί αφήνουν επίτηδες μερικά αυγά για να κάθονται οι κότες κλώσσες


Την μέθοδο την εφάρμοσα και αυτό που έγινε δεν μπορούσα να το πιστέψω. Όλες οι κότες κλωσσούσαν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Φυσικά όπως μου είπε για να λειτουργήσει η μέθοδος πρέπει να υπάρχει το ένστικτο της κλώσσας στις κότες μας. Αν κάνουμε κάτι τέτοιο στις κότες του εμπορίου είναι πολύ δύσκολο να κλώσσήσουν. Η μέθοδος είναι πολύ καλή και την έχω δοκιμάσει πολλές φορές. Προσοχή όμως μην παρασειρθείτε και δώσετε περισσότερο από 5-6 καλές μπουκιές σε κάθε κότα. Όχι οτι θα συμβεί τίποτα τραγικό αλλά έτσι εφαρμόζεται όλα τα χρόνια.

Το ζυμάρι μπορεί να είναι είτε με μαγιά είτε με προζύμι. Οι μύκητες που αναπτύσσονται και φουσκώνει το ψωμί έχουν μια ουσία που ξυπνάει το ένστικτο της κλώσσας στις κότες. Πρέπει να είναι άψητο για να υπάρχουν όλοι αυτοί οι μύκητες. Η μέθοδος να ξέρετε πως έχει πιάσει τα πουλιά όταν δείτε να γεννούν ακατάπαυστα αυγά κάθε ημέρα. Αυτά έκαναν οι παλιοί για να κλωσσούν οι κότες, και το έχω διασταυρώσει και απο άλλους παππούδες γιαγιάδες. Και δεν έχω κανένα λόγο να σας το κρύψω. Δείτε πως ταΐζω με το ζυμάρι τις δικές μου κότες και μετά κλωσσάνε....













   

14 σχόλια:

  1. Θέλω να αναφερθώ στον διαχειριστή του blog.Ολα καλά και όλα ωραία, αλλά πρέπει να τεκμηριώνεις οτιδήποτε ανεβάζεις στο blog σου. Δεν είναι δυνατόν να παραπληροφορείς τούς αρχάριους που έχουν σαν χόμπι τις κότες. Αυτά που ψάχνεις και ανεβάζεις εδώ, δεν ειναι ούτε στο ελάχιστο τεκμηριωμένα. Πολλές φορές εχεις αναφερθεί στην γιαγια σου και πάντα την επικαλείσαι,(πάντα καλά να είναι η γυναίκα),για να μας αποδείξεις οτι αυτά που μας γράφεις είναι σωστά, αλλά θέλω να ξέρεις, εγώ που σου γράφω, οτι η γιαγια σου, εχει την ηλικία της μάνας μου, οπότε καταλαβαίνεις, τι γνώσεις εχει η δική μου γιαγιά! Ψάχνεις ξένα site και μας βομβαρδίζεις με τις ανοησίες των άλλων, χωρίς να τα τεκμηριώνεις, και μας τα παρουσιάζεις και αυτοί που δεν έχουν την γνώση, σίγουρα παραπλανούνται. Δέν ξέρω γιατί τι κάνεις αυτό, αλλά μπορω να υποθέσω.Είσαι ένα νέο παιδί και ψάχνεις το μεροκάματο από το διαδίκτυο και καλά κάνεις,(διαφημίσεις κάργα, μεχρι που λέω έλεος), ομώς δεν μπορείς χωρίς εμπειρία πανω σε αυτόν τον τομέα, αθελά σου, να μας παραπληροφορείς. Ερώτηση? Πως επικαλείσαι τους γερόντους που ξέρουνε πολλά, με αυτά τα αμερικάνικα που ανεβάζεις, με τις πλαστικές φωλιές? Πόσες φορές έχεις ανεβάσει κείμενα, με μυστικά, για καλύτερη αυγοπαραγωγή και για κλώσσες? Πάμπολες φορές και αυτά τα κείμενα, λένε διαφορετικά πράγματα. Για τις εκκολάψεις! Πόσα κείμενα εχεις ανεβάσεις και αν διαβάσει κάποιος, θα δεί ότι ειναι άσχετα το ενα με το άλλο, ενώ αναφέρονται στο ίδιο αντικείμενο. Ποσοστά υγρασίας άλλα των άλλων, μιά μας λές 50% - 60%, άλλα κειμενά σου αναφέρονται στα 70% - 80%, άλλα πάνω στο ίδιο θέμα σε ποσοστά 90%. ΕΛΕΟΣ!!! Φτάνει πιά! Μήν προκαλείς σύγχυση με την ημιμάθεια σου και με τα πειράματα σου. Συγκεντρώσου, κατέβα απο το καλάμι και πάτα στα πόδια σου. Να ξέρεις, εμείς οι μεγαλύτεροι, θα σε στηρίξουμε. Και βάλε ένα τέλος στις διαφημίσεις. Δεν έχουμε ανάγκη από διαφημίσεις, αλλά από γνώσεις. Αυτές θέλουμε! Σημείωση, ένας συγγραφέας, πάντα απαντά στα σχόλια των επισκεπτών του blog. Λοιπόν, τήρησε το, αν θέλεις να σε πέρνουμε στα σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην μπαίνεις αν δεν σου αρεσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω οτι η απάντηση είναι του Διαχειριστή, χωρίς να είμαι σίγουρος.
      Για να μην φαίνομαι σαν Ανώνυμος, λέγομαι Γιώργος Σαρτζετάκης, καθηγητής Γεωπονικού στόν Επιστημονικό τομέα Μελισσών.
      Σημείωση.
      Προσπαθω να βάλω το οναματεπωνυμο μου, Όπως και στο κείμενό μου, αλλά δεν το δέχεται. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  3. Μην μπαίνεις αν δεν σου αρεσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ανώνυμος πιο πάνω με τα παράπονα με κάλυψε απόλυτα.Δυστυχώς έπαψα να παρακολουθώ το συγκεκριμένο blog,πολύ διαφήμιση,επαναλαμβανόμενα μυστικά που δεν στέκουν συχνά στην κοινή λογική,και σύγχυση στους αδαείς.Μίλησα με τον διαχειριστή,συμπαθέστατος και ευγενικός δεν λέω,αλλά δεν νομίζω πως βγήκε άκρη(τον ευχαριστώ πάντως που ανέβασε ένα άρθρο μου στην αυγοπαραγωγή).Τα μυστικά,οι πατέντες και ο αντιεπιστημονισμός δίνουν και παίρνουν,οι δε διαφημίσεις αυγαταίνουν.Κάτι χάλασε στην πορεία φιλαράκι,συμμάζεψέ το...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς διαχειριστη:
    Βρε φιλε μας εχεις τρελανει με τις ανιστοριττες ιστοριες τις ΓΙΑΓΙΑΣ.
    Πρεπει να ξερεις οτι αυττα που αντιγραφεις και ανεβαζεις ειναι ολα ψευδη.
    Ακου εκει ζυμαρι για να γινουν κλωσσες οι κοτες!

    Ελεος ρε φιλε μη μας αναγκασεις να σε καταγγειλουμε στην GOOGLE και σου σταματησει τις ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙς.

    Τωρα εαν εισαι ωραιος και ανδρας καλό θα ειναι να βγεις και ανα μας απαντησης αλλα και με την φωτογραφια σου.

    Λοιπον σου δινουθμε περιοθοριο 15 ημερες, πριν σε δωσουμε στην GOOGLE.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Panos. Το ζυμάρι πρέπει να είναι σαν αυτό που τρώμε. μαλακο θα ελεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. νομίζω ότι έχετε παρεξηγήσει τα πράγματα, αυτό το blog αναφέρεται σε παραδοσιακές μεθόδους εκτροφής συγκερασμενες με σύγχρονες ιδέες σε ερασιτεχνικό επίπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια χσρα κανει το παλικάρι και μοιράζεται τις εμπειρίες του μαζι μας. Μαλακες ολοι αγαμητοι, ζηλιάρηδες αμέσως να τον κατηγορείσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε παιδιά αν δεν σας αρέσει απλά δεν μπαίνετε εδώ μέσα και όλα καλά.Κανείς δεν σας υποχρεώνει....τι να πώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδιά μη τρεκενομαστε με δύο και με τρεις κότες ένα κοκορι από χωριό από κάποιον καλό που μας έχουν συστήσει να αγοράσουμε έστω από χωριατη σε λαϊκή η χωριατη που έχει δικές του περνούμε δύο κότες 7-8 μηνών και ένα κόκορα ίδιας ηλικίας βλέπουμε πως αποδίδουν σε αυγά κρατάμε 10 αυγά αγοραζουμε μία μεγαλύτερης ηλικίας έτοιμη να κλωσησει με λίγη προσοχή βγαίνουν κιόλας τα πρώτα πουλιά και στεινουμε κοτέτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και ερχομαστε 5 χρονια μετα και οι καλυτερες τρωφες για ορνιθες, απο τις καλυτερες εταιριες εχουν μεσα προζυμι.... Μερικοι βιαζεσται να βγαλετε συμπερασματα και απλα εκτιθεστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ολες οι κοτες μπορουν να γινουν κλωσσες, το θεμα ειναι αν εμεις ειμαστε διαθεσιμοι να ασχοληθουμε σοβαρα και τι εννοω. Το πρωτο που πρεπει να γινει ειναι να απομονωθει η καθε κοτα σε δικο της κλειστο χωρο με σκοτεινη φωλια και προαυλιο χωματινο χωρο τουλαχιστον 1,5 τετραγωνικο χωρο. Περιμετρικα να μην εχει επαφη με τον γυρο χωρο! Ο προαυλιος χωρος να ειναι ηλιολουστος στο πανω μερος του. Το χωμα του προαυλιου χωρου να ειναι μαλακο (ή φρεσκοσκαμμενο) για να μπορει να ξαπλωνει η κοτα για να ξεμουδιαζει και να κανει το μεσημεριανο "χωματομπανιαρισμα της"
    Το δευτερο και βασικοτερο ειναι να μην προσμενουμε να παρουμε τα αυγα απο αυτες τις κοτες για οσο διαστημα διαρκεσει αυτη η προσαρμογη τους.
    Τριτο και επισης σημαντικο, αφθονη τροφη και πλουσια σε ποικιλια οπως χορταρικα διαφορων ειδων, φρουτα λαχανικα και φρεσκα βοτανα (ριγανη θυμαρι δυοσμο μαντζουρανα) και ποικιλια σπορων οπως: Σησαμι, Κεχρι, Κινοα, Φαγοπυρο, σπορους Τσία (Chia), λιγοστους σπορους Λιναροσπορου ανα εβδομαδα ως υπερτροφη και ως φυσικο καθαρτικο , λιγοστους σπορους κανναβουριού οι οποιοι βοηθουν στο αρχικο στρες της κοτας.
    Σιταρι Φακη και Κριθαρι τα μουλιαζω σε νερο για 48 ωρες πριν τις ταΐσω. Επισης εχω ετοιμα πανερια με φυτρες και πανερια με βλαστούς απο Σιταρι και Κριθαρι.
    Βρασμενα ψαρια ή ψαρια απο κονσερβες.
    Τροφη για μάϊνες που ειναι πολυ πλουσιες σε πρωτεινες οι οποιες περιεχουν σκουληκια και αυγα εντομων
    Δεν τις ταϊζω Καλαμποκι! Δεν τις ταϊζω φυραματα! Δεν αγγιζω τα αυγα τους!
    Πηγαινω τις ιδιες ωρες καθε μερα για το τάϊσμα τους το πρωι και το απογευμα και δεν τις ενοχλει κανεις αλλος! Φρεσκο νερο καθε δευτερη μερα το πολυ!
    Ανα δεκα ημερες ραντιζω τον προαυλιο χωρο τους με ασβεστονερο.
    Ποτέ δεν τους δινω τις ιδιες τροφες! Καθε ημερα και διαφορετικοι συνδυασμοι τροφων.
    Μη κανει το λαθος να με αμφισβητησει κανενας με Ντοκτωρά και Master γιατι καλα τα πτυχια και οι σπουδες αλλα να μου πουν ΕΜΕΝΑ πότε ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΚΟΤΕΤΣΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή