Αυτοσχέδια θερμομάνα για νεογέννητα κοτοπουλάκια: Η πιο εύκολη πατέντα για να μεγαλώσουν γρήγορα!!!


Σήμερα θα σας δείξουμε μια πανεύκολη πατέντα για να κάνετε δικη σας θερμομάνα χωρίς καθόλου κόστος πανεύκολα. Όπως θα γνωρίζετε τα κοτοπουλάκια τις πρώτες 10 μέρες της ζωής τους έχουν απολύτως ανάγκη τη θερμότητα. Δηλαδή ο οργανισμός τους δεν μπορεί ακόμα να αναπτύξει τη θερμοκρασία που χρειάζεται, άρα για να ζήσουν πρέπει κάποιος να τα ζεσταίνει. Στη φύση αυτό γίνεται κάτω απο τη κοιλιά της κλώσσας μέσα στα πούπουλα. Όμως όταν τα κοτοπουλάκια είναι ορφανά τότε τι κάνουμε; Μα φυσικά φτιάχνουμε τη δική μας θερμομάνα. Δεν είναι καθόλου δύσκολο, και θα σας δείξω εγώ τον τρόπο να το κάνετε, είτε έχετε λίγα πουλάκια είτε πολλά. Με αυτή τη πατέντα που θα δείξουμε θα αναπτύσσονται πολύ πολύ γρήγορα!

Το πρώτο που θα χρειαστούμε είναι ένα κουτί. Το πόσο μεγάλο θα είναι εξαρτάται πόσα κοτοπουλάκια θέλουμε να βάλουμε μέσα. Εγώ για παράδειγμα σε αυτό το κουτάκι που θα δείτε παρακάτω έβαλα 10 κοτοπουλάκια. Το οποίο είναι προσωρινό, για να πάρουν τα πάνω τους τα κοτοπουλάκια τις πρώτες ημέρες που είναι απολύτως ευαίσθητα! Η θερμομάνα μας πρέπει να αερίζεται απο μερικές τρυπούλες, αλλά να είναι κλειστή απο επάνω, για να μην φεύγει η θερμότητα έξω, ούτε να φυσσάει αέρας μέσα στα πουλάκια. Νερό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια απλή ποτίστρα για καναρίνια, η οτιδήποτε παίρνει λιγάκι νερό και δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε να πνιγούν αλλά ούτε και να βραχούν τα κοτοπουλάκια. Αυτή που έβαλα εγώ ποιο κάτω δεν είναι κατάλληλη, ειδικά για τόσο μικρό χώρο. Το καλύτερο είναι να βάλουμε μια πιπίλα να πίνουν νερό, όπως αυτή για τα κουνέλια.

Η λάμπα που πρέπει να τοποθετήσουμε μέσα στο κουτί πρέπει να είναι πυρακτώσεως, οι κλασσικές λάμπες που είχαμε εδω και χρόνια, και εκπέμπουν θερμότητα. Καταλάβατε ποιά λέω, την απλή στρογγυλή, η αλλιώς πυρακτώσεως όπως ονομάζεται. Μην κάνετε το λάθος και πάρετε καμία οικονομική, γιατί δεν βγάζει καθόλου θερμότητα. Εγώ προσωπικά για να βάλω τη λάμπα στο κουτί χρησιμοποίησα ένα παλιό πορτατίφ. Τρύπησα το κουτί και το έβαλα απο τα πλάγια λίγα εκατοστά απο το έδαφος, έτσι ώστε τα κοτοπουλάκια να ζεσταίνονται μια χαρά.

Για να καταλάβετε αν έχετε τοποθετήσει τη λάμπα σωστά πρέπει να δείτε το εξής. Αν τα κοτοπουλάκια είναι στριμωγμένα όλα κάτω απο τη λάμπα. κρυώνουν, άρα πρέπει αν τοποθετήσουμε τη λάμπα λίγο πιο χαμηλά. Αν τα κοτοπουλάκια απομακρύνονται απο τη λάμπα, σημαίνει ότι τα ζεσταίνει πολύ. Τα κοτοπουλάκια πρέπει να κάθονται άνετα μέσα στο κουτάκι, να κυκλοφορούν χωρίς να κρυώνουν.

Για τροφή δώστε τους τις πρώτες ημέρες φύραμα και αν θέλετε λίγο βρασμένο αυγό κρόκο. Θα τους κάνει πολύ καλό και θα αναπτυχθούν γρήγορα. Ο φωτισμός όλο το 24ωρο θα τα βοηθήσει να αναπτυχθούν ακόμα πιο γρήγορα ταυτόχρονα με τη ζέστη που έχει μέσα στο κουτί. Να ξέρετε τα κοτοπουλάκια είναι όπως τα φυτά στο κήπο. Αν έχουν καλό ήλιο και μπόλικη τροφή - λίπασμα - πετάγονται ταχύτατα και απλώνουν ρίζες και κλαδιά. Έτσι είναι και τα κοτοπουλάκια. Αν τους πρώτες 2 μήνες πάνε πολύ καλά και φτιάξουν γερά κόκκαλα μετά θα συνεχήσουν να αναπτύσσονται με τον ίδιο γρήγορο ρυθμό.

Για να μην πολυλογώ δείτε μια πατέντα με τη δική μου αυτοσχέδια θερμομάνα για κοτοπουλάκια, και πάρτε ιδέες για να φτιάξετε μια δική σας. Και προσοχή με τα νερά διότι αν τα πουλάκια αρπάξουν καμια αρρώστια τότε εγκυμονούν άλλα προβλήματα. Μεγάλη προσοχή τις πρώτες ημέρες...








   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου