Άρρωστη κότα: Αυτά είναι καθαρά συμπτώματα της ασθένειας...



Παιδιά καλησπέρα....
Η κότα που βλέπετε κάθεται όλο κάτω. Δεν νομίζω να έχει σπάσει πόδια, Γιατί κάπου κάπου κάνει κάτι βηματάκια. Ισως έπαθε κάτι από τα κοκόρια. Μικρόσωμη αυτή, μεγαλόσωμα εκείνα.
ή μήπως έχει πάθει καμιά αρρώστια;  Εκανε εναν ήχο παραξενο, δεν θυμάμαι πως. Σαν να πνιγεται. Κατι "γκλου γκλουκ" έκανε, σαν να καταπίνει κάτι πχ.  Είναι χωρια απ τις αλλες απ τη πρωτη μέρα που τη βρηκαμε ετσι, ίσως και κάνα 2 μέρες τώρα; της Εχουμε βαλει βιταμίνες στο νερό, αλλά ουτε τρώει πολύ ουτι πινει πολύ.
Αξίζει λέτε να μείνει η να..φύγει;
Παρακάτω δίνεται αναλυτικά απάντηση απο τις Ελληνικές Κότες









Καλησπέρα, φίλε μου! Η κότα είναι άρρωστη, και μάλιστα βαριά άρρωστη! Έχουμε ξεκάθαρα συμπτώματα ασθένειας, και είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν πρόκειται για μεταδοτική ασθένεια μπορεί να δείς συμπτώματα και σε άλλες κότες. Στα κοτόπουλα οι ασθένειες μεταδίδονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η μόνη περίπτωση να μην κολλήσουν, είναι να έχεις απομακρύνει το άρρωστο απο πολύ νωρίς δηλαδή μόλις εμφανιστοπύν τα συμπτώματα, και να πάρεις αυστηρά μέτρα απολύμανσης για όλο το υπόλοιπο κοτέτσι. για την απολύμανση του κοτετσιού περνάς με ασβέστη όλο το κοτέτσι, χλωρίνη τις ταίστρες ποτίστρες, όλα πρέπει να καθαρίσουν.

Είμαι ιδιαίτερα αρνητικός, μιας και όσες φορές είδα σύμπτωμα αρρώστιας στις κότες μου, δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα και τις έχασα την μια μετά την άλλη. Στη περίπτωση σου μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν έχεις κάποια απο τις κοινές ασθένειες, μυκόπλασμα, κοκκιδίωση, ευλογιά, και νομίζω ότι είναι σίγουρα κάποια ασθένεια στο αναπνευστικό λόγω και του "γκλου γλουκ" που ανέφερες. Για το αναπνευστικό το πιο αποδοτικό αντιβιοτικό είναι το baytril, ευρέους φάσματος που πιάνεις πολλές αρρώστιες. Ωστόσο κανείς δεν πρόκειται να είναι σίγουρος αν θα γίνει καλά.
Η συμβουλή ενός παλιού για τα άρρωστα κοτόπουλα είναι μια "Σκότωμα και θάψιμο μακριά απο το κοτέτσι". Δυστυχώς με τα κοτόπουλα είναι μια πονεμένη ιστορία. Αρρωσταίνει ένα και μπορεί να χαθεί μια ολόκληρη πτηνοτροφική μονάδα. Στην Ελλάδα δεν έχουμε σχεδόν κανένα εξειδικευμένο που να μπορεί να μας βοηθήσει αποτελεσματικά σε μια τέτοια περίπτωση.

Τώρα θέλω να σου δείξω πως κατάλαβα ότι η κότα είναι άρρωστη, και να μάθεις να κάνεις και εσύ σωστά τη διάγνωση τις επόμενες φορές, που ελπίζω να μην υπάρξουν.

Πρώτο πράγμα που είδα και κάνει μπάμ για την αρρώστια, είναι το χλωμό σχεδόν νερκού χρώμα στου πρόσωπο. Το λειρί της κότας είναι το πρώτο σύμπτωμα όταν είναι άρρωστη κότα. Μια νεαρή πουλάδα έχει ζωηρό ρόζ χρώμα και όχι τέτοιο χλώμιασμα. Επίσης όταν μια κότα γεννάει το λειρί είναι κατακόκκινο. Επίσης βλέπω έντονο αδυνάτισμα στο πρόσωπο. Είμαι σίγουρος ότι αν την πιάσεις απο κάτω έχει αρχίσει συμπτώματα καρίνας, και αρχίζει να φεύγει το ψαχνό και να μένουν μόνο τα κόκκαλα...



Το δεύτερο σύμπτωμα η ασθένεια είναι η πτώση της φτερούγας, κλασσικό σύμπτωμα ασθένειας, και το ανακατεμένο φτέρωμα, σε συνδιασμό με φουσκωμα. Φίλε μου έχεις τρανταχτά συμπτώματα, και πολύ λυπάμαι αλλά οι ελπίδες για να σωθεί είναι σχεδόν μηδενικές. Έχω δεί κοτόπουλα μετά απο αντιβίωση να αρρωσταίνουν πάλι. Γενικά με τις αρρώστιες είναι να μην μπλέξεις. Εγώ πλέον δεν είμαι φιλέσπλαχνος, μόλις βλέπω αρρώστια κοιτώ να σώσω ότι μου έχει απομείνει.


Αυτά απο εμένα και ελπίζω η κοτούλα να είναι καλά και να με απατούν οι εικόνες. Ελπίζω να μη δεις κανένα άλλο σύμπτωμα  σε άλλες κότες.
   

1 σχόλιο:

  1. Αντωνιαδης. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕς ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ. ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΣΑΝ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟς ΔΗΛΑΔΗ ΟΡΘΙΑ . ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΗ ΥΓΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΟΡΘΙΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΚΕΦΤΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΕΝΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΗΠΩς ΤΗΝ ΞΕΛΑΦΡΟΣΩ ΕΣΕΙς ΤΙ ΛΕΤΕ ΘΑ ΤΗΣ ΚΑΝΩ ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή