Μια απίστευτα αποδοτική πατέντα για το κοτέτσι μας



Σήμερα έχουμε μια πατέντα για το κοτέτσι που θα λατρέψετε. Στην Ελλάδα δεν το έχουμε ξανα δεί, και γι αυτό θεωρώ ότι ανάρτηση αυτή θα σας τρελάνει όλους. Όλοι προσπαθούμε με τον ένα η τον άλλο τρόπο να κρατήσουμε κότες, αλλά και κήπο μαζί. Πχ να φράξουμε ένα μέρος για τις κότες, και ένα μέρος για τα κηπευτικά μας, τα λάχανα, τα μπρόκολα το χειμώνα, και το Καλοκαίρι τις ντοματούλες μας τις πιπεριές και όλα τα καλούδια. Ωστόσο οι κότες είναι ο χειρότερος εχθρός των κηπευτικών, εφόσον αν καταφέρουν και μπούν στον κήπο, θα σκάψουν θα χαλάσουν τα φυτά τους καρπούς, και αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση.

Στο εξωτερικό όμως, ένας πολύ έξυπνος, πτηνοτρόφος, που θέλησε να συνδιάσει και τα δύο με το καλύτερο δυνατό τρόπο, έκανε κάτι απίστευτο! Γύρω απο το φράχτη των κηπευτικών, έφτιαξε ένα συρμάτινο τούνελ, με απλή περίφραξη, καθόλου δύσκολο να το φτιάξει μόνος του, ο καθένας. Έβαλε περιμετρικά λοιπόν ένα τούνελ, το οποίο συνδέεται με το κοτέτσι, και οι κότες περιφέρονται σχεδόν ελεύθερες γύρω απο τον κήπο και τρώνε ολα τα ζιζάνια που φυτρώνουν, δηλαδή ελευθέρας βοσκής.

Ωστόσο ο λόγος που έκανε έτσι τον φράχτη είναι άλλος! Οι κότες αποτελούν τον πιο αποτελεσματικό εξολοθρευτή εντόμων, απο κάμπιες, σκουλήκια μέχρι σκαθάρια ακρίδες και σαλιγκάρια. Η περιμετρική περίφραξη, μπορεί αποτρέπει τα έντομα να περάσουν μέσα στον λαχανόκηπο με αποτέλεσμα, η περίφραξη να αποτελεί ένα αδιαπέραστο τοίχο για όλα τα βλαβερά έντομα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η περίφραξη αυτή με τις κότες δουλεύει άψογα για τα έντομα στον κήπο, αλλά και οι κότες να βοσκάνε για να κάνουν περισσότερα αυγά και πιο νόστιμο κρέας...



Αλλά και παραλλαγή της μεθόδου, με κινούμενα τμήματα για να τρώνε οι κότες φρέσκο χορτάρι...



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου