Σταμάτησαν να γεννάνε οι κότες: Αύξηση αυγοπαραγωγής και μυστικά ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ



Μυστικό για να αυξηθεί η αυγοπαραγωγή στις κότες. Όλοι ξέρουμε ότι το χειμώνα ούτε λίγο ούτε πολύ οι κότες σταματάνε να γεννάνε αυγά, η γεννάνε πολύ λίγα. Όπως και να έχει κανένας δεν θέλει να ταίζει να πληρώνει τροφές, και να μην έχει να φάει αυγά. Το ερώτημα είναι πως μερικοί στο διπλανό κοτέτσι καταφέρνουν και παίρνουν περισσότερα αυγά απο εμάς με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες την ίδια θερμοκρασία κλπ; Θα σας πω μια εμπειρία μου για να καταλάβετε.

Θυμάμαι μια χρονιά που είχα πάει 10 κοτοπουλάκια απο νωρίς την Άνοιξη. Τα μεγάλωσα και Μόλις έφτασε ο Χειμώνας άρχησαν να γεννάνε. Γεννάγαν ασταμάτητα μέσα στο καταχείμωνο, και έτρωγε και η γειτονιά απο αυτές τις κοτούλες. Ακόμα δεν θα ξεχάσω εκείνη τη χρονιά. Όμως δεν θα ξεχάσω και αυτό που έκανα για να γεννάνε. Κάθε μέρα πήγαινα με το ποδήλατο βόλτα, και εκεί που πέρναγα απο τα λιστάσια, μάζευα χόρτα σε μια σακούλα, και τάιζα τις κότες. Οι κότες είχαν κάθε μέρα φρέσκο χορτάτι. Επιπροσθέτως με την βοήθεια των γειτόνων, μαζεύαμε πολλά αποφάγια, λαχανικά, χόρτα, ψωμιά φαγητά! Δεν μπορείτε να φανταστειτε τι πετάει ο κόσμος φίλες και φίλοι! Φακές, ρεβύθια μαγειρεμένα, ρύζι που έπιασε μαμούνια, φρούτα μακαρόνια και ότι άλλο πάει ο νούς. Για τις κότες όλα αυτά είναι πρώτιστος μεζές. Σας συμβουλεύω λοιπόν να έχετε πάντα καλές σχέσεις με τους γείτονες σας, οι κότες σας τους χρειάζονται...

Συνεπώς μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μα πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η διατροφή και η νεότητα στις κότες για να πάρουμε μέγιστη παραγωγή σε αυγά. Δείτε τι μας γράφει ο Βασίλης, όπου απαντάει στην ερώτηση "Γιατί οι κότες σταμάτησαν να γεννάνε". Απάντηση...  Οι κότες δεν γεννάνε λόγω κρύου. Σ αυτό μπορείς να συμβάλεις ταιζοντας τες καλαμπόκι αλλά και ρύζι. Αυξάνει κατά πολύ την αυγοπαραγωγη. Τους μήνες αυτούς εγώ συνηθίζω να τις ταΐζω ένα μειγμα απο μούσκεμενα ψωμιά, κρεμμύδια, σκόρδα και κόκκινο πιπέρι και φυσικά φύλλα από λάχανα που τρελαίνονται. Η πρόσβαση της κότας στο πράσινο είναι βασικός παράγοντας στο να γεννά.

Το χειμώνα τα φύλα απο τα λάχανα κάνουν θαύματα στην αυγοπαραγωγή, πιο νόστιμα αυγά πιο κόκκινο κρέας, είναι θαυματουργά. Μια διατροφή όπως αυτή που προτείνει ο Βασίλης μπορεί να κάνει ένα θαύμα στο κοτέτσι και εκεί που δεν παίρναμε αυγά, τώρα να φεύγουμε με το καλαθάκι γεμάτο. Το κόκκινο πιπέρι που αναφέρει είναι πολύ σημαντική τροφή. Βάζουμε συνεχώς κόκκινο πιπέρι μια κουταλιά της σούπας ανα κιλό τροφής που ταίζουμε, και θα δείτε πόσο καλό θα τους κάνει. με άμεσα αποτελέσματα απο τις πρώτες εβδομάδες.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου