ΝΕΟ Κοτέτσι για κότες ελευθέρας βοσκής: Απίστευτα απλό - οικονομικό για πιο νόστιμα και πολλά αυγά!



ΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ - ΚΟΤΈΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΟΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ. Όλοι γνωρίζουμε οτι όταν οι κότες είναι ελεύθερες κάνουν τα πιο νόστιμα αυγά, ενώ το κρέας δεν συγκρίνετε. Τα αρώματα από το φρέσκο χορτάρι και τα βότανα περνά μέσα στον οργανισμό τους και όλα γίνονται πεντανόστιμα.

Επιπροσθέτως οι κότες που είναι ελεύθερες δεν αρρωσταίνουν, είναι πιο ανθεκτικές στο κρύο, και κλωσσάνε πολύ περισσότερο από ότι όταν είναι κλεισμένες σε κοτέτσι.


Σήμερα έχω να σας δείξω άλλη μια πατέντα, πολύ εύκολη στην κατασκευή που επιτρέπει στις κότες να τρώνε φρέσκο χορτάρι και ταυτόχρονα να μην είναι ελεύθερες εκτεθειμένες σε κινδύνους. Είναι η ιδανική πατέντα γιατι οι κότες έχουν την τάση όπου τις αμολάμε να "χαλάνε" οτι πράσινο υπάρχει μέχρι που θα φάνε και τις ρίζες του (αφου τις σκάψουν).

Η πατέντα είναι ενα κοτέτσι αυτοσχέδιο που μετακινείτε και νομίζω πως ο καθένας αμα ασχοληθεί λιγο μονος του μπορεί να το φτιάξει πολύ εύκολα. Μετακινείτε μια φορά τη μέρα και επιτρέπει στις κότες να τρώνε πλούσια πρασινάδα όλες τις μέρες, αφού μόλις μετακινιθεί το κοτέτσι όλα τα κομένα χόρτα πετάνε καινούργιους βλαστούς και αναπληρώνεται μέσα σε λίγες ημέρες.

Δείτε τα βιντεάκια και χαρείτε την "χαρά της δημιουργίας" με κότες & προιόντα που νομίζω δεν συγκρίνονται με τίποτα. Καλή προβολή!!!









ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Δεν νομίζω να ειναι και το ιδανικοτερο, γιατι το πλαστικο και ο τσιγκος φερνουν αφορητη ζεστη το καλοκαιρι και το φθινοπωρο/χειμωνα οταν βρεχει επισης δεν προστατευονται απο το νερο, αντιθετος θα πατανε και μεσα. Δεν ειναι και το καλυτερο για το κοτοπουλο και ειδικα για τα ποιο ευαισθητα ασπρα κρεατοπαραγωγης.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου