Γιατί δεν γεννάνε οι κότες, τι πρέπει να δώσουμε για να ξαναρχίσουν;



~Ερωτήσεις - Απαντήσεις~

Ο Τάσος Κυπριγγιανάκης ρωτάει...
Γιατί δεν γεννάνε οι κότες και τι πρέπει να δώσουμε για να ξαναρχίσουν

Απάντηση...
Πάνω σε αυτό το θέμα έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές σε προηγούμενες αναρτήσεις. Ωστόσο δεν έχουμε αναφέρει ποτέ τις έτοιμες τροφές ωοτοκίας που δίνονται σε μορφή τραχανά απο τα καταστήματα με ζωοτροφές. Πρόκειται για ειδικά μίγματα  φτιαγμένα απο διάφορα υλικά όπως σόγια, καλαμπόκι, ιχθυάλευρα, σκονόγαλα, αλάτι, βιταμίνες μαρμαρόσκονη κλπ. Ο κάθε επιχειρηματίας προσθέτει ότι θέλει μέσα και πολλές φορές η ποιότητα είναι αμφιλεγόμενη ακόμα και επικίνδυνη για την ποιότητα των αυγών που θα παράξουν τα πτηνά μας.

Όσον αφορά την ποιότητα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το κατάστημα που θα αγοράσουμε είναι αξιόπιστο και οι ζωοτροφές είναι ποιοτικές. Μια τέτοια τροφή λοιπόν μπορεί να ντοπάρει τα πτηνά και να τα υπερφορτώσει με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός για ασταμάτητη αυγοπαραγωγή. Και όταν λέμε ασταμάτητη αυγοπαραγωγή εννοούμε απο 5 κότες 5 αυγά τη μέρα.

ΕΙΚΟΝΑ Έτοιμη τροφή για να γεννάνε οι κότες. Πωλείτε σε καταστήματα με ζωοτροφές

Η διαφορά όμως βγαίνει στην ποιότητα των αυγών τα οποία έχουν πιο σκούρο κρόκο, και ίσως γευστικά δεν είναι τόσο νοστιμα.

Εγώ προσωπικά δεν θα πρότεινα σε κανέναν την χρήση ενός τέτοιου "φυράματος" διότι ναι μην αυξάνει την αυγοπαραγωγή, αλλά τα αυγά που παράγουμε είναι κατώτερης ποιότητας. Και αν έχουμε λίγες κότες για το σπίτι μας, τότε ποιος ο λόγος να βάλουμε τη "χημεία" στη μέση για να φάμε δυο τρία αυγά; Είναι σωστό να ταίσουμε τα παιδιά μας με αυτά τα αυγά;

Εκτός αυτής της χημικής παρέμβασης, υπάρχουν και φυσικοί τρόποι για να αυξήσουμε την αυγοπαραγωγή μας. Τους τρόπους μπορείτε να διαβάσετε στις παρακάτω αναρτήσεις:
1. Το μυστικό για τεράστια αύξηση αυγοπαραγωγής το Χειμώνα!
1. Μυστικά παλιών για να γεννούν οι κότες.
2. Περισσότερα αυγά - Μυστικά που λίγοι γνωρίζουν

   

1 σχόλιο:

  1. καλησπέρα σας ανατρέχοντας στα link που έχετε βάλει για παλαιότερες αναρτήσεις πάνω στην αυγοπαραγωγη, μου έβγαλε το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν πλέον οι σελίδες.. μπορώ να τα βρω κάπου αλλού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή