Πωλούνται Κοκόρια απο ΓΝΗΣΙΑ ΦΥΛΗ ΝΤΟΠΙΑΣ ΚΟΤΑΣ: Μεταφέρουν τα γονίδια σε ολόκληρο το κοτέτσι! 9 Μαρτίου 2017




Αποφασίσαμε να δώσουμε επιλεγμένα ΚΟΚΟΡΙΑ από το κοτέτσι μας, για διάδοση της ντόπιας φυλής στην Ελλάδα. Θα δώσουμε πολύ λίγα κοκόρια απο ΓΝΗΣΙΑ ΦΥΛΗ ΝΤΟΠΙΑΣ ΚΟΤΑΣ με ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΚΛΩΣΣΑΣ και ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ικανά να μεταφέρουν τα γονίδια σε ολόκληρο το κοτέτσι. Ο αριθμός των πτηνών που θα δοθούν είναι πολύ μικρός και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, μακάρι να μπορούσαν να πάρουν όλοι αλλά δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο για εμάς. 

Επικοινωνία στο τηλ 6992328889. Διαβάστε τα χαρακτηριστικά της ράτσας και δείτε φωτογραφίες...





Πρόκειται για ντόπιες κότες που μπορούμε να βρίσκουμε πλέον πολύ σπάνια, και είναι αυτές που συναντούσαμε παλιά στα χωριά. Τις είχαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας. Επιβιώνουν σε όλες τις κακουχίες, ανεπηρέαστες από τις ασθένειες που θερίζουν τα σημερινά κοτέτσια και μπορούν να αναπτυχθούν σε οποιαδήποτε συνθήκες εξωτερικού περιβάλλοντος ακόμη και με χιόνια.



Είναι ιδιαίτερα παραγωγικές σε αυγά και κρέας και φτάνουν τα 2-3 κιλά σε βάρος. Παραμένουν υγιείς και γεννάνε αυγά για πολλά χρόνια σε αντίθεση με τα υβρίδια του εμπορίου.



Kύριο χαρακτηριστικό τους είναι το αυξημένο ένστικτο της κλώσσας με δυνατότητα αναπαραγωγής έως και 4 φορές το χρόνο (φυσικές κλωσσομηχανές). Mε αυτές τις κότες μπορεί κάποιος να παράγει τα δικά του κοτοπουλάκια με τον πιο φυσικό τρόπο, δίχως να χρειάζεται ακριβούς εξοπλισμούς κλωσσομηχανές λάμπες θερμομάνες κλπ. Εξάλλου μην ξεχνάμε και πόσο ρεύμα καταναλώνουν οι μηχανές, λεφτά πολύτιμα για τις εποχές που διανύουμε....










Οι κότες αυτές λατρεύουν να κοιμούνται σε δέντρα και να πετάνε όταν κάποιο άγριο ζώο τους επιτεθεί. Αναφέρονται συνέχεια περιστατικά όπου ντόπιες κότες κατάφεραν και διέφυγαν απο επιθέσεις κουναβιών και αλεπούδων.





Οι κλώσσες αυτής της ράτσας έχουν μεγάλη εκκολαπτική δύναμη που φτάνει το 100% ενώ είναι και πάρα πολύ στοργικές μάνες. Προστατεύουν τα κοτοπουλάκια με κάθε τίμημα. Για να προμηθευτείτε κότες απο αυτή τη ράτσα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Κ. Χριστίνα: *******

   

3 σχόλια: