Δείτε το τέλειο κοτέτσι που έφτιαξε για 10 κότες



Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα έχω να σας δείξω μια πολύ ωραία κατασκευή. Ένα πανέξυπνο και αρκετά οικονομικό κοτέτσι, το οποίο μπορεί άνετα να φιλοξενήσει 9 κοτούλες με 1 κόκορα. Να ξέρετε πως αυτός ο τύπος κοτετσιού είναι ο πιο διαδεδομένος στο εξωτερικο. Ενώ στην Ελλάδα είναι πολύ πιο "χύμα" τα πράγματα. Αυτό το κοτέτσι λοιπόν που είναι περίπου 4 μέτρα μήκος και 2 μέτρα ύψος, είναι μια πολύ καλή λύση, για προστατευμένες κότες, ακόμα και μέσα σε κατοικημένη περιοχή.
Το κοτέτσι πρέπει να είναι κλεισμένο απο επάνω για να μην πετάνε οι κότες έξω, αλλά και να μην μπορούν να μπούν διάφοροι θηρευτές, που αναζητούν κότες για να τους πιούν το αίμα. Κουνάβια αλεπούδες, δόξα το θεό στην Ελλάδα δεν μας λείπονται αυτά τα "ζλαπάκια" όπως τα λέμε και στο χωριό μου.

Ο χώρος που κοιμούνται οι κότες πρέπει πάντα να είναι υπερυψωμένος απο το έδαφος τουλάχιστον 5 μέτρο, έτσι ώστε να μπορούμε να καθαριζουμε τις κότες συνχά, και να μην αρρωσταίνουν. Μπορούμε λοιπόν με διάφορες σανίδες που θα καρφώσουμε λίγο ψηλά απο το έδαφος, να κάνουμε τις κότες να κοιμούνται πιο ψιλά. Νομίζω πως βλέποντας αυτό το κοτέτσι θα πάρετε κάποιες καλές ιδέες. Είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο απο άνθρωπο με μεράκι. Φαίνεται άλλωστε, οι φωτογραφίες μιλάνε...









   

3 σχόλια: