2 μυστικά εκκόλαψης με κλωσσομηχανή. Και όμως παίζουν το σημαντικότατο ρόλο!



Δύο σούπερ μυστικά σήμερα, για μεγάλη επιτυχία στη κλωσσομηχανή. Οι περισσότεροι αγοράζουν κλωσσομηχανή και δεν ξέρουν τα κόλπα, δηλαδή πως να τη χρησιμοποιήσουν για να έχουν τεράστια επιτυχία. Σήμερα λοιπόν με τα χρόνια πείρας, πάνω στις κλωσσομηχανές, που έχω, και τις πολλές δοκιμές που έχω κάνει θέλω να σας πω τα δικά μου κόλπα. Ξέρετε έχω κάνει πολλά πειράματα και δοκιμές και πολλά δεν απέδωσαν καρπούς. Ωστόσο μερικά άλλα αποδείχτηκαν σωτήρια. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν απο τα πολύ βασικά..

1. Η σωστή Θερμοκρασία και υγρασία στη κλωσσομηχανή
Η θερμοκρασία πρέπει να είναι στους 37.7 εσωτερικά στη κλωσσομηχανή. Συνήθως αυτό που βλέπουμε στο μετρητή στο έξω μέρος, διαφέρει απο το εσωτερικό. Για παράδειγμα η δική μου μηχανή δείχνει 38.3 ενώ εσωτερικά είναι στους 37.7. Για να δούμε πόση θερμοκρασία έχουμε πραγματικά μέσα στα αυγά, βάζουμε ένα απλό θερμόμετρο για οικιακή χρήση, αυτό για τον πυρετό, και το τοποθετούμε δίπλα στα αυγά. Αν η θερμοκρασία είναι 38 μέσα στα αυγά δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Απλώς τα πουλιά θα σκάσουν νωρίτερα. Αν είναι 37.4 τότε έχουμε υποθερμία και τα αυγά θα σκάσουν λίγο αργότερα. Γενικά καλό είναι να είμαστε κοντά στους 37.7 για να μην έχουμε προβλήματα. Αλλά μερικά δέκατα πιο πάνω η πιο κάτω, δεν χάλασαν τον κόσμο. Πχ αν δούμε στη κλωσσομηχανή 39-40 τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Όπως πχ αν έχουμε 35-36.



Η σωστή υγρασία απο την εμπειρία μου, που βγάζει τα περισσότερα πουλιά είναι στο 65%. Εκεί πιστεύω είναι το ιδανικό νούμερο για να έχουμε τεράστια επιτυχία στη κλωσσομηχανή. Αν πάει και 70% πάλι δεν έχουμε πρόβλημα, διότι και αυτό το νούμερο είναι μια χαρά. Στο 50% πιστεύω πως πρέπει να προσθέσουμε λίγο νερό παραπάνω έτσι ώστε να την αυξήσουμε. Κόλπο για να αυξηθεί η υγρασία στη κλωσσομηχανή, είναι να βάλουμε μια κουβερτούλα, κάτω που ακουμπά η μηχανή. Όσο πιο ζεστά είναι στο κάτω μέρος τόσο μεγαλύτερη και η υγρασία.

Γενικά για την χρήση αυτής της μηχανής που δείχνω παρακάτω, βάζουμε νερό μόνο στη μια υποδοχή, και η υγρασία θα πάει στο 60-65% περίπου. Δηλαδή το πλέον ιδανικότερο για την εκκόλαψη μας.



2. Δεύτερο κόλπο για τη συγκεκριμένη μηχανή, είναι να αφήσουμε ένα ελάχιστο κενό στο κέντρο της μηχανής έτσι ώστε να κυκλοφορεί καλύτερα ο αέρας. Αν θέλουμε να γεμίσουμε τη μηχανή, απλώς διαλέγουμε μικρότερα αυγά για μέσα στο κέντρο...




   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου