Η πιο τέλεια πατέντα για συσκευασία αυγών και αποστολή σε μακρινές αποστάσεις





Το σημαντικότερο πράγμα για όσους ασχολούνται με τις κότες, είναι να γνωρίζουν το κόλπο, πως να στείλουν αυγά σε μακρινές αποστάσεις, χωρίς να σπάσει ούτε ένα. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι κούριερ και οι μεταφορικές που αναλαμβάνουν αποστολές δεμάτων, δε συμπεριφέρονται με το καλύτερο τρόπο στα δέματα τους. Θα μπορούσα να πω ότι τα κλωτσάνε, μιας και έχω βρεί αυγά σπασμένα σε πολύ καλή συσκευασία. Ωστόσο περνόντας τα χρόνια, δοκιμάζοντας συνεχώς νέους τρόπους, τελικά βρήκα τη λύση. Μια πατέντα που τα αυγά είναι τόσο καλά αποθηκευμένα, που αν πετάξουμε το κουτί απο τον 10ο όροφο πολυκατοικίας, δε πρόκειται να σπάσουν!

Έχω έτοιμα τα βήματα με φωτογραφίες, και λεπτομέρειες για να δείτε τη διαδικασία. Τονίζω πως για να φτιάξετε μια τέτοια συσκευασία δε χρειάζεται καθόλου έξοδα, μόνο που κάθε αυγό γίνετε αρκετά μεγάλο και χρειάζεται ένα αρκετά μεγάλο κουτί για να χωρέσει 50 αυγά για παράδειγμα. Δείτε τα βήματα ένα προς ένα...

Παίρνουμε ένα κουτί με χοντρό χαρτόνι, έτσι ώστε να κρατά τα αυγά όσο γίνετε σταθερά. Εκτός απο τα αυγά το καλό κουτί, δεν επιτρέπει να ζεσταθούν πολύ, και τα προφυλλάσει απο τα χτυπήματα. Να ξέρετε πως και να μη σπάσει το αυγό, αν χτυπηθεί δυνατά μπορεί να αποκολληθεί ο σπόρος του αυγού, και να γίνει άσπορο - άγονο το αυγό. 

Το επόμενο βήμα είναι... Παίρνουμε ένα ρολό χαρί κουζίνας ή χαρτοπετσέτες, η χαρτί υγείας. Και μια εφημερίδα, ή διαφημιστικά φυλλάδια ή κάποιο βιβλίο περιοδικό. Ουσιαστικά θέλουμε ένα μαλακό χαρτί για το εσωτερικό μέρος του αυγού και ένα πιο σκληρό εξωτερικά. Θα τυλίξουμε το αυγό με δύο καλές στρώσεις, και θα το κάνουμε "κρεμμύδι" έτσι ώστε να μη σπάει με κανένα τρόπο.

Τυλίγουμε πρώτα με μαλακό χαρτί, χαρτοπετσέτες ή χαρτί κουζίνας ότι υπάρχει στο σπίτι, και βάζουμε δύο φύλα σε κάθε αυγό. Το τυλίγουμε καλά...





Έπειτα παίρνουμε ένα διπλό φύλλο διαφημιστικό, η δύο φύλλα βιβλίου, και τυλίγουμε πάλι...

Το αυγό πλέον είναι άθραυστο.


Στο κουτί βάζουμε επιπλέον εφημερίδα πάνω και κάτω, και δεν πρόκειται να σπάσει ΠΟΤΕ ξανά αυγό. Καλές αποστολές!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου