Υγειονομικό και κότες: Απαγορεύονται τελικά ή όχι;



Παιδιά το υγειονομικό έχει εξαπολύσει τους υπαλλήλους του, και στέλνει χαρτιά σε όσους διατηρούν κότες μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Δεν φταίει όμως το ίδιο αλλά οι γείτονες που κάνουν καταγγελίες διότι ενοχλούνται και δεν θέλουν να βλέπουν ζωντανό ούτε χιλιόμετρο μακριά.

Ζούμε μια κατάσταση σήμερα όπου ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει τον διπλανό του να προοδεύει! Εμένα προσωπικά μου έκαναν καταγγελίες για τις κότες, για τα μελίσσια για τα καναρίνια ακόμη και για τις γάτες διότι λέει βρομίζουν το περιβάλλον.

Το υγειονομικό εφόσον έρθει για αυτοψία δεν δείχνει κανένα έλεος. Προσωπικά αυτή τη στιγμή επειδή βρήκε δύο κότες, στέλνει το χαρτί στον εισαγγελέα. Συνειδητοποιείτε οτι για δύο κότες κινούνται νομικά εναντίον μου;

Σύμφωνα με την νομοθεσία της Ελλάδος απαγορεύεται να έχεις ούτε μια κότα εντός κατοικιμένης περιοχής. Ας διαθέτεις τεράστιο κήπο, ας τα έχεις πεντακάθαρα, ας μην ενοχλούν κανένα. Αν λοιπόν ένας γείτονας στραβοξυπνήσει μια μέρα μπορεί να κάνει καταγγελία και να σου απαγορεύσει το δικαίωμα να έχεις έστω και ένα ζωντανό στον κήπο σου.



Η νομοθεσία της Ελλάδος προσπαθεί με κάθε τρόπο να χτυπήσει την αυτάρκεια των Ελλήνων! Θέλουν όλα να τα αγοράζουμε! Διότι αν απαγορεύονται μέχρι και οι κότες στις κατοικιμένες περιοχές αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα!

Και ρε παιδιά να σας πω το μεγάλο παράπονο μου; Τα πας στο κτήμα στα κλέβουν, τα έχεις στη πόλη η σε κατοικιμένη περιοχή απαγορεύονται, δηλαδή να θες να φας ένα φρέσκο αυγό και να μην γίνεται.

Όσοι φοβούνται για καταγγελίες στο υγειονομικό, να ξέρετε πως αυτό λειτουργεί μόνο και μόνο τότε. Δηλαδή όταν κάποιος γείτονας σας "καρφώσει" και κάνει καταγγελία! Αν αυτό συμβεί το υγειονομικό θα ρθεί για αυτοψία και αν δεί κότες θα σας στείλει χαρτί. Δεν έχει σημασία αν δεί μια η 100 κότες! Είναι το ίδιο γι αυτούς! Μετά απο ένα - δύο μήνες θα ξανα ρθεί και αν δεν έχετε πάρει τις κότες το προωθεί στον εισαγγελέα για να γίνει δικαστήριο.

Δικαστήριο για κότες βεβαίως βεβαίως!

Αν ο γείτονας απο άγνοια κάνει καταγγελία στην αστυνομία, αυτή δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Να ξέρετε πως οι αστυνομικοί δεν έχουν δικαιοδοσία για κάτι τέτοιο και το κυριότερο δεν γνωρίζουν καν τι ισχύει για τις κότες.

Προσωπικά η υπάλληλος του υγειονομικού μου είπε ότι η υπηρεσία τρέχει όλη μέρα για περιστατικά σε πόλεις διότι γίνονται συνέχεια καταγγελίες για κότες! Και που; στο Αγρίνιο, όπου οι περισσότεροι μεγάλωσαν με κότες και άλλα ζώα!

Θα φτάσει όμως η μέρα που θα πεινάσουν, και τότε θα είναι αργά!

Διαβάστε τη νομοθεσία αναλυτικά εδώ: Πόσες κότες επιτρέπονται στη πόλη; Όλη η νομοθεσία για τα οικόσιτα ζώα και πτηνά

   

22 σχόλια:

  1. επειδη περισυ ειχα το ιδιο ακριβως με την γειτονισσα μου, κατανοω μεγαλη μεριδα ανθρωπων που κανουν τετοιο ειδους καταγγελιες..
    ειχε 10 κοτοπουλα κ δεν τα καθαρισε ουτε μια φορα ολο το καλοκαιρι.. πετούσε αποφαγια, φλουδες απο καρπουζια κ οτι βαζει ο νους σου.
    εγω μολις ειχα σωσει 500€ για να φτιαξω τον κηπο κ δεν μπορεσαμε να κάτσουμε ουτε ενα βραδυ.. ψεκαζα με ραντιστικο για τις μυγες καθε βδομαδα και ο τοπος μαυριζε απο ρην ποσοτητα που σκουπιζα μετα.
    δεν ειναι ολοι νοικοκυρηδες ουτε σεβονται το γεγονος οτι δυστυχώς η ευτυχως πρεπει να ακολουθουμε κανονες υγιεινής κ ευπρέπειας..
    Καταγγελία εν τελει δεν εκανα αλλα σκεφτομαι πολυ σοβαρα να κανω φέτος. ηδη φτανω στα ορια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κάνεις και να επιμείνεις να φέρουν και εισαγγελέα.
      Μη δείχνεις κανένα έλεος σε παλιοτόμαρα που τα θέλουν όλα δικά τους.
      Κότες στα περιβόλια μακρυά από κατοικημένες περιοχές.

      Διαγραφή
  2. δεν ειναι παντα ο λόγος πως προοδεύει κάποιος....ενοχλούν τους εργαζόμενους με τον θόρυβο καθως ολη μερα ακούγονται όπως επίσης πως ειναι εστία μικροβίων....προσωπικά επειδή αφηνα το αμαξι μου εξω απο την αυλη του...μαζεύτηκαν ποντίκια με αποτέλεσμα να φανε όλα τα καλώδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Exoume kotes dipla k pisw mas se katoikhmenh perioxh den m enoxloun autes alla oi kokkores fonazoun oloi th nuxta kai th mera exoume kanei parapona stous geitones k den noiazonte h monh lush einai pleon h kataggelia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα σκυλιά που έχουν σχεδόν όλοι και καταχέζουν τα πεζοδρόμια τα πατα΄με και τα φέρνουμε μέσα στα σπίτια μας δεν ενοχλουν κανένα. Οι κότες οι οποίες στην τελική έιναι και κλεισμένες σε συγκεκριμένο χώρο έιναι το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα σκυλια ειναι το θεμα σου εσενα ? δες τη αφηνουμε εμεις που λεγομαστε ανθρωποι στης παραλιες και δες τη αφηνουν τα σλυκια και κρινε...

      Διαγραφή
  5. Οι κοτες παραγουν φιλε μου ομως. τα σκυλια δε παραγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κόιτα μεγάλε εσύ που έγραψες το άρθρο.. οι ώρες κοινής ησυχίας καλοκαίρι είναι 7:00 με 5:30.. αν εσύ βάλεις κοτέτσι και μου έχεις τον κόκορα να ουρλιάζει από τις 5 το ξημέρωμα και να ξυπνάει τον κόσμο και είσαι εντός 30 μέτρων σημαίνει ότι ταραζεις τις ώρες κοινής ησυχίας.. άλλη κάνουν βαριές δουλειές και αυτές οι 2 ώρες που χάνουν επειδή τους ξυπνάς είναι πολύτιμες..άμα π.χ. ο άλλος δουλεύει οικοδομή και τον ξυπνάς από τις 5 εναλω είναι να σηκωθεί 2 ώρες μετά... Μην παραξενευτεις άμα έρθει και σου βάλει το σαγόνι στο μάγουλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρε να σε ειχα σε κανενα χωριο που επιτρεπονται οι κοτες και να γυρνας σπιτι εξουθενομενος απο την δουλεια στο χωραφι , να δουμε θα ενοχλουσαν οι κοτες και κοκορια του γειτονα . αλλα πολυκατοικια και ξερο ψωμι ....με ολα τα συνεπακολουθα........ασε που οταν εχεις κοτες τα μονα σκουπιδια που πετας ειναι χαρτι και πλαστικο........Βρε κοτες σε ολες τις ταρατσες ........!

      Διαγραφή
  7. Και εσύ στραβοξυπνας τον γείτονα με τον κόκορα θέλοντας και μη δεν ξυπνάει από μόνος του.. αλλά τι στα λέω αυτά είναι αυτονόητα και μάλλον δεν τα κατέχεις... Θα την πληρώσει ο προκόπης στην από κάτω γειτονιά που μου έχει βάλει τις κότες πίσω από το παράθυρο μου και μου και με ξυπνάνε θέλω δεν θέλω.. και το παίζεις και ανοιχτομυαλος τύπου:εγω έχω ζωντανά και είμαι δημιουργικός και δεν ξέρω τι άλλο νομίζεις χωρίς να υπολογίζεις ότι κυριολεκτικά μπορεί να ενοχλείς.. μην αγχώνεσαι παίξε το τρέλα.. αλλά από το μάγκα υπάρχει κι άλλος που είναι πιο μάγκας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ έχω δίπλα στην κουζίνα μου τους γείτονες με τις κότες, μπαξέ σε κατοικημένο περιοχή να τις ακούμε αυτος κ το σόι του όλη μέρα, νύχτα, ξημέρωμα να είναι στον μπαξέ ένα καφέ πρωί πρωί να κάτσω έξω δεν μπορώ γιατί με ενοχλούν. Δεν είμαι στα χωριά αλλά στην Αθήνα. Πρέπει αυτά να σταματήσουν κ έχουμε κ το κουτσομπολιό τους (στα κρυφά) που κρύβονται για να ακούνε. Δεν έχουν ζωή πολύ απλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εγώ έχω πρόβλημα με τις κότες της γειτονιάς μου το καλοκαίρι βρωμάει ο τόπος δεν σε δέχεται κουτσουλιές μύγες και ένα σωρό ποντίκια που πηγαίνουν στις τροφές η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχω το ίδιο πρόβλημα με τους γείτονες γιατί έχουν κότες και της έχουν δίπλα ούτε στα 3 μέτρα από το σπίτι μου και δίπλα έχουν βάλει και σκύλο και βρωμάει ο τόπος τους το έχουμε πει πάνω από 10 φορές αλλά τπτ !! Ενα τηλέφωνο θέλω για να κάνω καταγγελία ,και που ακριβώς πάω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ανθρώπινο είναι πρώτα να κάνεις παρατήρηση στον ιδιοκτήτη και έπειτα αν δεν συμμορφωθεί να δεις πως θα κινηθείς.
    Ο γείτονας μου στον 2ο όροφο είχε σκύλο, εγώ δούλευα 7 το πρωί, τρία μικρά παιδιά στο σπίτι και γάβγιζε καμία φορά και ξυπνούσε κάποιο απ' τα μικρά ή και όλα, τότε λέγαμε με τη γυναίκα μου καλημέρα και ήταν και 12 τα μεσάνυχτα.
    Αλλά τι να κάνεις;
    Να του πάρεις το κεφάλι ή να μαλώσεις με ολόκληρη γειτονιά επειδή έχουν σκυλιά;
    Θέλει τρόπο να μιλήσεις σε άνθρωπο γιατί αν πας με τσαμπουκά όπως ο φίλος παραπάνω, το πιο πιθανό είναι να βαλθεί να σε τρελάνει ο γείτονας από πείσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μας έφαγε η πρόοδος.....αν πριν 100 χρόνια βλέπανε τι γράφουμε σήμερα θα γελάνε για μέρες! Αν δε τηρουσαμε όλα αυτά τα μέτρα και τους νόμους δεν θα ξέραμε ούτε τί είναι κόκορας κότα κοτέτσι αυγό!!! Το έχουμε χάσει το παιχνίδι πατριώτες! Όταν θα πέσει η πείνα θα θυμόμαστε με νοσταλγία τον κόκορα του γείτονα που μας ξύπναγε στις 5!!!
    Καλή Ανάσταση μέσα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυρίες και κύριοι ο νόμος είναι σαφής απαγορεύονται τα οικόσιτα σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 5000 χιλιάδων κατοίκων τα υπόλοιπα είναι απλά θεωρίες άν σας κάνουν καταγγελία και έρθει το υγειονομικό θα οι κοτες θα φύγουν . Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι φταίει ο γείτονας ;;;;
    Γιατί πρέπει να είναι έξω και δεν τις βάζουν μέσα στα σπίτια αφού τις θέλουν τόσο πολύ. να έχουν της μυρωδιές τα μικρόβια και τις εστίες μόλυνσης δίπλα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στις γειτονικές μας πολυκατοικίες τα σκυλάκια στα μπαλκόνια γαβγίζουν πολλές ώρες συνεχόμενα. Πιθανόν να τα αφήνουν οι ιδιοκτήτες τους αλλά αυτό συμβαίνει και το βράδυ και είναι πολύ συχνότερο από τις κότες που αν βρεις ένα κοτέτσι σε κάθε γειτονιά θα είσαι τυχερός ενώ θα ακούσεις 3 σκύλους σε κάθε πολυκατοικία και κάθε γειτονιά έχει αμέτρητες πολυκατοικίες. Κάντε τον υπολογισμό και θα διαπιστώσετε από που προέρχεται η συχνότερη όχληση εντός πολυκατοικίας και η μόλυνση των κοινόχρηστων χώρων από τους λίγους ή πολλούς ασυνείδητους ιδιοκτήτες που δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες. Τα αναφέρω για να μπει το θέμα στη διάσταση που του αναλογεί, γιατί αν διαβάσει κανείς τα προηγούμενα σχόλια νομίζει ότι γέμισαν οι πόλεις κότες. Η καθαριότητα οποιουδήποτε ζώου είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη και αυτό πρέπει να επιβληθεί όχι ο διαχωρισμός των ζώων γιατί τα σκυλάκια είναι απείρως περισσότερα από οτι οι κότες στις πόλεις μας και όλα παράγουν ακαθαρσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κανένα πρόβλημα με τις κότες... Όταν όμως ο γείτονας σε μεγάλη αυλή έχει βάλει τις κότες από τη μεριά σου και όχι από τη δική του μεριά τι κάνεις; και σε απόσταση όχι 30 μέτρα που λέει ο νόμος.. Ούτε 5 μέτρα.... Είσαι καρφί μετά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να κάνετε καταγγελίες και να επιμείνετε να φέρουν και εισαγγελέα.
    Μη δείχνετε κανένα έλεος σε παλιοτόμαρα που τα θέλουν όλα δικά τους.
    Σε ψυχωτικούς που έχουν μανία καταδίωξης και πιστεύουν ότι θα γίνει Γ΄ Παγκόσμιος και θα πέσει πείνα.
    Αν άλλωστε γίνει πόλεμος και πέσουν βόμβες, καήκαμε κι εμείς και οι κότες.
    Όποιος θέλει να έχει κότες να πάει στο βουνό απά να μείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή