Ντόπιες κότες καραγκούνικες: Παράγουν πολλά αυγά, δεν αρρωσταίνουν ποτέ, είναι άριστες κλώσσες! Πωλούνται γόνιμα αυγά



Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ενδιαφέρον φυλή η οποία είναι ντόπια και έχει αναπτυχθεί και προσαρμοστεί σε διάφορα χωριά της Ελλάδος. Κύρια χαρακτηριστικά της είναι η ανθεκτικότητα σε ασθένειες. Τα αυγά και το κρέας της είναι πολύ νόστιμα και ξεχωρίζουν απο τις άλλες φυλές. Οι κότες αυτές είναι πάρα πολύ καλές στην αυγοπαραγωγή και γεννάνε αρκετά μεγάλα αυγά για το μέγεθος τους.




Όπως όλες οι ντόπιες φυλές οι κότες αυτές είναι ανεπηρέαστες απο τις ασθένειες που θερίζουν τα σημερινά κοτέτσια. Ζούνε πολλά χρόνια χωρίς να αρρωσταίνουν. Ο οργανισμός τους έχει προσαρμοστεί πλήρως με το Ελληνικό περιβάλλον και τις κακουχίες του. Σε κρύο και ζέστη. Αντέχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μέσα στη βροχή και το χιόνι, ενώ αντέχουν και τις υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα το Καλοκαίρι, γεννόντας όλο το χρόνο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η ιδανικότερη επιλογή για κάποιον που ψάχνει μια γνήσια φυλή κότας, που να μην αρρωσταίνει να κλωσσάει, και ταυτόχρονα να γεννάει τόσα πολλά αυγά!



Είναι ιδιαίτερα στοργικές κλώσσες και προστατεύουν τα μικρά τους με ιδιαίτερο μένος. Επιτίθενται σε όποιον τα πλησιάσει. Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε νεοσσούς απο καταγκούνικες κότες.



Επίσης οι κότες αυτές έχουν μεγάλη αδυναμία στα κλαριά! Λατρεύουν να κοιμούνται πάνω σε δέντρα, ενώ η περίφραξη πολλές φορές είναι μηδαμινή μπροστά στο πέταγμα τους.






Τα κοκόρια παίρνουν εύκολα βάρος και γίνονται πιο στιβαρά απο τις κότες. Είναι ιδιαίτερα επιθετικά και επιτίθενται σε οτιδήποτε απειλεί το κοτέτσι τους.



Τις κότες αυτές μπορείτε να προμηθευτείτε στο τηλ ******** (Κ. Χριστίνα). Είναι καθαρόαιμες ντόπιες και ζούν σε μεγάλο χωράφι ελεύθερες. 



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου