Σούπερ διατροφή στα κοτόπουλα για περισσότερα αυγά και μεγαλύτερα - δίκροκα!


Σήμερα θα μιλήσουμε για τη διατροφή που κάνει τα κοτόπουλα να γεννάνε ασταμάτητα αυγά. Και όχι μόνο αυτό.... Σκεφτείτε ότι όταν ταΐζουμε έτσι τα κοτόπουλα μας, όχι μόνο γεννάνε περισσότερο, αλλά μπορούν να γεννάνε και μεγαλύτερα - δίκροκα αυγά, με σκληρό τσόφλι, και ο κρόκος να έχει πιο ζωντανό κόκκινο χρώμα. Οι καλύτεροι τρόποι έρχονται απο τα παλιά χρόνια... Συνεπώς σήμερα θα σας πω μερικά μυστικά που ίσως δε γνωρίζετε!

#Αποφάγια απο το σπίτι - Δημιουργήστε πεντανόστιμα αυγά απο το μηδέν με τροφές που είναι για πέταμα!
Τα αποφάγια κάνουν θαύματα στην αυγοπαραγωγή! Όμως χρειάζεται κόλπο για να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις τροφές που περισσεύουν απο το σπίτι, και να έχουν τόσο υψηλό αποτέλεσμα. Θα σας πω μια εμπειρία μου που είχα με τις κότες και μου έμεινε αξέχαστη.
Ήταν μια χρονιά που οι κότες είχαν κόψει να γεννάνε αυγά. Απο 10 κότες έπαιρνα 2 αυγά. Τις πήρα λοιπόν, και τις μετέφερα στο κτήμα της γιαγιάς μου. Η γιαγιά μου είχε άλλο σύστημα να ταίζει τις κότες. Κάθε μέρα ζύμωνε, μαγείρευε, και έκανε πολλές δουλειές στο κήπο. Στη κουζίνα της είχε ένα κουβαδάκι ειδικό για τις κότες. Εκεί έβαζε όλα τα αποφάγια! Απο αλεύρι που περίσσευε, ζυμάρι, λάδι απο το τηγάνι, ντομάτες, κρεμμύδια, φασολάδα, φακές ότι περίσευε καθε μέρα. Άλλα φαγητά που έβαζε σε αυτό το κουβαδάκι ήταν, ξυμένα κολοκύθια, βλήττα απομεινάρια που καθάριζε, μακαρόνια, ρύζι, όλο και κάτι ξέμμενε σε φαγητό. Αυτό το κουβαδάκι το έδινε στις κότες το μεσημεράκι, και οι κότες το γυάλιζαν. Έτρωγαν με τόση μανία τα περισσεύματα που τα αποτελέσματα ήταν άμεσα....

Ρίχνοντας ψιλοκομμένα τα αποφάγια μέσα στη ταίστρα, δελεάζουμε τις κότες να τα φάνε... Οι κότες που δε τρώνε τα αποφάγια είναι οι χορτάτες κότες!


Μέσα σε 10 μέρες περίπου, οι κότες άρχησαν να γεννάνε ασταμάτητα! Κυριολεκτικά ασταμάτητα, απο 10 κότες 10 αυγά, χωρίς υπερβολή. Αυτό που με τρέλανε όμως, ήταν ότι τα αυγά δεν ήταν ίδια. Οι κότες γένναγαν πολύ μεγαλύτερα αυγά. Πρώτη φορά ίδα τέτοιες κότες (ντόπιες) να γεννάνε τόσο μεγαλόσωμα αυγά. Μάλιστα ήταν τόσο νόστιμα... Καμία σχέση με πρίν. Φυσικά η διατροφή αυτή έπαιξε τον σημαντικότατο ρόλο.

Ένα απο τα μυστικά που βοήθησε πιστεύω να αυξηθεί τόσο πολύ η αυγοπαραγωγή, ήταν το λαδάκι που περίσευε απο το τηγάνι, το οποίο ανακάτευα με αλεύρι, είτε απο αυτό που είχαμε για το ψωμί, είτε καλαμποκάλευρο που είχα ειδικά για τις κότες. Καμιά φορά έριχνα μέσα στο λάδι και ξερό ψωμί που ήταν ζυμωτό και τριβόταν πανεύκολα... 

Και το δεύτερο που έπαιξε σημαντικότατο ρόλο ήταν τα πολλά χόρτα που έτρωγαν. Έκοβα πολλά χόρτα απο το κήπο, ξεχορτάριασμα, κλάδεμα στα λαχανικά κλπ, όλα αυτά τα έτρωγαν οι κότες, και δεν έμενε ούτε φύλλο... Και να μη ξεχάσουμε ότι ήταν ελεύθερες και βόσκαγαν και έξω. Σαν συμπλήρωμα απο το απόγευμα και μετά έδινα λίγο καλαμπόκι, αλλά δε το πολυέτρωγαν ήταν σχεδόν χορτάτες απο τα αποφάγια που έτρωγαν, και τη πρασινάδα.

Ο σκοπός της σημερινής ανάρτησης είναι σας δείξω τι δύναμη έχετε, απο φαγητά που είναι για πέταμα, να δημιουργήσετε τόση παραγωγή! Το λάδι απο το τηγάνι, τα ξερά ψωμιά, οι φλούδες απο όλα τα φρούτα, οι κότες τρώνε τα πάντα. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα πάντα που περισσεύουν απο το σπίτι.

Το μυστικό για να επιτύχουμε τόσο υψηλά αποτελέσματα είναι να έχουμε λίγες κότες, και να τις ταίζουμε πολλά αποφάγια! Τότε ο οργανισμός απο την τόσο καλή και πλήρη διατροφή, τρελαίνεται, και οι φωλιές αρχίζουν να γεμίζουν αυγά. Και όσον αφορά το κρέας και τα αυγά, η νοστιμιά τους δε συγκρίνετε... Ταίσετε όσο φύραμα θέλετε, τέτοια νοστιμιά δε θα βρείτε πουθενά!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου