Κολλητική ασθένεια σε κοτόπουλα. Τι θεραπεία να κάνω;


Καλησπέρα. Αυτό το κοτοπουλάκι είναι άρρωστο; Δε ξέρω τι αρρώστια μπορεί να έχει, αν ξέρει κάποιος να με βοηθήσει. Κάθεται όλη μέρα χωρίς να κάνει τίποτα, και εχθές πέθανε και άλλο ένα. Οι κουτσουλιές τους είναι σα νερό διάρροια, ενώ στην αναπνοή δεν υπάρχει βράχνιασμα καθόλου. Τι είναι;




Το κοτοπουλάκι αυτό είναι φανερά άρρωστο. Αν παρατητηρήσουμε το φτέρωμα του, όπως και το σώμα του δεν είναι στα καλά του. Έχει αδυνατίσει επικίνδυνα. Το λειρί έχει πάρει χλωμό χρώμα και το κεφάλι έχει "σκελετωθεί" ελάχιστα. Η ασθένεια που έχει είναι φανερό, ότι θα το θανατώσει μέσα σε λίγες ημέρες. Απο τα συμπτώματα που λές, δεν έχει ούτε κοκκιδίωση (αίμα στις κουτσουλιές) ούτε μυκόπλασμα (βράχνιασμα, μύξες, πύον στα μάτια), ούτε ψευδοπανώλη (κινητικά προβλήματα, παράληση) ούτε κάποια άλλη γνωστή ασθένεια.

Επειδή στα κοτόπουλα υπάρχουν χίλιες δυο ασθένειες δε μπορώ να ξέρω τι ασθένεια έχει. Αν το πας στο κτηνίατρο το πιθανότερο είναι να σου δώσει κάποια αντιβίωση γενικής χρήσης, Τέτοια φάρμακα δίνουν οι κτηνίατροι όταν δεν ξέρουν τι έχει το πτηνό. Εμένα η συμβουλή μου είναι να μη δώσεις κανένα φάρμακο. Μπορείς να δώσεις πρόπολη μέσα στο νερό (πρόπολη παίρνουμε στο ******), αλλά και βρασμένη ρίγανη μέσα στο φαγητό. (Δε περάζει αν η ρίγανη είναι απο το σούπερ μάρκετ). Αν είναι κάποια παθολογική ασθένεια, κάποιο παράσιτο στο έντερο, κάποιο μικρόβιο, θα γίνουν καλά σίγουρα. Δώσε προληπτικά σε όλα τα πτηνά που βρίσκονται στο χώρο.
   

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΑΝ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙ, Η ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΚΟΜΗ, ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ, ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕΝΕΙ ΠΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΟ (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ) ΚΑΙ ΨΩΦΑΕΙ, ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΚΑΙ ΚΟΤΕΣ. ΠΙΘΑΝΟΣ (ΚΑΤΑ 95%) ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΞΩ, ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΔΩΣΕ ΦΙΛΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΤΙΣ 2-3 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή