Πως Ξεχωρίζουμε τα χωριάτικα γνήσια αυγά απο τα έτοιμα του εμπορίου. Πρακτικές τεχνικές που ανατρέπουν όσα ξέραμε!



Δείτε πόσο μεγάλη διαφορά έχει ένα χωριάτικο αυγό απο τα συμβατικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Η διαφορά είναι τεράστια! Και φυσικά δεν είναι μόνο το χρώμα, αλλά και η γεύση όπως και η ποιότητα. Θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν τρώτε τα δικά σας αυγά, η γεύση δεν έχει καμία σχέση. Μέχρι και τα φαγητά που μαγειρεύετε γίνονται καλύτερα, και δεν ειναι καθόλου τυχαίο. Η ποιότητα της τροφής και της ζωής των πτηνών μας καθορίζει σημαντικά τι αυγά θα παράγουμε!



Δείτε τα αυγά πόσο μεγάλη διαφορά έχουν. Δείτε πως όταν κλείνουμε σε ένα κλουβί την κότα αυτή παράγει υποβαθμισμένα αυγά.

Στο 1 βλέπουμε αυγά του γείτονα που έχει κότες ελευθέρας μέσα σε μεγάλο κτήμα και τρώνε πρασινάδα όπως και έντομα. Η διαφορά στο κρόκο είναι τεράστια. Κότες που είναι κλεισμένες και τρώνε φυράματα παράγουν υποβαθμισμένα αυγά.

Ένα ακόμη που θέλω να σας πω. Στο super market στα αυγά κλωβοστοιχείας συμβαίνει μερικές εταιρίες να παράγουν αυγά με κόκκινωπο κρόκο, όμως το χρώμα αυτό φαίνεται ότι είναι ψευτικο εφόσον ταίζουν τις κότες με χρωστικές προκειμένου να πάρουν χρώμα τα αυγά. Οι μικρές πτηνοτροφικές μονάδες δεν εφαρμόζουν συνήθως τέτοιες τεχνικές

Ωστόσο παίζει τεράστιο ρόλο και η τροφή που ταίζουμε τις κότες. Πχ όταν οι κότες τρώνε μόνο σιτάρι παράγουν πιο ανοιχτόχρωμο κρόκο, ενώ με το καλαμπόκι πιο σκούρο πορτοκαλί. Αν οι κότες τρώνε έντομα και χορταρικά ο κρόκος γίνετε ακόμα πιο σκουρόχρωμος. Αν οι κότες τρώνε φυράματα και είναι κλειστές ο κρόκος γίνετε πιο "χλωμός" και το κίτρινο δεν έχει καθόλου ζωντανό χρώμα.

Στη γεύση κρίνονται όλα όμως! Και εκεί οι αληθινοί κριτές είσαστε εσείς...


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου