Τι αρρώστια έχει η κότα; Εμβόλια έχει κάνει τι πρόβλημα έχει, μπορώ με φάρμακα να τη γιατρέψω

Τι αρρώστια έχει ρε παιδιά η πουλαδίτσα. είναι 1 μέρα έτσι εμβόλια έχει κάνει τι πρόβλημα έχει;








Καλησπέρα φίλε. Αναλαμβάνω την ευθύνη να σου απαντήσω μιας και έχει τύχει πολλές φορές να αντιμετωπίσω παρόμοια έως ίδια περίπτωση. Το πουλί δεν είναι 1 ημέρα έτσι, για να φτάσει σε αυτό το στάδιο "αδυνατίσματος" έχουν περάσει πολλές ημέρες αρρώστιας. Αυτή τη στιγμή εγώ βλέπω ένα κοτόπουλο το οποίο είναι στα τελευταία του, και δυστυχώς όσες φορές δοκίμασα με αντιβίωση να σώσω παρόμοια περίπτωση δεν είχε αποτέλεσμα.

Αν έχει κοκκιδίωση θα δεις αίμα στις κουτσουλιές. Οσον αφορά τα εμβόλια καμιά φορά μερικά πουλιά αρρωσταίνουν ενώ τα άλλα παραμένουν ανεπηρέαστα. Αν όμως είναι αγοραστά υπάρχει η πιθανότητα ο έμπορας να είπε ψέματα και να μην έχουν κάνει εμβόλια. Το έχω πάθει πάρα πολλές φορές.

Θέλω σε αυτό το σημείο να πω μια περίπτωση που μου έτυχε πριν πολλά χρόνια. Είχα κάποτε λίγες πουλάδες ίδιες σε ηλικία με της φωτογραφίας, και μια μέρα βρίσκω την μία φουσκωμένη και αδύνατη. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να το καταλάβω νωρίτερα και είχε πάθει ήδη ζημιά εσωτερικά. Είχα δώσει αντιβίωση αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Δυστυχώς η ευτυχώς δεν πρόλαβα να την απομακρύνω από τα υπόλοιπα πουλιά έγκαιρα και κόλλησαν και ψόφησαν όλες οι κότες μέσα σε λίγες ημέρες. Από κτηνιάτρους κανείς δεν μπορούσε να βοηθήσει, ήταν όλοι άσχετοι - να φανταστείς έδιναν χάπια για σκουλήκια και οι κότες πέθαιναν.  Όλα τα πουλιά μου ήταν ανεμβολίαστα. Την ιστορία στην λέω για να καταλάβεις ότι τα πουλιά όπως φτιάχνονται εύκολα έτσι και χάνονται. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις τώρα είναι να απομακρύνεις την πουλάδα και να απολυμάνεις τον χώρο, αν δεν κόλλησαν ότι ασθένεια έχει επάνω της.

Πιθανόν αν έχουν κάνει εμβόλια τα πουλιά τα άλλα να μην επηρεαστούν αλλά για παν ενδεχόμενο πάρε τα κατάλληλα μέτρα. Το μέσο που μεταδίδονται οι ασθένειες ειναι οι κουτσουλιές και το νερό. Γενικά όπου υπάρχει υγρασία. Οπότε αλλάξε τακτικά νερό και καθαριότητα όσο πιο συχνά μπορείς. Πέρνα το κοτέτσι με ασβέστη η χλωρίνη αφού το καθαρίσεις πρώτα.

Αντιβίωση ευρέας χρήσης που μου έδιναν για λοιμόξεις αναπνευστικού πεπτικού ήταν το baytril 0.5. Είχα δει πολύ καλα αποτελέσματα σε λοιμόξεις του αναπνευστικού αν και μερικές φορές δεν είχε αποτέλεσμα.

Για να καταλάβει κάποιος ότι η κότα βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη κατάσταση πιάνει με τα χέρια "το καράβι" απο κάτω. Καταλαβαίνετε πιο σημείο λέω, εκεί που είναι το στήθος. Αν εκεί είναι μόνο κόκκαλα και το ζωο έχει χάσει πολύ βάρος και έμειναν τα κόκκαλα δεν μπορούμε να το βοηθήσουμε. Δυστυχώς. Ένα τόσο βαριά άρρωστο κοτόπουλο είναι μια ορολογιακή βόμβα μετάδοσης ασθενειών για τα κοτόπουλα, και ξέρετε μετά απο κάτι τέτοιο θέλει καλή απολύμανση ο χώρος.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου