Διατροφή για να γεννάνε καθημερινά οι κότες: Κριθάρι, καλαμπόκι και ψωμί, κάνουν θαύματα!



Ξέρετε πως μερικά πράγματα στη πτηνοτροφία μένουν κρυφά και κανείς δεν τα μοιράζετε με τους άλλους, πόσο μάλλον να τα δημοσιεύσει ενώπιον όλων. Ωστόσο μέσα σε αυτή τη σελίδα λέμε τα πάντα και δεν μένει τίποτα μυστικό. Νομίζω το έχετε διαπιστώσει και μόνοι σας.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τη διατροφή των πτηνών μας και πως μπορούμε να κάνουμε τις κότες να γεννάνε μέρα πάρα μέρα ολόκληρο το χρόνο χωρίς να σταματάνε το Χειμώνα - Καλοκαίρι. Γενικά οι κότες όταν δεν τρέφονται σωστά είναι συχνό να διακόπτουν την αυγοπαραγωγή, και πολλοί προσπαθώντας να βρουν δικαιολογίες το αποδίδουν στη ζέστη, στο κρύο, στις μικρή ημέρα κλπ κλπ. Ναι παίζουν ρόλο αυτοί οι παράγοντες (και πολύ μάλιστα) αλλά δεν δικαιολογούνται τα πτηνά να μην γεννάνε για μήνες!!

Οι κότες που είναι περιποιημένες, νιώθουν άνετα στο χώρο τους και τρέφονται σωστά γεννάνε ασταμάτητα αυγά. Η διατροφή είναι το Α και το Ω για να είναι παραγωγικά τα πτηνά μας. Ποιός όμως είναι ένας καλός συνδιασμός για παρατεταμένη διάρκεια παραγωγής;

Σύμφωνα με πολλούς παλιούς στο χώρο, ταίζοντας τις κότες κριθάρι, καλαμπόκι, ψωμί (μουσκεμένο) αυξάνεται κατακόρυφα η αυγοπαραγωγή. Ωστόσο αν προσθέσουμε στη διατροφή και την ειδική τροφή για αυγοπαραγωγή που κυκλοφορεί, τότε οι κότες γίνονται αναπαραγωγικές μηχανές αυγών. Το κριθάρι από εμπειρίες και συζητήσεις που έχω ακούσει έχει τρομερές ιδιότητες και είναι ιδανική τροφή για τις κότες τις περιόδους που μειώνεται η γέννα.

Το καλαμπόκι είναι απαραίτητη τροφή για το χειμώνα, και πρέπει να δίνεται ολόκληρο και όχι σπασμένο. Ο σπόρους του καλαμποκιού όταν είναι μη θρυμματισμένος, περιέχει έλαια, βιταμίνες και ιδιότητες που με τη θραύση χάνονται και αλλοιώνονται σημαντικά. Επίσης το καλαμπόκι λόγω της υψηλής θρεπτικής του αξίας ζεσταίνει τις κότες το χειμώνα όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες. Δίνουμε μικρές ποσότητες και όχι με το κιλό, γιατί παχαίνει.

Δείτε ένα super βιντεάκι από μια έμπειρη πτηνοτρόφο στο εξωτερικό. Δείτε όλο το βίντεο, και αν εφαρμόσετε αυτή τη διατροφή θα γεμίσετε φρέσκα αυγουλάκια!

   

2 σχόλια:

  1. 7 ΜΕ 8 ΚΟΤΕΣ 8ΕΛΟΥΝ 1Κ ΤΡΟΦΗ ΤΟ ΠΡΩΙ Κ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρον site. Μπράβο σας. Παρακολουθώντας το παραπάνω video νομίζω ότι αναφέρεται σε βρώμη και όχι σε κριθάρι. Παρακαλώ πολύ διορθώστε με αν κάνω λάθος.
    Συνεχίστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή