Μια πανέξυπνη τεχνική είναι να κοιτάξουμε τα κοτόπουλα στα πόδια! Τα χοντρά πόδια σημαίνουν μεγάλα κρεατοπαραγωγικά κοκόρια και πουλάδες. Αν δούμε τα πόδια να είναι αρκετά χοντρά, μεγαλύτερα απο το σώμα τότε έχουμε ένα χαρακτηριστικό δείγμα ότι τα πουλιά που πήραμε είναι για το σωστό σκοπό, δηλαδή για κρέας! Το σώμα του κοτόπουλο απο το πρώτο κιόλας μήνα δείχνει το μέγεθος που θα πάρει στα κόκκαλα, και τα πόδια είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη.
Μια δεύτερη τεχνική που χρειάζεται περισσότερο εμπειρία είναι με το χέρι. Ζυγίζοντας με το χέρι, απο το βάρος που έχει, απο το πόσο παχουλό είναι στο πίσω μέρος, μπορούμε να πάρουμε ένα ασφαλές δείγμα για το τι θα επακολουθήσει! Τα κρεατόπουλα είναι με διαφορά πιο βαριά και μεγαλύτερα απο τα υπόλοιπα κοτόπουλα. Οι πουλαδίτσες αυγοπαραγωγής βγάζουν περισσότερο φτερά τον πρώτο μήνα και δεν παίρνουν τόσο εύκολα βάρος όπως τα κρεατόπουλα. Τα κρεατόπουλα έχουν πολύ βάρος στο πίσω μέρος, έχουν ψαχνό, μεγάλα κόκκαλα, φαίνονται ξεκάθαρα γιατί σκοπό πάνε. Για τον λόγω ότι αναπτύσσουν τόσο γρήγορα κόκκαλα, χρειάζονται και μια μεγάλη ενίσχυση σε ασβέστιο. Τα κρεατόπουλα που έχουν έλλειψη σε ασβέστιο παίρνονται στα πόδια, κουτσένουν, τα πόδια διπλώνουν και άλλα τέτοια προβλήματα. Μια καλή πατέντα γι αυτό είναι να δίνουμε γάλα μέσα στο φύραμα γιαούρτι και άλλες τροφές με ασβέστιο.
Αν παρατηρήσουμε καλά αυτό το κοτόπουλο θα δούμε ότι έχει εμφανώς ανεπτυγμένα πόδια, κάτι που μας δείχνει ότι στο μέλλον θα πάρει πολλά κιλά. Αυτός είναι και ένας πολύ έξυπνος τρόπος να καταλαβαίνουμε τα κοτόπουλα που θα μας κάνουν πολύ κρέας.
Ένα άλλο μυστικό είναι στη "μπάκα" η "μαμάκα" που έχουν τα κοτόπουλα. Ένας πρόλοβος πρίν περάσει το φαγητό στο στομάχι. Εκεί λοιπόν όταν έχουμε να κάνουμε με κρεατόπουλα είναι γεμάτο φαγητό και προεξέχει. Συνήθως προεξέχει τόσο πολύ που φαίνεται και το κρέας. Τα κρεατόπουλα έχοντας μεγάλες ανάγκες σε φαγητό, ότι τρώνε το μετατρέπουν σε κρέας, άρα πρίν πέσουν για ύπνο τρώνε τόσο πολύ μέχρι σκασμού. Όσες φορές έπαιρνα κοτόπουλα για κρέας έβλεπα αυτό το πράγμα και νομίζω είναι χρήσιμο που το μάθατε και εσείς.
Αυτά λοιπόν για το θέμα αυτό, και έχουμε να πούμε πολλά ακόμα...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου