Πόσες κότες επιτρέπονται σε κατοικημένη περιοχή. Τι γίνετε με τους παραβάτες



Διατηρώ κότες σε κατοικιμένη περιοχή και πλέον έχω μάθει όλη τη νομοθεσία απέξω και ανακατωτά. Έτσι θα σας διαφωτίσω και εσάς για να γνωρίζετε. Καταρχήν όπου και να ρωτήσετε, πχ υγειονομικό αστυνομία κλπ, θα σας δώσουν εντελώς λάνθασμένες πληροφορίες. Δεν ξέρουν τι τους γίνετε. Καλά όμως για την αστυνομία, αλλά όταν μια υπηρεσία υποτίθεται γνωρίζει, και έρχεται και σου κάνει "μύνηση" και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν καν τους νόμους, δεν είναι ξεφτίλα; Πάμε λοιπόν να πούμε δυο τρία πραγματάκια για το θέμα αυτό, γιατί δεν είναι να εμπιστεύεστε κανέναν πλέον.
Καταρχήν να πούμε ότι και στη πόλη αλλά και σε όλες τις περιοχές επιτρέπεται να έχουμε ένα κοτετσάκι, αρκεί βέβαια να τηρούμε την απόσταση 30 μέτρων απο τις γύρω κατοικίες, και φυσικά να έχουμε λίγες σε αριθμό κότες. Πχ σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη η ή Αθήνα επιτρέπονται έως και 20 κότες, αρκεί το κοτέτσι να απέχει τουλάχιστον 30 μέτρα απο τα άλλα σπίτια. Στις περιφέρειες δε των πόλων επιτρέπονται 30 κότες, πάλι σε απόσταση 30 μέτρων απο τα άλλα σπίτια. Δεν υπάρχει μέρος που να "ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΙ ΚΟΤΕΣ" σύμφωνα πάντα με όσα ορίζει ο νόμος.

Για να έχουμε πρόβλημα με τις κότες μας εντός πόλεος, πρέπει να είμαστε ακριβώς δίπλα σε άλλα σπίτια, ή να έχουμε πάρα πολλές σε αριθμό πχ 50 ή 100. Για να έχουμε πρόβλημα με τις κότες πρέπει να μας κάνουν καταγγελίες. Χρειάζεται ένας κακός γείτονας για να συμβεί αυτό, και στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιο, ζούν ανάμεσα μας. Αν λοιπόν γίνει καταγγελία στο υγειονομικό, αυτό έρχεται για επιτόπιο έλεγχο. Πρέπει όταν έρθει να είναι όλα πεντακάθαρα - να μην υπάρχουν μυρωδιές - οι κότες να είναι λιγότερες απο 20 σε περίπτωση πόλης, και απόσταση 30 μέτρων απο άλλα σπίτια. Αν δεν τηρούμε αυτά τα κριτήρια, το υγειονομικό μας δίνει διορία 1-2 μήνες να πάρουμε τις κότες, και επανέρχεται για δεύτερο έλεγχο.

Αν και πάλι δε συμμορφωθούμε στις διατάξεις του νόμου, το υγειονομικό λειτουργεί αυτεπάγγελτα και στέλνει δικογραφία μέσω της αστυνομίας στο δικαστήριο. Η διαδικασία όλη παίρνει πάνω απο 6 μήνες, και όταν γίνει το δικαστήριο, μπορεί να μας επιβληθεί κάποιοα ποινή η πρόστιμο για την παράβαση υγειονομικής διατάξεος. Τις κότες πρέπει δηλαδή να τις μετακινήσουμε πριν το υγειονομικό έρθει για δεύτερη φορά να κάνει έλεγχο.

Γενικά δεν έχω ακούσει να επιβάλλεται πρόστιμο σε κανέναν για κότες. Επειδή είναι πάρα πολλές οι καταγγελίες πλέον, ο κόσμος ενοχλείτε απο τα πάντα, τα δικαστήρια δεν ασχολούνται με τόσο μικρά περιστατικά. Πολλές φορές παραγράφονται όλα αυτά τα μικρά αδικήματα. Μα πως μπορεί άλλωστε ένα δικαστήριο με τόσες υποθέσεις, φόνους ναρκωτικά, εγκλήματα, να ασχολείται με κότες και αρνιά. Όπως μου είχε πεί επιθεωρητής του υγειονομικού, όλη μέρα οι υπηρεσίες της τρέχουν για κότες. Όπως μου είπε χαρακτηριστικά "έχουμε πάρα πολλές υποθέσεις για κότες, απο το πρωί τρέχουμε σήμερα. Τώρα θα πάμε για έναν που έχει αρνί στο πίσω μέρος του σπιτιού του". Η εποχή τότε ήταν πρίν το Πάσχα, οπότε συνηθίζεται ο κόσμος να παίρνει αρνή για το Πάσχα. Πλέον οι καταγγελίες ανάμεσα μας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Αναλυτικά η νομοθεσία
α) Χωριά και οικισµοί µέχρι 500 κατοίκους
Επιτρέπεται η διατήρηση δύο (2) µεγάλων ζώων (άλογο, αγελάδα, µοσχάρι κ.λ.π.), δέκα (10) µικρών ζώων(πρόβατα, γίδια) µε τα παράγωγά τους, όχι πάνω από δέκα οκτώ (18) συνολικά, σαράντα (40) ορνιθοειδή και τριάντα (30) κουνέλια η πενήντα (50) ορνιθοειδή και είκοσι (20) κουνέλια. Επίσης επιτρέπεται η διατήρηση, σε απόσταση τουλάχιστον εβδοµήντα (70) µέτρων από διπλανή κατοικία η χώρους προστασίας, χοιρινών µέχρι τελικής πάχυνσης, όχι πάνω από πέντε (5)

β) Χωριά και οικισµοί από 500-1000 κατοίκους
Επιτρέπεται η διατήρηση ενός (1) µεγάλου ζώου (άλογο, αγελάδα, µοσχάρι κ.λ.π.) έξη (6) µικρών ζώων (πρόβατα, γίδια) µε τα παράγωγά τους, όχι πάνω από δέκα (10) συνολικά, τριάντα (30) ορνιθοειδή και είκοσι (20) κουνέλια, η σαράντα (40) ορνιθοειδή και δέκα (10) κουνέλια. Επίσης επιτρέπεται η διατήρηση, σε απόσταση τουλάχιστον ογδόντα (80) µέτρων από διπλανή κατοικία η χώρους προστασίας, δύο (2) χοιρινών µέχρι τελικής πάχυνσης.

γ) Κωµοπόλεις χωριά και οικισµοί από 1000-2000 κατοίκους
Επιτρέπεται η διατήρηση τριών (3) µικρών ζώων (πρόβατα, γίδια) µε τα παράγωγά τους, όχι πάνω από έξη (6), είκοσι πέντε (25) ορνιθοειδή και είκοσι (20) κουνέλια η τριάντα πέντε (35) ορνιθοειδή και δέκα (10) κουνέλια. Επίσης επιτρέπεται η διατήρηση, σε απόσταση τουλάχιστον εκατό πενήντα (150) µέτρων από διπλανή κατοικία, η χώρους προστασίας, ενός χοιρινού µέχρι τελικής πάχυνσης.

δ) Κωµοπόλεις και πόλεις από 2000-5000 κατοίκους

Επιτρέπεται η διατήρηση δύο (2) µικρών ζώων (πρόβατα, γίδια) µε τα παράγωγά τους, όχι πάνω από τέσσερα (4), είκοσι (20) ορνιθοειδή και είκοσι (20) κουνέλια η τριάντα (30)ορνιθοειδή και δέκα (10) κουνέλια. Επίσης επιτρέπεται η διατήρηση, στις παρυφές και σε αραιοκατοικηµένη περιοχή και σε απόσταση τουλάχιστον διακοσίων (200) µέτρων από χώρους προστασίας, ενός (1) χοιρινού µέχρι τελικής πάχυνσης.

ε) Πόλεις από 5000-20000 κατοίκους

Επιτρέπεται η διατήρηση είκοσι (20)ορνιθοειδών και είκοσι (20) κουνελιών η τριάντα (30) ορνιθοειδών και δέκα (10)κουνελιών. Στις παρυφές των πόλεων αυτών, σε αραιοκατοικηµένη περιοχή και σε οικόπεδο τουλάχιστον πεντακοσίων (500) τ.µ. τη κατοικία του επιτρέπεται και η διατήρηση συνολικά τριών (3) µικρών ζώων (πρόβατα, γίδια)

στ) Πόλεις πάνω από 20000 κατοίκους

Επιτρέπεται η διατήρηση είκοσι (20)ορνιθοειδών η δέκα (10) ορνιθοειδών και δέκα (10) κουνελιών, στις παρυφές δε των πόλεων αυτών στη περιµετρική ζώνη και σε αραιοκατοικηµένες περιοχές επιτρέπεται η διατήρηση είκοσι (20) ορνιθοειδών και δέκα (10) κουνελιών η τριάντα (30)ορνιθοειδών.

Οι παραπάνω πτηνο-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις-δοµές θα πληρούν τους επιβαλλόµενους όρους υγιεινής και προστασίας του Περιβάλλοντος πάντα στην απόσταση των τριάντα (30) µέτρων από χώρους προστασίας, η απόσταση δε αυτή µπορεί να αυξοµειωθεί κατά 25% ανάλογα µε τις επικρατούσες τοπικές συνθήκες και πάντα κατά την κρίση των αρµοδίων υγειονοµικών οργάνων.

Στον όρο ορνιθοειδή υπάγονται, οι ωοτόκες όρνιθες, τα κοτόπουλα πάχυνσης, οι πάπιες, οι χήνες, οι ινδιάνοι (γαλοπούλες), φραγκόκοτες, φασιανοί, πέρδικες, ορτύκια, στρουθοκάµηλοι.

Ο πληθυσµός των οικισµών, χωριών, κωµοπόλεων και πόλεων ορίζονται µε την τελευταία απογραφή της επικράτειας.
   

78 σχόλια:

  1. Καλημερα! Θα ηθελα να ρωτησω δλδ αν εχεις 3-4 κοτες στην αυλη σου και φρονττιζεις ουτε να μυριζει ουτε να κανουν θορυβο θα επιτραπουν ή θα μου πουν να της "εξαφανισω"? (φυσικα χωρις κοκορα για να αποφυγουμε την ηχορυπανση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι βρε πανο εαν τα καθαριζεις εισαι κυριος εγω στην ταρατσα εχω 4 , 4 , 4 =12 σε κλουβια μαυρες κοτες που γενανε σε κλουβες 1,30 Χ1,110 ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟ ΥΨΟΣ ΕΧΕΙ Η ΚΟΤΑ , ΚΑΝΕΝΑς ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ,,,,,ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΕΙ ΤΟΤΕ ΔΩΣΤΟΥ 5 ΑΥΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΓΚΡΗΝΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ και καλο σαββατοκυριακο

      Διαγραφή
    2. Ωραιες συμβουλές ... Φτιαξε κοτέτσι για τι κοτες που τις εχεις στριμωγμενες κι ασε τις συμβουλες

      Διαγραφή
    3. Εσυ τι ζορι τραβας επιδης ο φιλος ηθελε μια συμβουλη και την εδωσα και αν θελεις να μαθεις στην ταρατσα εκει που δεν μπορεις να την φτιαξεις εσυ

      Διαγραφή
  2. sorry aftes tis theoro vlakies edo sto xorio mou exoun giro sta 1/000 provata mesa to xorio ke ta vosloun ke mesa stis avles ke den mpori kanisna milisi ke mirizi olo to xorio eleos pou zoume !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν σου κάνουν καταγγελία θα μπλέξεις, ακόμα και για 1 κότα. Η νομοθεσία έγινε έτσι ώστε να μη μπορεί κανείς να παράγει ούτε ένα αυγό μόνος του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αλλαξε ο νομος;
    οταν γραφετε "Αναλυτικά η νομοθεσία" θα πρεπει να μας πειτε και σε ποιον νομο αναφερεστε!
    ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι συμβαίνει όταν υπάρχει κοκκορας και μας έχει ζαλίσει τον έρωτα κάθε 2 ώρες.....?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βοηθεθααα παιδιααα εχω ενα κοκορα τον λελο. Μενω στο αιγαλεω κ το προβλημα οχι δικο μου ειναι φανεροο ομως Τους ενοχλει ο κοκορας εμαθα απο μια γειτονισσα κ μου ριχνουν καταρες επιδη κακαριζει κ η μαμα μου θελει να τον διοξουμε αλλα εγω τον αγαπαω πολυ κ θα μου κοστισει αν δεν μπορω ν τον βλεπω τι να κανω ν μην κακαριζει ?? Ειναι αναγκη απαντηστε γτ θα βγω στην γειτονια κ θα αρχισω να ριχνω επαινους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε έρωτα στον κόκορα τον Λέλο για να μην κακαρίζει. Έτσι έκανα και με την κότα μου τη Μαίρη. Της πέταξα τα μάτια έξω ένα απόγευμα και από τότε είναι όλο γλύκες.

      Διαγραφή
    2. https://ellinikeskotes.blogspot.com/2017/03/blog-post_24.html

      Διαγραφή
  7. Με τους κόκορας τι γίνεται ρε παιδιά? Από τις 2 τα ξημερώματα ως το πρωί λαλεί ασταμάτητα! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://ellinikeskotes.blogspot.com/2017/03/blog-post_24.html

      Διαγραφή
    2. Τα σκυλιά που αγγίζουν ακατάπαυστα μέρα νύχτα δε σε ενοχλούν?Τι σου φταίει το καημένο το κοκοράκι
      .?Ίσα ίσα είναι κ ρομαντικό....!

      Διαγραφή
  8. ΕΓΩ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΦΤΑΙΑΞΕΙ ΑΠΟ ΝΤΕΧΙΟΝ ΤΗΝ ΚΛΟΥΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΧΩΡΙΣΕΙ ΣΤΑ 4 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΦΩΛΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΕ ΧΑΛΒΑΝΙΣΜΕΝΟ ΣΥΡΜΑ ΚΑΙ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΑ 6 ΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΒΙΔΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΝΤΕΞΙΟ ΚΑΙ ΕΧΩ 20 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΟΥΒΑ ΕΧΩ ΦΕΛΙΖΟΛ ΓΙΑ ΜΑΖΕΥΩ ΤΗΣ ΚΟΤΣΙΛΙΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΜΕΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΟΚΟΚΟ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΗΣ 11 ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ 5 ΑΥΓΑ ΣΤΟ ΓΕΙΤΟΝΑ ΠΟΥ ΕΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΝΑΛΕ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΑΙ ΠΛΑΚΑ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΑ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κ ΜΑΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ ΘΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΙ ΛΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Iste olioli evtixismeni.Ti kokorij kai lylydij.Exo gitona ipopsifio vylefti kai exi se apostasi 8 metra apo ta sinora mas 20 provata kai katzikj strimogmena se 4 m.Na kremynte kai ston aera.Tous varae alipita.Klene san mora.Kotes 100 komatij.Me liga loj farma.Feli na mas kivernae tromara toy.Dokimaze navris akri.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γιατι καθεσαι κ νινα καντου μυνησει να του φυγει ο κολοσ χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Nina Korinos Katerini. Να φανταστώ, ΔΕΝ κάνατε καταγγελία, έτσι; Αν όχι κακώς. Τη επόμενη φορά, κάντε καταγγελία να αρχίσει να μπαίνει ο κάθε κοπρίτης στη θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εσύ που ενθαρεινης μερικούς μερικούς για να κάνουν πράγματα που θα έλεγα να τα κάνουν,,,το επιβάλεις και δεν είμαστε κοπρίτες ούτε τεμπέληδες όπως μας χαρακτιριζεται έχουμε γνώμη και την λέμε δεν είμαστε φα......τρα γιαυτο υπαρχει και ο διολογος μαθε να είσαι κόσμιος μην παίζεις σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ κοιτα να φτιαξεις πιο μεγάλο κοτέτσι γιατι οι κοτες σου ζουν χειρότερα κι απο τις κλωβοστοιχιες των πτηνοτροφιων... ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ?

      Διαγραφή
    2. Το ξερεις οτι εχουνε πισινα το ηξερα οτι δεν το ξερεις σου το λεω λιπον εχουν και σερβιτορο

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα πως μπορώ να βρω το νόμο για όσα αναφέρονται παραπάνω μιας και εγώ πρόβλημα με γείτονα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα που γραφει η εν λογω Κα ειναι ακρως αληθινα υπαρχει ο νομος και αντιγραφτε τα σε καθαρη κολλα βαλτε την σε πλαστικη σακκουλα και τοιχοκολληστε την στο χωρο που εχετε τα πουλια σας να την εχετε εκει καλα κολλημενη και οποιος ερθεικαι σας ενοχληση πεστε τον να τα διαβασει και στειλτε τον στον αγυριστο αντιγραφτε την περιπτωση αναλογα με τους κατοικους που μενετε η Κα αντεγραψε ακριβως τα λογια του νομου να τις εχετε καθαρες και μαλιστα αν μπορειτε να εχετε ασβεστη και γαλαζοπετρα καντε κατα διαστηματα νεροζουμι ασβεστης και γαλαζοπ.. και πασαλειψτε το χωρο Εχω και γω μια παλαβη γεροντοκορη που μου εστειλε το υγειονομικο της Θεσσαλονικης 11 φορες( στο τελος οι υγειονομικοι μς φωναζαν με το μικρο μου ονομα ) και σε αποσταση το σπιτι της πανω απο 100 μετρα παρακαλω Ειναι να μην μπλεξεις με παλαβο ατομο δεν μας λες που ειναι οι κοτες Κε Ανωνυμε ?

      Διαγραφή
    2. Ανάμεσα σε σπίτια έχω οικόπεδο γυρω στα 200 τμ. Υπάρχει προβλημα αν βάλω 10 κοτουλες

      Διαγραφή
  15. Ο άλλος εδώ μου έχει 200 πρόβατα σε οικισμό και τα βόσκει οπου βρει,τι μου λέτε τώρα ,δεν μπορεί να περπατησεις στα πεζοδρόμια απο την σβουνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ & ΟΛΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΠΩΣ
    ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ & ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ
    ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΔΩΡΑΚΙ ΕΞΑΦΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΟΛΕΥΤΗΤΕ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ - ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γέίά σάς θά ήθέλά νά σς ρώτήσώ κάτί ..μένώ σέ ένά μίκρό χώρίό έξώ άπό θέσσάλόνίκή ...άνόίγό τήν πόρτά μόύ κάί άντίκρίζώ κάθέ μέρά όλόύς τόύς μήνές τόύ χρόνόύ πάπίές κάί τώρά μόύ έφέρέ κάί γίδίά μάζί ...έχέί κάνέί μίά βόύρκά μέ λάσπόνέρά κ λάσπές γίά τά ζώά τόύ κάί ύπάρχόύν μέρές πόύ μήρίζέί τόσό πόλύ πόύ δέν μπόρέίς ίύτέ στό μπάλκόνί νά κάτσέίς όύτέ νά άνόίξέίς πάράθύρό τ σπίτίόύ ...πέρά άπό άύτό άφήνέί τά χώρτά τόύ μέχρί τό θέό νά μέγάλόσόύν κάί χέστήκέ γίά τά φίδίά πόύ μςζέύώ κάθέ κάλόκάίρί ...τ μπόρώ νά κάνώ γίά άύτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιο χωριοστην Θεσσαλονικη ( και γω σε χωριο της Θεσσαλονικη ειμαι ) οντως αν ειναι ετσι το υγειονομικο θα αναλαβει το ρολο

      Διαγραφή
    2. Πάτε καλά ορισμένοι; έχετε προβλήματα και ρωτάτε στο διαδίκτυο τι να κάνετε; Συμβουλευτείτε την αστυνομία συμβουλευτείτε τον εισαγγελέα ή κάποιο αρμόδιο όργανο κάτι δεν πάει καλά με αυτή τη χώρα ή μάλλον με τους πολίτες αυτής της χώρας δώσανε το πληθυσμό σε όλο τον κόσμο και δεν κράτησαν λίγο για τον εαυτό τους

      Διαγραφή
  18. Έχω γείτονα με κότες. Το σπίτι μου είναι 4-5 μέτρα από τον κήπο του. Όλη την μέρα είναι ελεύθερες. Έχτισα τοίχο και είναι γεμάτος ψείρες. Το μπαλκόνι γεμάτο πούπουλα. Περνάω υπέροχα! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κι εγώ έχω γείτονα με 30 κότες στα 5 μέτρα... Επειδή εγώ λοιπόν δε θα το παίξω εξελιγμένος θα πω, ότι ούτε βρωμάνε ούτε ψείρες υπάρχουν και μια χαρά κάθομαι στη βεράντα μου... Κι ότι αποφάγια έχω τα ρίχνω στις κότες του γείτονα.... Κι ο κόκορας τους λαλεί και μια χαρά λαλεί.... Σταματήστε να σας ενοχλεί το οτιδήποτε δεν είναι δικό σας... Μου θυμίζετε το να ψοφήσει η γίδα του γείτονα... Κι αν κάτι σας ενοχλεί, υπάρχει και ο διάλογος, διότι διαβάζω εδώ κάντου μήνυση και τέτοιες σαχλαμάρες...Θα μου πείτε όσες φορές του μίλησα δεν με ακούει...Ίσως να μην φταίει αυτός που δεν άκουσε...Ίσως φταίτε εσείς που δεν μιλήσατε σωστά... Αυτά ... Καλημέρα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο κύριε Θωμο Στεργιε!!! Η πιο άρτια απάντηση που έχω διαβάσει εδώ μέσα!!! Μακάρι όμως, να σκέφτονταν και οι γείτονες σαν εσάς!!! Δυστυχώς, αυτό με την κατσίκα του γείτονα, συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις γειτονίας…. Ο φθόνος που υπάρχει σήμερα στον κόσμο, υπερτερεί της καλοσύνης και της ευγένειας….

      Διαγραφή
    2. Πες τα φίλε... Όλα που δεν είναι δικά μας μας ενοχλούν... Αυτοί είμαστε... Ε ρε, τώρα που θα πέσει πείνα με τον κορόνα να δεις πως θα τις ψάχνουν όλοι...

      Διαγραφή
    3. Αγαπητε φίλε,Πραγματικά Με συγκίνουν , Με την ανθρωπιά τούς κάποιοι!!!Και με την νορμάλ σκέψη τους!!

      Διαγραφή
  20. Πεστα φιλε μου τους ενοχλισε μερικες κοτες που μας θιμηζει και λιγο χωριο γαμοτο ζηλευουνεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλησπέρα, χθες μου έκανε και έμενα παρατήρηση ο γείτονας μου. κρυριος για τα κοκόρια μου που τον ξυπνάνε το χάραμα και κατα την διαρκια της μερας του αποσπανε την προσοχη ενο δουλεύει απο το σπιτι στον υπολογιστή χωρια λεει τον κοροϊδεύουν οταν μιλάει στο τηλ και που και που λιγο δυσοσμία.
    μένω σε εκτος σχεδίου περιοχή με χωρίς αδειες ανηκοδομισεις σπιτιων ( εποχή τροιτση ) . τα οικόπεδα είναι με μια μεσοτοιχία στα 6μ . του ειπα δυπλματικα - χαζα : ταχα μου οτι και μενα με ενοχλουν και περιμενω να μεγαλω σουν ( νο.15/60 ) θα βαστιξω 2 και τα αλλα θα τα φας κρασατα σε 2-3 μηνες γιατι ειναι μικρα για να τα φαμε. γούρλωσε τα ματια και εφυγιε . εκείνος εχει σκυλο και τυχαίνει να των εχω πελάτη μου χρονια. τι μου προτείνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα σας. Ο νόμος μπορεί να λέει για τον συγκεκριμένο αριθμό πτηνών και ζωών που μπορεί να έχει κάποιος στην κατοχή του. Τι γίνεται όμως όταν το κοτέτσι του γείτονα ( ο οποίος δεν διαμένει στο οικόπεδο που βρίσκεται το κοτέτσι αλλά αλλού) έχει μικρότερο αριθμό πτηνών και ζωών (κατσίκια ) από τον προβλεπόμενο αλλά οι συνθήκες υγιεινής είναι ανύπαρκτες? Όταν η οργάνωση του κοτετσιού για το που θα μπουν οι τροφές (πετάει τροφή και αποφάγια χυμά στο χωράφι) είναι ανύπαρκτες με αποτέλεσμα να έχουν μαζεύει τρωκτικά και ψείρες και καρακάξες σε όλη τη γειτονιά? Όταν οι κότες αλωνίζουν στο χωράφι όλη μέρα και αφοδεύουν στο μισό μετρό από την μάντρα μου με αποτέλεσμα να βρωμάει ο τόπος ειδικά το καλοκαίρι και όταν βρέχει? Όταν οι κότες είναι μισοφαγωμένες και τους λείπουν πούπουλα στο λαιμό ?Όταν η λέξη ασβέστης δεν υπάρχει εδώ και 10 χρονιά? Μίλησα με τον γείτονα και μου είπε ότι είναι προβλεπόμενος. Φταίω εγώ μετά εάν αναγκαστώ να γινώ ο κακός ο γείτονας που του φταίει η κατσικά του γείτονα? ΥΓ Το κοτέτσι είναι στα 20 μετρα από το σπίτι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. για σου φίλε κακώς γείτονας άγραφης ότι δεν διαμένει στο οικόπεδο ,,,δεν θέλω να παρεξήγηση πιστεύω ότι είναι νόμιμος διότι είναι περουσια του και έχει τα ανάλογο πληθυσμό ζωών μέσα ,,,το άλλο λες δεν μενη στο οικοπεδο ειναι δικο του φιλε αν θελει μενει αν δεν θελει δικαιωμα ,,,του λες πεταει την τροφη απο εδω και απο εκει φωναξε του να βαλει ενα ντενεκε και να τα ριχνει μεσα λες οτι η κοτες αλωνιουν το χωραφη εχει δικαιομα φιλε εαν φυσικα εχει κοτετσι ///
    να εισαι παντα ανωτερος και πράος ουτε βρισιες υπάρχει το υγειονομείον μια αιτιση και απο εκει αναλαμβανει το υγεονομια λες σε βλεπεις ποντικια μπορεισ να βαλεις κατι αλλα δεν θα σου πω ψαχτο με επιφιλαξη φιλε λες οτι χεζουν στην μαντρα σου η αυτονου εαν ειναι δικια σου μαντρα εχει καλος ειναι του υγενομικου προβλημα ασε σε αυτους να τρεχουν/// λες τα κοτοπουλα τους λειπον πουπουλα στο λαιμο αυτο ειναι φυσιολογικό ειδικά το σεπτεμβριο λέγετε μουτευμα όλα τα πουλια του κοσμου ντινοντε για το χειμώνα ///λες για ασβεστη αυτο το υγεονομικο θα του κανει παρατηρήσει γιαυτο ειναι μισοφαγομενες η κοτουλες ψειρα ρουφαει μπολικο αιμα ///λες οτι 20μετρα απο σένα φίλε είναι νόμιμος είναι περουσια του αλλά υπάρχουν όρια ,,,ουφ εάν σε βοήθησα έχει καλώς υπομονή φίλε δικιά μου γνωμει είναι το υγειονομικού δουλεια τους ειναι τελεία και παύλα άστους αυτούς να τρέχουν και θα των μαζεψουνε για να βαλει μια ταξι με οτι σου εγραψα με επιφιλαξη φιλε υπομονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οι κότες οσο και να καθαρίσεις μυρωδιά υπάρχει καλό είναι να τις περιποιούμαστε να μυρίζουν από χιλιόμετρα όμως αν τις πλησιάσεις μυρίζουν . Επίσης όσο για τις καταγγελίες πρώτον να πούμε πως στη Αθήνα όλοι από τα χωριά τους κατέβηκαν και μας το παίζουν της πόλης επίσης τα παλαιά τα χρόνια όλοι είχαν κότες στα σπίτια,να τονίσουμε πως αν κατέβει κάποιος στο κέντρο της Αθήνας σε συγκεκριμένους δρόμους σε συγκεκριμένα στενά υπάρχουν παλιά μαγαζιά πολύ παλιά άλλα για να αγοράσεις σπόρους να φυτέψεις στο κήπο, υπάρχουν όμως και μαγαζιά πολύ παλιά τα οποία πουλάνε πουλιά κότες κόκορες γαλοπούλες πάπιες χήνες πέρδικες ακόμη και κουνέλια. Από κει ψώνιζε ο κόσμος όταν κατεβενε στο κέντρο μέχρι και το καλαμπόκι . Σας το λέω από προσωπική εμπειρία η η γιαγιά μου είχε αγοράσει μία κότα κόκκινη η οποία ήταν κλωσσα και έτσι έφτιαξε το κοτέτσι της




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Άμα ένας κόκορας είναι στα 20 μέτρα από το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας και λαλεί 24 ώρες το 24 ωρο και δεν σε αφήνει σε ησυχία είσαι κακός γείτονας;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρε φιλε ΜΑΗ Ο ΚΟΚΟΡΑΣ ΛΑΛΗ ΚΑΘΕ 5 ΩΡΕς ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 20 Μ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΩΡΑ ΑΝ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥ ΛΕΣ ΤΑ ΕΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΦΑΞΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΘΗΜΑΣΕ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ 1 ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΤΟ ΔΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΣΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΧΝΑΣ ΟΛΗ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΤΣΑΠΑ ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΟΡΕΙΣΕ ΜΠΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

      Διαγραφή
  26. Μας έχει τρελάνει έχουμε κ νεογέννητο μωρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γεια σας.
    Εξαιρετική η δημοσίευσή σας, είμαι εκπαιδευτικός, στο νηπιαγωγείο όπου εργάζομαι θέλουν να δημιουργήσουν έναν χώρο για να βάλουν κότες και κουνέλια. Το σχολείο βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή εντός Αθηνών και γύρω του περιβάλλεται από πολυκατοικίες. Θεωρώ ότι είναι λάθος να δημιουργηθεί αυτός ο χώρος και θα ήθελα να τους παραθέσω τη νομοθεσία. Μήπως μπορείτε να μου παραθέσετε το ανάλογο ΦΕΚ?
    Σας ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι καλυτερα να βλεπουν τα πιτσιρικια και της κοτουλες και τα κουνελακια για να μην φοβουντε το ξερεις σε αυτο το κοσμο το 10% απο τα μικρα παιδια φωβουντε που τα βλεπουν ,και να τα ακουμπανε, μακαρι καθε σχολειο να εχει ενα οικοπεδο διπλα απο σχολεια οστε τα μικρα να σινηθισουν τα μικρα ζωα και μην μου μιλας για ΦΕΚ ευχαριστω

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ εν μέρη με την άποψή σας, στο γεγονός ότι πρέπει να έρθουν σε επαφή με τα ζώα. Να είστε σίγουρος ότι προσπαθούμε με κάθε τρόπο να εντάξουμε τέτοιου είδους εμπειρίες (επαφή με φυτά, ζώα, χώμα κ.α.) στο καθημερινό μας πρόγραμμα.

      Το πρόβλημα όμως που υπάρχει, (ο λόγος που ζητάω το ΦΕΚ) είναι η κακή γειτνίαση. Έχουμε πολύ κακοπροαίρετους γείτονες γύρω μας, το σχολείο δυστυχώς δεν έχει απόσταση απο αυτούς. Αν ένας απο αυτούς καλέσει πχ το υγειονομικό ή άλλο φορέα;; Εμείς θα πρέπει να τον διαχειριστούμε σύμφωνα με αυτά που ορίζει η νομοθεσία;;; Δυστυχώς ο χώρος του σχολείου είναι μικρός και δεν υπάρχει επιπλέον χώρος σε διπλανό οικόπεδο όπως αναφέρετε, με αποτέλεσμα τα ζώα να βρίσκονται στο χώρο που τα παιδιά δραστηριοποιούνται.

      Καλό θα είναι σε κάθε περίπτωση να γνωρίζουμε τι ορίζει η νομοθεσία, αν μπορείτε να με κατευθύνετε θα σας ήμουν ευγνώμον

      Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    3. για σας ΜΒ εδώ είναι τα δύσκολα για να μην είμαι κακος και από της 2 πλευρές καλο είναι να ρωτήσεις ένα δικηγόρο και αυτος θα σε καθοδηγήσει

      Διαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θα σου πω κάτι αγαπητέ μου κύριε. Πολύ ωραίο το άρθρο σας αλλά δεν είστε αμερόληπτος. Είστε υπέρ αυτών που έχουν κότες και κατά αυτών που δεν έχουν. Επίσης είστε υπέρ της καταπάτησης της νομοθεσίας και ασυδοσίας. Κανονικά σε όλες τις πολιτισμένες χώρες θα έπρεπε να υπάρχει τιμωρία. Όχι μόνο για τα ναρκωτικά αλλά και για όλα τα υπόλοιπα. Μην συγκρίνεις. Δεν θα έπρεπε να καταπαταται ο νόμος ούτε για μικρά πράγματα. Εγώ κάθε πρωί ανοίγω το παράθυρο μου και μπαίνει μέσα πολύ άσχημη μυρωδιά γιατί η γειτόνισσα δεν καθαρίζει . Αυτό συμβαίνει 20 χρόνια τώρα. Δεν έχω προβει ποτέ σε καταγγελία. Αν πάω λοιπόν στην αστυνομία θα φταίω εγω;;; Οκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΛΥΣΑΤΕ & ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝΕ Η ΚΟΤΕΣ , ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΟΤΕΣ,
    Η ΓΕΝΗΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΜΠΑΚΙΧΑΜ , ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΙΕΣ & ΑΣΧΟΛΕΙΘΗΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ , ΔΕΝ
    ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΑΣ , ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα ρε φίλε Μετεωρίτη! Εδώ είμαστε ένα βήμα πριν τον πόλεμο, κλείνουν τα μαγαζιά, έρχεται έλλειψη τροφίμων και μας ενοχλούν οι κοτούλες...! Σε λίγο που θα πέσει πείνα να δούμε τι θα τρώτε... Όλοι του Μπάκιγχαμ, ορθώς αναφέρεις!

      Διαγραφή
  32. πεστα φιλε konsutantinosu και εγω ειπα την γνωμη μου και Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη δεν εβρισα κανεναν δεν εθιξα κανεναν ισος πειραξε τον συντακτη για τους νομους καλη συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. https://diavgeia.gov.gr/decision/view/4%CE%911%CE%A4%CE%98-%CE%91
    ΘΕΜΑ: Όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας σταυλικών εγκαταστάσεων οικόσιτων ζώων.
    Στο έγγραφο θα δείτε και τα σχετικά ΦΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να μας πειτε κατι καινουργειο , αυτα τα ξερουμε και τα κανουμε,,,κατι καινουργειο?

      Διαγραφή
  35. Σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ για να μάθω εάν μπορώ να έχω μαζί μου το αλογο κοντά στο σπίτι μου 500 τ.μ. το οικόπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. αναλογος σε ποιο μερος ζουμε και οταν εχουμε κοτες οπως ο γειτονασ και τις εχει αμολυτες μεσ ασε κατοικημένη περιοχη και ερχοντε καθε χάραμα στην πορτα μου μπροστα και κακαρίζει και εγω σχολαω αργα ερχομαι να ξεκουραστώ θα του πιω το αιμα και με το δικιο μου αμα δεν της μαζέψει πλεον εχει γινει ενημερωση απο εμενα αρχικα δεν ειναι ολα τα περιστατικα ιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να αγοράσω αυγουλακια φρεσκα για τον μπέμπη μου, χωριάτικα, από κοτέτσι, όχι από μονάδα-πτηνοτροφείο. Μένω Αθήνα Αιγάλεω. Θα σας παρακαλούσα να επικοινωνήσετε μαζί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να αγοράσω αυγουλακια φρεσκα για τον μπέμπη μου, χωριάτικα, από κοτέτσι, όχι από μονάδα-πτηνοτροφείο. Μένω Αθήνα Αιγάλεω κ θα προτιμούσα να έχετε κάπου εδώ κοντά το κοτετσι σας (δηλ να μπορώ εγώ να έρχομαι μια φορά την εβδομάδα κ να παίρνω αυγά για το παιδί κ την οικογένεια. Θα σας παρακαλούσα να επικοινωνήσετε μαζί μου. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  38. Να κάνετε καταγγελίες και να επιμείνετε να φέρουν και εισαγγελέα.
    Μη δείχνετε κανένα έλεος σε παλιοτόμαρα που τα θέλουν όλα δικά τους.
    Σε ψυχωτικούς που έχουν μανία καταδίωξης και πιστεύουν ότι θα γίνει Γ΄ Παγκόσμιος και θα πέσει πείνα.
    Αν άλλωστε γίνει πόλεμος και πέσουν βόμβες, καήκαμε κι εμείς και οι κότες.
    Όποιος θέλει να έχει κότες να πάει στο βουνό απά να μείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΙΟΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ 3 WW ειπαν για καπιο πολεμο και εσυ το πιστεψες ορε μπραβο σε ειχα για λογικο τωρα οπιος θελει κοτες στην πολι διπλα σου χα χα χα δικαιομα του ειναι αααα και καντου μηνυση εγω θα σε περιμενο στον ολυμπο με ανοικτες αγγαλες μην μου ζητισεις μπουτι χα χα χα εδω γραφουμε καλα πραγματα για περναμε ωραια και κοσμια καλη συνεχεια thomas

      Διαγραφή
    2. Καλή σου μέρα, Στάθη, γλέντησέ μας όλους με τα σχόλιά σου.
      Στο βουνό απάααα.

      Διαγραφή
  39. ελα και εσυ στο βουνο να γλεντισουμε με της κοτες βρε χα χα χα καλη συνεχεια tomas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάλασέ τες, να λυθούν τα χέρια σου. Δέσμευση είναι. Και φέρνουν και γρουσουζιά.

      Είτε η κότα τρώει καλαμπόκι είτε τρώει ψάρι, την ίδια ακριβώς πρωτεΐνη παίρνεις, η οποία και λέγεται αλβουμίνη.

      Είχα παπαγαλάκια κοντά στα 20 χρόνια. Το τι πίκρα πήρα όταν πέθαναν δεν μπορείς να φανταστείς. Έχασα τα παιδιά μου. Αρρώστησα.

      Διαγραφή
    2. βρε
      Thomas δεν εχεις καταλαβει κατι,,, της κοτες της εχω για αυγα, και παραγω καναρινια, βεβαιος τρωω κανα αυγουλακι, για να καταλαβεις φιλε ειμαι παραγωγος καναρινιων για να καταλαβεις τα καναρινια οταν βγαζουν μικρα θελουν σφυκτο αυγο και παραγω περιπου 300 καναρινια το χρονο και αν δεν ειχα κοτες θα πλυρονα πολλες καρτελες αυγα δηλ΄6 καρτελες την εβδωμαδα και δεν με συμφερνε να πουλαου τα καναρινια αθηνα και θεσ/κη καθως φιλε δεν ειναι γρουσουζια μην το λες αυτο φαντασου ολο το ασπροπυργο ειναι γρουσουζια αυτο μου λες δεν ευσταθη φιλε εγω σαν φιλος βοηθαου πολλυς κοσμο οπος εσενα λες οτι ειχες παπ/κια 20χρονια και ψοφινσανε ζωη σε λογου τους ακου να ακουσεις εμενα αν θελεις τα πουλια αυτα δεν εχουν πολλα χρονια ζωη οπος και τα καναρινια περιπου 13με 15 ετων και κατι αλλο λενε οτι τα παπαγαλακια ειναι χρουσουζικα οπος το παρει ο καθενας τελος τι να πω εγω που εχω απωλειες πρεπει να βαλω το κεφαλι στο γουβα οχι φιλε οχι ποτε αυτο ετσι ειναι οι φυση γιαυτο αγορασε αλλο πουλι και προσοχη να το βαζεις μεσα διωτη τα πρωινα κυκλοφοραν σαινια, γκιονιδες αρπαχτικα ειναι οι εποχη τους καλη συνεχεια φιλε οτι θελεις εδω ειμαστε σαν φιλη να πουμε το πονο μας

      Διαγραφή
    3. Περισσότερο σε συμφέρει να αγοράζεις πάμφτηνα λευκά αυγά από τα Λιντλ παρά να τα παράγεις εσύ ο ίδιος. Όταν μεταβαίνεις από το χαμηλότερο τροφικό επίπεδο (την τροφή ωοτοκίας) στο υψηλότερο τροφικό επίπεδο (την κότα), χάνεις το 90% της ενέργειας.

      Διαγραφή
    4. χαι thomas ειπες φιλε πανφτηνα αυγα δεν εχει σημασια χρωμα εχει σημασια ποιοτητα , γευση θα πης θα τα φας εση εεεεε και βεβαια οταν ειναι δικα μου,,, αν ειναι κατι φτηνιαρικα π.χ οπως λες του λιντλ θα σου πω ενα μυστικο φιλε οποτε επερνα αυγα απο λιντιλ για λογου κοστους μου ψοφισανε πολλα καναρινια μεχρι που ειχα σηκοσει τα χερια ψιλα και τοτε εφτιαξα της κοτες με δικα μου τροφη και καθαρα αυγα ποιοτικος αψογα γευστικα και για τα καναρινια και δεν εχω απολειες συμπτωσει οχι φιλε και φιλοι που ασχολουντε με το αντοικημενο αθηνα, θεσ/νικη ,κρητη, πατρα ,αιγινα κ.α καλο βραδυ

      Διαγραφή
    5. Το δέχομαι. Θα πάρεις κι από εμένα μια συμβουλή. Και στις κότες σου και στα καναρίνια σου θα χορηγείς oyster shell, δλδ κελύφη οστρακοειδών. Το αγοράζεις από πετ σοπ. Δεν το ανακατεύεις μέσα στην τροφή. Το τοποθετείς χωριστά από την τροφή. Θα δεις τεράστια βελτίωση στην υγεία τους και στην παραγωγή τους.

      Κότες να χρησιμοποιείς λευκές λέγκχορν από την hy-line. Είναι η καλύτερη εταιρία σε όλο τον πλανήτη. Αντιπρόσωπος στην Ελλάδα ο κύριος Γεωργασόπουλος.

      Διαγραφή
    6. φιλε thomas σε προλαβα φιλε περνω απο την παραλια στην αμμο δηλαδη το κοκαλο απο σουπιες και βρισκω μπολικες και δεν το τριβο το τριπαου το κρεμαου and thats it, και εχω παρει λεγκορ της εχω 3 χρονια και ισος να κανω ανανεοσει φετος γιατι εχουν κοψει δηλαδη δεν γεννανε ο χρονος θα δειξει φιλε καλη εβδωμαδα

      Διαγραφή
    7. Δώσε τους oyster shell και θα με θυμηθείς. Το κόκαλο σουπιάς δεν έχει τόσο πολύ ασβέστιο όσο τα κελύφη των οστρακοειδών. Λευκές λέγκχορν υπάρχουν στην Ελλάδα από πολλές εταιρίες. Αυτές της hy-line είναι μακράν οι καλύτερες.

      Διαγραφή
  40. Για τα κοκόρια τι λέει ο νόμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή