Οι σούπερ τροφές που θεραπεύουν τις κότες από κοκκιδίωση, σκουλήκια και πολλές ασθένειες!



Και όμως είναι δυνατό. Υπάρχουν τροφές που μπορούν να θεραπεύσουν τις κότες μας από ασθένειες ακόμα και να τις προλάβουν πριν αυτές εκδηλώσουν συμπτώματα. Αρκεί να δύνονται με πρόγραμμα! Κάποιες από τις σοβαρότερες ασθένειες που θερίζουν τις κότες σήμερα είναι η κοκκιδίωση, από την οποία χάνονται πολλά πουλιά κάθε χρόνο. Είναι μια ασθένεια που δεν παρατηρείτε μόνο στις κότες αλλά σε όλα τα παραγωγικά πτηνά, και τα ωδικά όπως πχ τα καναρίνια.


Επίσης υπάρχουν πολλές ακόμα νόσοι, αλλά και παράσιτα - όπως σκουλήκια στο έντερο - που προσβάλλουν τον οργανισμό των πτηνών, αρρωσταίνουν και μετά πεθαίνουν. Όμως η φύση βρίσκει πάντα λύσεις για όλα. Και για όλα υπάρχει ένας θανάσιμος εχθρός. Έτσι λοιπόν σήμερα θα σας αποκαλύψω μερικές από τις πιο δραστικές τροφές απέναντι σε ασθένειες, και πιστέψτε με έχουν πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Έχω κότες από μικρό παιδάκι, έχω εκκολάψει δεκάδες κοτοπουλάκια και έχω μεγαλώσει πολύ περισσότερα. Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με την πτηνοτροφία ακολουθώ κάποιους κανόνες, όπως πχ να μην φέρνω ξένα πουλιά στο κοτέτσι - χωρίς καραντίνα 1 μήνα - αλλα το μεγάλο μυστικό είναι οι τροφές. Έχω μάθει τις κότες να τρώνε τα πάντα! Και φυσικά κρεμμύδι! Δεν ξέρω, αλλά μόλις πιάνω μια κότα - μερικές θέλουν και χάδια - η ανάσα μυρίζει λες και θέρισε ολόκληρο μποστάνι. Όμως αυτή η τροφή όπως επίσης και το σκόρδο είναι οι πιο δυνατές τροφές απέναντι στην πρόληψη για σκουλήκια στο έντερο αλλά και κρυολογήματα, ακόμη και βαρύτερες ασθένειες όπως η κοκκιδίωση.



Το σκόρδο έχει τρομερή παρασιτοκτόνο δράση, και όταν περνά μέσα στον οργανισμό σκοτώνει τα πάντα στο πέρασμα του. Από σκουλήκια έως βακτήρια μικρόβια κλπ. Το κρεμμύδι κάνει επίσης καλή δουλειά όμως όχι τόσο όσο το σκόρδο. Εγώ προσωπικά στις κότες μου δίνω πολύ κρεμμύδι, λόγω του οτι τρελαίνονται να το τρώνε. Όλη η γειτονιά ότι κρεμμύδια καθαρίζει για φαγητό μας τα δίνει για τις κότες. Σκεφτείτε να φτιάξουν στιφάδο δυο τρία σπίτια τι έχει να γίνει.



Ταΐζοντας τις κότες αυτές τις τροφές μπορείτε να προλάβετε ασθένειες (πρόληψη), ακόμη και να θεραπεύσετε αν το πτηνό βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Αν η ασθένεια βρίσκεται σε προχωρημένη μορφή τότε πρέπει να δώσουμε φάρμακο. Πχ αν ο κτηνίατρος διαγνώσει πρόβλημα με σκουλήκια στο έντερο, πρέπει να δώσουμε χάπι και να μην κάνουμε τα δικά μας αυτοσχέδια πειράματα.

Αν πάτε σε ένα κτηνίατρο, συνήθως λέει οτι στις κότες πρέπει να δίνεις χάπι για τα σκουλήκια κάθε 1-2 μήνες αν θυμάμαι καλά. Ωστόσο κατα τη δική μου άποψη αν κάποιος ταίσει τις κότες τα παραπάνω δεν χρειάζεται να δώσει κανένα χάπι. Τι πιο καθαρτικό απο μια σκελίδα σκόρδο στον οργανισμό της κότας;

Τώρα για μερικούς που αναρωτιούνται πως θα δώσουν το σκόρδο στις κότες και σε τι ποσότητα. Αρχικά αν οι κότες δεν έχουν μάθει να τρώνε τέτοια το πιο συνηθησμένο είναι να μη δώσουν καμία σημασία, η ελάχιστα. Σε αυτή τη περίπτωση μπορούμε να το πάρουμε αλεύρι καλαμπόκι, και αφού τρίψουμε λίγες σκελίδες να το ανακατέψουμε. Σε ένα μπολάκι και οι κότες δεν θα αφήσουν τίποτα. Όσον αφορά τη ποσότητα νομίζω πως μια σκελίδα ανά κότα είναι οκ. Δηλαδή πχ για 10 κότες πέρνουμε μισό κιλό αλεύρι και ανακατέβουμε 1 περίπου σκόρδο. Κρεμμύδια μπορούμε να δίνουμε αυτά που καθαρίζουμε στο σπίτι.

Επίσης μια τρομερά θεραπευτική μέθοδος για τη κοκκιδίωση αλλά και άλλα εσωτερικά παράσιτα, είναι το ξύδι στο νερό. Το ξύδι έχει την ιδιότητα να αλλάζει το pH μέσα στον οργανισμό κάνοντας το περιβάλλον αφόρητο και εντελώς ακατάλληλο για αναπαραγωγή βακτηριδίων, κοκκιδίων κλπ. Για αυτή τη δουλειά το καλύτερο ξύδι είναι το μηλόξιδο, αλλά μπορούμε να βάλουμε και αυτό που έχουμε στο σπίτι. Να ξέρετε το ξύδι που εχουμε απο δική μας παραγωγή ειναι πολύ πιο αποτελεσματικό από αυτό του εμπορίου. Η δόση που βάζουμε είναι σε ένα λίτρο νερό 5 κουταλιές της σούπας περίπου.

   

1 σχόλιο:

  1. Αυτό με το σκόρδο και το αλεύρι κάθε πότε το κάνουμε ?? Επίσης αντί για αλεύρι λέω να τους βάλω γιαρμα (θα το εξαφανίσουν ) ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή