Επώαση αυγών χήνας. Μυστικά για μεγάλη επιτυχία στην εκκόλαψη

NYX


Απο τον Φεβρουάριο, ξεκινάνε σιγά σιγά να γενάνε οι χήνες μας.
Η επώαση και η εκκόλαψη των υδροβίων, γενικά έχει κάποιες δυσκολίες και ειδικότερα των χηνών.
Μερικές συμβουλές. Τα αυγά πρέπει να αποθηκεύονται το πολύ για μία εβδομάδα πριν τα βάλουμε στην κλωσσομηχανή, σε θερμοκρασία γύρω στους 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία της κλωσσομηχανής πρέπει να είναι ρυθμισμένη στους 99.5 βαθμούς Φαρενάϊτ (37.5 Κελσίου) και τις 3 τελευταίες μέρες στους 98.5 βαθμούς Φαρενάϊτ (37.0 Κελσίου). Η σχετική υγρασία αντίστοιχα πρέπει να είναι 60%, και 80% τις 3 τελευταίες μέρες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει, στο διάστημα από την 10η μέρα μέχρι την 25η, να κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 30 βαθμούς Κελσίου (cooling), μία φορά την ημέρα και να ψεκάζουμε τα αυγά με νερό στην θερμοκρασία δωματίου (20 με 25 βαθμούς).

Αυτό επηρεάζει και ρυθμίζει την υγρασία της εσωτερικής μεμβράνης του αυγού. Ιδανικά το αυγό της χήνας πρέπει να έχει 13% απώλεια του βάρους του από την εκκίνηση της επώασης μέχρι την 25η ημέρα. Μεγαλύτερη ή μικρότερη απώλεια βάρους μειώνει το ποσοστό εκκολαπτικότητας.
Οι επαγγελματικές αυτόματες κλωσσομηχανές, έχουν ενσωματωμένη στον προγραμματιστή τους αυτήν την λειτουργία της ψύξεως (cooling).
ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ. Ειδικό βάμμα πρόπολης που μπαίνει στο νερό τους για να μην αρρωσταίνουν ΠΟΤΕ! Καμία επιρροή σε κρέας-αυγά και άμεσα αποτελέσματα! Αποστολή πανελλαδικά μόνο με 4€ μεταφορικά. Τηλ 6992328889. Δείτε εδώ

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου