Φτιάχνοντας το χώρο για τη κλώσσα και τα κοτοπουλάκια. Κόλπο για να ζεσταίνονται το χειμώνα



Μέχρι τη Κυριακή θα έχουν σκάσει τα κοτοπουλάκια! Αν όλα πάνε καλά περιμένω πάνω απο 30 φτερωτές ψυχούλες, και έχω έτοιμη κλώσσα για να τα υποδεχτεί στην αγγαλιά της. Τις τελευταίες ημέρες σκεφτόμουν που να τα φτιάξω το κοτετσάκι τους και σήμερα αποφάσισα να τα βάλω στη ταράτσα μέσα στο κλιμακοστάσιο, που είναι πολύ ζεστά και χωρίς αέριδες. Ο ήλιος χτυπά τον τσίγγο και γίνεται ιδανικό για το χειμώνα λες και έχει θέρμανση. Το χειμώνα δε νοείτε να έχουμε κοτοπουλάκια με κλώσσα έξω, διότι ο αέρας το κρύο η βροχή θα τα αρρωστήσουν.

Η κλούβα είναι όπως τη βλέπετε. Θα στρώσω μια παλιά μοκέτα και θα βάλω υπόστρωμα για να ζεσταινονται τα κοτοπουλάκια ειδικά τις πρώτες ημέρες που η ζωή τους είναι κρίσιμη και κρυώνουν πολύ. Εφόσον θα βάλω τη μανούλα τους να τα προσέχει θα τα ζεσταίνει η ίδια και δεν έχουν ανάγκη απο λάμπες η άλλου είδους θέρμανση. Δείτε μερικές φωτογραφίες που τράβηξα απο τη ταράτσα του σπιτιού μου στο Αγρίνιο...





Βρίσκομαι στο Αγρίνιο μέσα στο κέντρο της πόλης, και στη ταράτσα εκτός απο το κοτετσάκι είχα πολλά μελίσσια. Δυστυχώς μου έκαναν πολλές καταγγελίες αλλα δικαστήριο δεν έγινε ποτέ εφόσον θεώρησε γελοίο η αστυνομία να δικαστεί κάποιος για "κότες".


   

3 σχόλια:

  1. ΕΙΔΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΙΑ....
    ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ!
    ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΤΙ, ΞΕΡΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΣΑ ΜΕΛΛΙΣΣΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΟΥ;;
    ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΕΩΣ 5 ΜΕΛΙΣΣΙΑ.
    ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ ΒΑΣΕΙ ΠΟΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Ή ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ;;;
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο νόμος λέει 30 μέτρα αποσταση απο σπιτι και 25 μέτρα απο δρόμο. εκτος αν βάλεις πλέγμα υψους δυο μέτρα εμπρος απο τα μελισσια. δηλαδή νομικά αν επικαλεστεις τα παραπάνω και εισαι φυσικα καλλυμενος δε μπορει να σου κανει κανενας τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή