Αύξηση αυγοπαραγωγής στις κότες κατακόρυφα: Για να γεμίσουν οι φωλιές αυγά το Φθινόπωρο!!!



Θέλετε να αυξήσετε την αυγοπαραγωγή στις κότες και δεν ξέρετε ποιό είναι το μυστικό; Μα φυσικά βρίσκετε στη διατροφή των κοτόπουλων σας!!! Ακόμα και αν έχετε τις κότες κλεισμένες και περιφραγμένες σε ένα μικρό κοτέτσι δίπλα στο σπίτι η σε ένα μικρό κομμάτι στο κτήμα, μπορείτε να το μετατρέψετε σε μια μηχανή αυγοπαραγωγής. Και δεν υπάρχει δικαιολογία ότι δεν γεννάνε επειδή είναι σε μικρό χώρο. Αν τις περιποιηθείτε αυτές θα σας ανταμοίψουν. Αν κάνει ζέστη αυτό είναι δεκτό. Οι κότες ελαττώνουν τη γέννα τους το Καλοκαίρι, και μόλις βρούν πάλι δροσιά επανέρχονται στα φυσιολογικά. Πως θα το κάταφέρετε με επιτυχία την παραγωγή στο κοτέτσι; Μα φυσικά ταίζοντας πολλά φαγητά, με ποικιλία!


Βασική τροφή αυγοπαγωγής
Για να δείτε τις κότες να αυξάνουν αυγοπαραγωγή πρέπει να δώσετε και κάποιο μείγμα εκτός απο καλαμπόκι η σιτάρι. Η έλλειψη αυγών ίσως σημαίνει έλλειψη πρωτεινών, ασβεστίου το οποίο είναι εντελώς φυσιολογικό ακόμα και σε κότες ελευθέρας. Το καλαμπόκι και ειδικά το σιτάρι δεν είναι πλήρης τροφή, και έχει ελλειψη σε ασβέστιο και πρωτείνες. Οι κότες στη φύση τρώνε έντομα για να πάρουν τις πρωτείνες τους. Στο κοτέτσι όμως ένα πλήρες μείγμα είναι απαραίτητο. Μπορείτε να προμηθευτείτε απο κατάστημα ζωοτροφών έτοιμο μείγμα αυγοπαραγωγής, και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα αρκεί να τηρήσετε μαζί και τις υπόλοιπες συμβουλές. Δίνετε στις κότες ολόκληρο το καλαμπόκι και όχι σπαστό, γιατι το σπαστό τις δυσκολεύει. Για πουλάδες προτιμήστε το αλεύρι καλαμπόκι αν δεν θέλετε να δώσετε φύραμα.

Χόρτα και λαχανικά
Προσπαθήστε με όποιο τρόπο μπορείτε να δώσετε στις κότες πρασινάδα! Δεν αρκεί αυτό που βόσκουν στη φύση. Αν έχετε κήπο μαδήστε λίγα φύλα απο όλα τα λαχανικά και δώστε το στις κότες. Δώστε τους βλήτα, και οτιδήποτε περισεύει απο το σπίτι. Ότι κρεμμύδια ντομάτες και άλλα κόβετε για το καθημερινό σας τραπέζι φυλάξτε τα, επειδή αποτελούν ένα διατροφικό θησαυρό, που κανένα έτοιμο μείγμα δεν μπορεί να προσφέρει. Μην σας προβληματίζει να δώσετε στις κότες σάπια λαχανικά, μουχλιασμένες ντομάτες όσο και αν έχουν χαλάσει. Οι κότες τα αλέθουν όλα, και δεν αρρωσταίνουν απο τέτοια πράγματα. Οι κότες έχουν στομάχι που αλέθει τα πάντα!

Ώριμα φρούτα
Οι κότες λατρεύουν τα παραγινομένα φρούτα. Παραγινομένα σύκα ροδάκινα, πεπόνια καρπούζια, οτι δέντρο και αν έχετε ότι σαπίζει και περισεύει δίνετε το στις κότες. Ακόμα και στη λαική δίνουν τζάμπα όσα φρούτα είναι στουμπιγμένα. Μη διστάσετε να ρωτήσετε αν περισεύει τίποτα και για τις κοτούλες σας, θα δείτε πόσο απλόχερα τα δίνουν! Τα μαλακά φρούτα τα καταπίνουν αμάσητα οι κότες. Είναι πολύ θρεπτικά και αυξάνουν κατακόρυφα την αυγοπαραγωγή!

Περισσεύματα
Πάντα να έχετε στη διάθεση σας αλεύρι καλαμπόκι έτσι ώστε να μπορείτε να προσθέσετε μέσα λίγη φασολάδα, τις φακές το ζουμί απο τη σαλάτα και ότι άλλο "νερουλό" περισσεύει. Το λάδι που τηγανίζετε τις πατάτες μην το πετάτε. Βάλτε το μέσα στο αλεύρι και δώστε το στις κότες. Κάνει πραγματικά θαύματα.

Θέλω να τονίσω ότι αν κάποιος τηρήσει όλα τα παραπάνω, θα δεί αποτελέσματα μετά απο περίπου 20 μέρες, διότι τα αυγά στις κότες ξεκινούν να δημιουργούνται βαθειά μέσα στη κοιλιά και είναι σαν τσαμπάκια απο σταφύλι. Μόλις περάσουν αυτές οι ημέρες να με θυμηθείτε τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά!

Όσον αφορά τις ασθένειες που πολλοί με ρωτάτε τι θα κάνετε προληπτικά υπάρχει η ιδανική λύση που εφαρμόζω ο ίδιος στις κότες μου!

Δίνω στις κότες βάμμα πρόπολης!!!
Μέσα στη ποτίστρα για τις κότες ρίχνω λίγες σταγόνες βάμματος πρόπολης και η δράση της είναι απίστευτη! Κάνει θαύματα στη πρόληψη ασθενειών! Σίγουρα θα έχετε ακούσει για την πρόπολη της μέλισσας και το βάμμα που παράγουν οι μελισσοκόμοι. Η δράση της είναι θεραπευτική αντισηπτική, αντιμικροβιακή, αντιβιοτική, αντιβακτηριακή, επουλωτική και σκοτώνει τα πάντα έτσι ώστε οι κότες να καθαρίζουν εσωτερικά και να μην μπορούν να αρρωστήσουν. Εγώ χρησιμοποιώ βάμμα πρόπολης μελισσών ειδικό και δοκιμασμένο στις κότες που το προμηθεύομαι απο αυτό το τηλέφωνο 6992328889 (Κ. Χριστίνα) και είναι εγγυημένο για όλες τις αρρώστιες. Αρκούν 3-4 σταγόνες μέσα στο νερό από αυτό το φυσικό αντιβιοτικό για να κάνετε θαύματα στη πρόληψη ασθενειών!





   

1 σχόλιο: