Τραυματισμένες κότες στη πλάτη: Πως τις γιατρεύουμε και τι φταίει. Λύση με πατέντα



Το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε, μόλις δούμε κότες τραυματισμένες στη πλάτη είναι να τις απομονώσουμε από τις υπόλοιπες κότες. Οι τραυματισμένες κότες μπορούν μέσα σε λίγες ημέρες να χειροτερέψουν, να σαπίσει το κρέας επάνω στη πλάτη τους και να τις χάσουμε. Έχω δεί περιπτώσεις με κατακρεουργημένες κότες απο τον κόκορα, και οι μύγες να γεννάνε τα αυγά τους επάνω στο κρέας. Όταν δούμε κότες ματωμένες στη πλάτη, είναι σίγουρο ότι γίνεται λόγω του κόκορα! Ένας βαρύς κόκορας με μεγάλα κοφτερά νύχια, καθώς ζευγαρώνει τραυματίζει τις κότες.


Τα κρούσματα με τις τραυματισμένες κότες αυξάνονται ιδιαίτερα όταν έχουμε περισσότερους απο 1 κόκορες σε 10 κότες. Αν για παράδειγμα έχουμε 3 κόκορες σε 10 κότες, η 4 κόκορες σε 15 κότες τότε υπάρχει πρόβλημα. Οι κότες θα μαδηθούν στο κεφάλι και σε όλη τη πλάτη, και κάθε φορά που θα ζευγαρώνει ο κόκορας όλο και περισσότερο βαθιά θα μπαίνουν τα νύχια στη πλάτη. Θυμάμαι ένας που είχε πολλές κότες, και πολλά κοκόρια είχε σοβαρό πρόβλημα. Οι κότες μάτωσαν βαθειά στη πλάτη και άρχησαν να ψωφούν. Εννοείτε πως δεν μπορούσε ούτε να τις σφάξει επειδή είχε ήδη μολυνθεί το κρέας.

Η πρώτη κίνηση λοιπόν αν δείτε τέτοιο πρόβλημα στις κότες είναι να τις χωρίσετε απο το υπόλοιπο κοτέτσι. Και αμέσως ξεκινάει η θεραπεία. Μπορείτε κατευθείαν επάνω στο τραύμα να ρίξετε βάμμα πρόπολης (το προμηθεύεστε από αυτό το τηλ ******** - κάνει για όλα τα τραύματα στις κότες, ακόμα και επίθεση απο κουνάβι).  Ρίχνετε αρκετές σταγόνες, και αυτό θα πιάσει μια σκληρή κρούστα. Σκοτώνει όλα τα μικρόβια. Έπειτα κάνετε αυτό κάθε μέρα, και σε λίγες μερούλες τα πουλιά θα γίνουν λές και δεν μάτωσαν ποτέ. Θα φυτρώσουν καινούργια λαμπερά φτερά και τέλος το πρόβλημα.

Στο εξωτερικό έχουν εφεύρει μια νέα μέθοδο για να αναρρώνουν οι κότες που πληγόνονται στη πλάτη. Αφού βάλουν το φάρμακο μετά τοποθετούν ένα ειδικό πανάκι, το οποίο καλύπτει τη πλάτη και προστατεύει το πτηνό. Μετά οι κότες μπορούν να κυκλοφορούν κανονικά μέσα στο κοτέτσι και να ζευγαρώνουν με το κόκορα. Δείτε τη πατέντα και δεν θα πιστεύετε ότι το έφτιαξε ο φίλος μας με δικά του χέρια...

Πατέντα με φωτογραφίες βήμα βήμα...

























Και άλλες...







   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου