Πως θα γεννάνε οι κότες ασταμάτητα: Μυστικά διατροφής για περισσότερα αυγά!!!

NYX

Σήμερα θα πούμε κόλπα εμπειρικά, για να αυξήσουμε στις κότες την αυγοπαραγωγή. Ένας φίλος μου ο οποίος εκτρέφει κότες ελευθέρας βοσκής, ταίζει μόνο καλαμπόκι και κριθάρι, και οι κότες γεννάνε ασταμάτητα χειμώνα καλοκαίρι. Ωστόσο όταν τον ρώτησα αν κάνει κάποιο μυστικό μου είπε ότι όταν κόβουν λίγο να γεννάνε, τους δίνει λίγο μπούκουβο καφτερό μέσα στη τροφή. Πραγματικά οι φωλιές του είναι πάντα γεμάτες αυγά, τι καλύτερο πράγμα εεε? Γιατί οι πιο παραγωγικές κότες είναι αυτές που τρέφονται σωστά! Για το μπούκουβο είχα πρωτοακούσει πρίν πολλά χρόνια, όταν μια γιαγιά μου είπε ότι με αυτό το μυστικό παίρνει περισσότερα αυγά. 

Όταν εκείνη η γιαγιά μου είχε πεί για το μπούκουβο στις κότες, δεν το πολυ πίστεψα. Νόμιζα ότι είναι κάποιος μύθος. Όπως πχ αυτό που λένε οι παλιοί ότι αμα φορέσεις ένα σκουφί σε μια κότα, τα κοτοπουλάκια που θα γεννηθούν θα έχουν σκουφί! Όμως τελικά όταν δοκίμασα και έβαλα μπούκουβο στις κότες, τρελάθηκα με τα αποτελέσματα. Και δεν είμαι μόνο εγώ που έχω αυτή την εμπειρία. Πρίν κάποιο διάστημα μίλαγα με ένα φίλο μου, ο οποίος έχει κότες και δεν γένναγαν καθόλου αυγά. Μου είπε επι λέξη "Μόλις έδωσα μπούκουβο μέσα στη τροφή, γένναγαν 8-10 αυγά τη μέρα απο 10 κότες. Μιλάμε για αποτελέσματα που όλοι θα ήθελαν για τις κότες τους". Όσοι δεν το πιστεύετε δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε. Πάρτε πάπρικα ή μπούκουβο, κόκκινο πιπέρι ότι βρείτε, και ρίξτε ένα μικρό φακελάκι σε ένα κιλό τροφή. Περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας. 

Ένα ακόμη μυστικό είναι το σκέτο καλαμπόκι. Έχει μεγάλο αποτέλεσμα όταν ταίζουμε τις κότες ποικιλία. Ένας καλός συνδιασμός είναι να ταίζουμε εναλλάξ. Πχ το πρωί καλαμπόκι, το μεσημέρι λίγο σιτάρι. Και το βράδυ κριθάρι μαζί με καλαμπόκι. Μην ξεχνάμε ότι το βράδυ είναι το πιο σημαντικό ταίσμα. Το βράδυ δημιουργούνται τα αυγά στη κοιλιά της κότας, και πρέπει να είναι καλοταισμένη έτσι ώστε να μην ζορίζεται ο οργανισμός της. Όσο πιο ποιοτική τροφή τρώει, τόσο πιο πολύ διεγείρετε για να γεννήσει περισσότερα αυγά!

Οι κότες που βοσκάνε ελεύθερες σε χωράφι, μπορούν να τρέφονται και με ποιό φτωχή τροφή, πχ μόνο με καλαμπόκι. Κότες που βοσκάνε μπορούν να φάνε κυριολεκτικά τα πάντα, εκεί έξω! Δεν έχουν καμία έλλειψη στη διατροφή τους. Μα οι διαφορές είναι και στο αυγό! Κότες που είναι περιφραγμένες κάνουν αυγά με μαλακό τσόφλι, και ανοιχτόχρωμο κίτρινο κρόκο. Ενώ κότες ελεύθερες καλοταισμένες έχουν σκληρό τσόφλι, και πορτοκαλί κρόκο. Πιο ποιοτικά αυγά λοιπόν και κρέας. Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι κότες που ζούν ελευθέρας μπορούν να φτάσουν μέγιστη αυγοπαραγωγή, δίχως να κάνουμε πολλά έξοδα και να κοπιάσουμε! Ακόμη και αν ταίζουμε μόνο καλαμπόκι.
ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ. Ειδικό βάμμα πρόπολης που μπαίνει στο νερό τους για να μην αρρωσταίνουν ΠΟΤΕ! Καμία επιρροή σε κρέας-αυγά και άμεσα αποτελέσματα! Αποστολή πανελλαδικά μόνο με 4€ μεταφορικά. Τηλ 6992328889. Δείτε εδώ

   

1 σχόλιο:

  1. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΘΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ. ΜΠΡΑΒΟ. ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή