Κάτι του έτρωγε τα αυγά απο το κοτέτσι. Όταν βρήκε ποιος τα έκλεβε, έπαθε τη πλάκα του...



Σας συμβαίνει και εσάς να χάνετε τα αυγά απο το κοτέτσι; Υπάρχουν σίγουρα μέρες που έχετε δεί ότι στη φωλιά υπάρχουν αυγά, και μέσα σε λίγες ώρες δεν υπάρχει τίποτα! Ποιός κλέβει τα αυγά λοιπόν; Το ίδιο πράγμα έχω πάθει πολλές φορές. Θα σας πω λοιπόν πρώτα μερικές δικές μου εμπειρίες.


Είχα πάει τις κότες στο χωριό μου για βοσκή, και ενώ στην αρχή έπαιρνα πολλά αυγά, μετά άρχησα να παίρνω όλο και λιγότερα. Δεν ήξερα τι συνέβαινε, έψαχνα μήπως οι κότες γεννάνε σε νέες φωλιές, αλλά δεν έβρισκα τίποτα. Αμέσως είπα κάτι μου τρώει τα αυγά! Η αλεπού, η κουνάβι, η φίδι η δε ξέρω και εγώ τι άλλο. Πέρασαν λοιπόν οι μέρες, και μια μέρα καθώς καθάριζα κάτι κλάρες, είδα φωλιά γεμάτη αυγά! Όλα τα αυγά κλούβια. Πραγματικά κρίμα. Δεν μου τα έτρωγε τίποτα, εγώ ο ίδιος είχα κάνει το λάθος. Γενικά έχω ακούσει απο ανθρώπους για επιθέσεις στις φωλιές απο τα αυγά, απο φίδια, ποντίκια, κουνάβια αλεπούδες και άλλα ζώα. Πλέον όλα τα υποπτεύομαι, αλλά πρώτα ψάχνω καλά μήπως οι κότες γεννάνε αλλού τα αυγά τους.
Τι γίνετε όμως όταν είμαστε σίγουροι ότι χάνονται αυγά; Τι μπορεί να τα τρώει, και να μην πειράζει τις κότες; Μα φυσικά το φίδι! Ο λαφιάτης είναι ένα μεγάλο είδος φιδιού, εντελώς ακίνδυνο που τρελαίνεται να τρώει μεγάλα ποντίκια, αρουραίους, οι οποίοι δεν έχουν κανέναν αλλον εχθρό για να τα φάει μέσα στο κοτέτσι. Όμως ο λαφιάτης, αυτό το μεγάλο φίδι έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα αυγά! Πρέπει λοιπόν αν υποπτευτούμε τέτοιο φίδι στο κοτέτσι, αμέσως να πάρουμε μέτρα, και να μαζεύουμε τα αυγά στην ώρα τους. Ο λαφιάτης όσο και να φαίνεται παράξενο μπορεί να φάει τον χειρότερο εχθρό του κοτετσιού, που δεν εξολοθρεύεται με τίποτα. Τους τεράστιους σιχαμερούς αρουραίους. Ούτε η γάτες δεν τους ακουμπάνε αυτούς πολλές φορές, έτσι δημιουργείτε έντονο πρόβλημα!

Η ανάρτηση αυτή έγινε με αφορμή μια τραγική εμπειρία που είχε ένας ερασιτέχνης πτηνοτρόφος. Πήγε στο κοτέτσι και είδε το χάρο με τα μάτια του! Ένα τεράστιο φίδι! Όμως η άγνοια σκοτώνει, διότι το συγκεκριμένο φίδι, είναι εντελώς ακίνδυνο! Σίγουρα δεν είναι όμορφη η παρουσία του, και αν κάποιος θέλει να απαλλαχθεί απο αυτό, μπορεί εύκολα να ακινητοποιήσει και να το βάλει σε ένα τσουβάλι, για να το αμολήσει μακριά απο το κοτέτσι. Δεν είναι λύση να το σκοτώσουμε. Διότι απο τους αγρότες θεωρείτε το πιο ωφέλιμο ζώο! Δεν τρώει μόνο ποντίκια αλλά και οχιές δηλητηριώδη φίδια!

Το συγκεκριμένο περιστατικό που θα δούμε σήμερα δεν είχε ωραία κατάληξη δυστυχώς. Ο άνθρωπος που το "τσάκωσε" δεν γνώριζε την ωφελιμότητα του και το σκότωσε! Όπως ισχυριζόταν ο ίδιος, έτρωγε ασιστόλως τα αυγά απο τις φωλιές. Το βρήκε λοιπόν και άνοιξε τη κοιλιά του, όπου διαπίστωσε και το αυγό που μόλις είχε φάει. Έχουν αναφερθεί και άλλα περιστατικά για φαγωμένα αυγά, όμως μόνο σε φωλιές που μένουν παρατημένα για μέρες. Δείτε εικόνες...






   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου