Νυφίτσα τρυπώνει στο κοτέτσι και σκοτώνει όλες τις κότες: Γέμισε αίμα ο τόπος (video)



Πίνει το αίμα από τα ζωντανά και σκοτώνει ότι προλάβει. Γυρίζει πίσω στο τόπο του εγκλήματος και σέρνει τις κότες με κομμένο το κεφάλι. Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το θανάσιμο εχθρό για να μη δούμε ποτέ τις κότες μας σε τέτοια κατάσταση;

Η νυφίτσα είναι ένας στυγνός εχθρός που δύσκολα αντιμετωπίζεται. Μπορεί να μπει στο κοτέτσι από το φράχτη ανενόχλητη εφόσον έχει το μέγεθος ποντικού (αρουραίου) και να σκοτώσει πολλές κότες με μιάς. Λέγεται ότι δεν είναι τόσο καταστροφική όπως τα κουνάβια ή οι αλεπούδες όμως αυτό δεν είναι αλήθεια διότι από τη λαιμαργία της μπορεί να σκοτώσει πολλά πουλιά τα οποία πολλές φορές δεν έχουν καν κομμένο το κεφάλι, παρα μόνο κηλίδες αίματος από όπου έγινε η αφαίμαξη.

Είναι το πιο μικρό αρπακτικό που υπάρχει στην Ελλάδα και για τους γεωργούς θεωρείτε ωφέλιμη, εφόσον λόγω του μικρού σωματότυπου μπαίνει στα λαγούμια των ποντικών και τα τρώει. Δεν υπάρχει άλλος θηρευτής που να χωρά με τέτοια άνεση σε αυτές τι στοές. Εκτός όμως απο τους ποντικούς, λόγω μικρού μεγέθους περνά και μέσα από το φράχτη. Και αν εισβάλλει στο κοτέτσι οι συνέπειες θα είναι ολέθριες. Είναι νυκτόβιο ζώο, δηλαδή κυνηγάει μόνο τη νύχτα και σπάνια τη μέρα. Συγκεκριμένα δεν μπορεί να εισβάλλει σε κοτέτσι τη μέρα διότι η φασαρία που θα κάνουν οι κότες και το όλο κυνηγητό θα ξεσηκώσει όλο το τετράγωνο.

Έτσι εφόσον τρώει κότες μόνο το βράδυ μπορούμε να ασφαλίσουμε το κοτέτσι οπου κοιμούνται οι κότες. Πχ να πάμε το βράδυ και να το κλείνουμε. Η λύση που έχει σούπερ αποτελέσματα στα περισσότερα κοτέτσια, είναι τύλιγμα του κοτετσιού με κοτετσόσυρμα, και από επάνω γιατί σκαρφαλώνει. Έτσι δεν θα μπορεί να μπει. Προσοχή όμως πρέπει να προσέξουμε τη περίμετρο γύρω από το φράχτη διότι μπορεί να σκάψει κιόλας και να μπει μέσα.

Άλλοι αποφασίζουν να βάλουν παγίδες για νυφίτσες και να τις σκοτώσουν. Κατα τη δική μου άποψη μην το δοκιμάσει κανείς, διότι είναι πραγματικά κρίμα. Μπορούμε να σώσουμε το κοτέτσι μας με αναίμακτες μεθόδους.



Οι νυφίτσες είναι τόσο μικρές σε μέγεθος που έχουν εχθρούς τα περισσότερα αρπακτικά ακόμα και τις γάτες. Μια γάτα πεινασμένη μπορεί άνετα να τσακώσει τη νυφίτσα και να τη πνίξει με μιας. Δείτε στη φώτο ένας γάτος πως την τσάκωσε...



Στο κοτέτσι που θα μπει η νυφίτσα οι κότες βλέπουν το χάρο με τα μάτια τους. Δυσκολεύεται πάρα πολύ να τις σκοτώσει, και οι κότες πονάνε πάρα πολύ. Δείτε φωτογραφίες από κότες που τους επιτέθηκε νυφίτσα. Δείτε πως σε καμία φωτό δεν υπάρχει κομμένο κεφάλι παρά μόνο αίμα.







Έχει σκοτώσει τη κότα, έκοψε και το κεφάλι, και προσπαθεί να την μεταφέρει. Όπως υποστηρίζει ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο μπήκε το βράδυ και έφαγε όλες του τις κότες. Το πρωι όταν ξημέρωσε πήγε να πεθάνει απο τη στεναχώρια του. Άρχιζε να μεταφέρει τα πτήματα μέχρι που είδα κάτι τρελό. Η νηφήτσα γύρησε πίσω για να μεταφέρει το πτωμα στη φωλιά της.




Δείτε πως επιτίθεται και σκοτώνει ένα κουνέλι. Προσοχή είναι σκληρές οι εικόνες.





ΕΙΣΒΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΣΕ ΚΟΤΕΤΣΙ


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου