Πρόβλημα σε κοτοπουλάκια: Στράβωσαν τα πόδια



Ερώτηση - Κοτόπουλο με πρόβλημα στα πόδια
Ειναι 3εβδομαδων νεοσοι η κλωσσα ειναι νανος αλλα τα αυγα ειναι απο κανονικες κοτες μπορειτε να μου πειτε αν ξερετε κατι  γιατι το ενα πουλακι στραβωσαν τα ποδαρακια του; τρωει κανονικα και νερακι πινει.










ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Απο τις φωτογραφίες που βλέπω, φαίνεται ότι το κοτοπουλάκι είναι υγειέστατο, και το μόναδικό πρόβλημα που έχει είναι μια δυσμορφία στα δάχτυλα του. Προσωπικά έχω μεγαλώσει τέτοια κοτοπουλάκια, και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με την υγεία τους. Ίσα ίσα που όταν μεγαλώνουν ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα τους. Είχα αρκετά κοτοπουλάκια μάλιστα πέριση, και φέτος δεν φαίνεται καν το πρόβλημα στα πόδια τους.

Το πρόβλημα αυτό πηγάζει απο γεννετικούς λόγους, αλλά και απο καθαρή τύχη, καθώς το κοτοπουλάκι βγήκε απο το αυγό. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι άρρωστο, και δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος να ανησυχήσεις για κάποια ασθένεια.

Θεραπεία στο πρόβλημα δεν υπάρχει. Προσωπικά έχω δοκιμάσει με ζελοτέιπ, ταινίες κολλητικές, σχοινάκια και ένα σωρό άλλα τεχνάσματα να επαναφέρω τα πόδια στη φυσιολογική τους κατάσταση, όμως κανένας τρόπος δεν κατέστη αποτελεσματικός. Πάλι τα πόδια παρουσίαζαν το ίδιο πρόβλημα. Όπότε μην ανησυχείς, άσε το κοτοπουλάκι να μεγαλώσει, μη το πειράζεις καθόλου, και ίσως στο μέλλον το πρόβλημα να εξαφανιστεί απο μόνο του!
   

1 σχόλιο:

  1. Το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται λόγω έλλειψης βιταμινών και σεληνιου. Αν δώσεις βιταμίνες και μάλιστα με σελήνιο, αμέσως θα λυθεί και τα δάχτυλα θα ισιωσουν. Μην αμελήσετε την επανάληψη της χορήγησης των βιταμινών μετά από 20 ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή