Τέλειος συνδυασμός τροφής για κρεατόπουλα. Για να παίρνουν γρήγορα βάρος τα πουλιά!



Τους πρώτους 3 μήνες ζωής χρειάζονται τα κοτόπουλα την πιο καλή τροφή για να παχύνουν. Τότε αναπτύσσονται τα κόκαλα τους, και τότε παίρνει "Σασί" το σώμα τους, δηλαδή πόσο βαριά θα γίνουν, και πόσο κρέας θα πιάσουν. Μέχρι και 3 μηνών χρειάζονται ενισχυμένο φύραμα πάχυνσης, το οποίο να περιέχει όλα τα συστατικά, απο πρωτείνες ασβέστιο, μέχρι βιταμίνες και όλα τα συστατικά. Ένα καλό φύραμα μιας δυνατής εταιρίας, μπορεί να μας επιφέρει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Να ξέρετε πως τα καλύτερα φυράματα που αναπτύσσουν γρήγορα κρέας τα κοτόπουλα, μπορούμε να τα βρούμε στις μεγάλες εταιρίες που έχουν εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή την πτηνοτροφία. Γνωρίζουν πολύ καλά ποίος συνδιασμός τροφής επιφέρει τη μεγαλύτερη κρεατοπαραγωγή.

Στο εμπόριο υπάρχουν φυράματα 1ης ηλικίας για κοτόπουλα μέχρι 1 μηνών, για 1-3 μηνών κλπ. Φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο τα πουλιά που είναι μικρά σε ηλικία να τρώνε τη πιο πλούσια τροφή, γεμάτη πρωτείνες και βιταμίνες. Για να σας πω τη καθαρή αλήθεια, αν επιθυμούμε να φτιάξουμε το δικό μας φύραμα, για λόγους αγνότητας των προιόντων μας, μπορούμε εύκολα, ανακατεύοντας σόγια, καλαμπόκι, κριθάρι, πίτουρο, σιτάρι, αλεσμένα σε σκόνη. Για τα κρεατόπουλα ρίχνουμε και 5% μαρμαρόσκονη για ασβέστιο. Θα σας εξηγήσω μετά πόσο σημαντικό είναι το ασβέστιο στα κρεατόπουλα αμέσως μετά.
Το μυστικό στα φυράματα που φέρνει την μεγαλύτερη ανάπτυξη δεν είναι τα δημητριακά, και όλη η σύνθεση. Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο ο συνδιασμός τους, όμως τον μεγαλύτερο ρόλο παίζουν και οι πρόσθετες ύλες, δηλαδή τα πολυβιταμινούχα που υπάρχουν μέσα τα οποία ονομάζονται ισορροπιστές. Τα κρεατόπουλα λόγω της τεράστιας ανάγκης σε ασβέστιο βιταμίνες, για μέγιστη ανάπτυξη, μπορούν εύκολα να πάθουν πρόβλημα με μια ελλιπή διατροφή. Είναι όπως ένα βρέφος ανθρώπου. Αν το μεγαλώσουμε αντί για γάλα, με λάχανα και χόρτα, θα πεθάνει. Έτσι και τα κοτόπουλα πρέπει να έχουν μια πλήρη διατροφή, για να μη παρθούν απο τα πόδια τους.

Η πιο συχνή ασθένεια στα κρεατόπουλα είναι η "παρμάρα" ή κουτσαμάρα. Το λέει και η λέξη, τα κοτόπουλα παθαίνουν πρόβλημα στα πόδια δε μπορούν να περπατήσουν και σε σοβαρές περιπτώσεις έχουμε και θανάτους. Τι φταίει όμως; Η έλλειψη τροφής 100%. Τα κρεατόπουλα χρειάζονται ενισχυμένο φύραμα ανάπτυξης - πάχυνσης. Αν δώσουμε φτωχή τροφή, τα κόκκαλα αναπτύσσονται δίχως τις σωστές προδιαγραφές και κουτσαίνουν. Εφόσον τα κρεατόπουλα μεγαλώνει δυσανάλογα το σώμα τους, δεν μπορούν να κουβαλήσουν το βάρος τους, οπότε καταλαβαίνετε πόσο σοβαρή είναι η τροφή που τους δίνουμε.

Το ασβέστιο είναι απο τα κύρια συστατικά που πρέπει να ταίζουμε τα κρεατόπουλα. Πχ μερικοί ερασιτέχνες πτηνοτρόφοι, αγοράζουν φρέσκο αγελαδινό γάλα, η αν έχουν πρόβατα πρόβειο, ανακατεύουν με το αλεύρι και τα ταίζουν. Μιλάμε για τεράστια ανάπτυξη. Τα κρεατόπουλα αναπτύσσονται με την  ώρα αν τα ταίζουμε γάλα που είναι πλούσιο σε ασβέστιο και κάνει θαύματα στα κόκκαλα τους. Επίσης μερικοί αγοράζουν σκονόγαλο και δίνουν μέσα στο αλεύρι, όμως εκείνο είναι πολύ πιο φτωχό σε θρεπτικά συστατικά, αλλά κάνει δουλειά, απο το τίποτα.

Τα κρεατόπουλα θέλουν μεγάλη προσοχή στη διατροφή, μην πειραματίζεστε δίνοντας μόνο καλαμπόκι, γιατί μπορεί να προκύψει σοβαρό πρόβλημα!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου