Ήδη στου περισσότερους άρχισαν να κάθονται οι πρώτες τους κλώσσες. Η άνοιξη ήρθε και μαζί της αποφάσισε να φέρει πολλές νέες ψυχούλες. Σήμερα θα μιλήσουμε για το πως στρώνουμε μια κλώσσα. Ποια είναι τα πρώτα βήματα έτσι ώστε να πετύχει και να βγάλει πολλά πουλάκια.
Ξέρω οτι οι περισσότεροι ζηλεύετε και μόνο την εικόνα οπού η κλώσσα τρέχει και ξοπίσω της ακολουθούν τα μικρά ζωηρά κοτοπουλάκια. Τι κάνουμε λοιπόν απο την στιγμή που θα κάτσει να κλωσσήσει.
Αρχικά το πρώτο δείγμα για να καταλάβουμε οτι όντως κλωσσάει και δεν μας "κοροιδεύει" είναι να τη δούμε να κοιμάται μέσα στη φωλιά το βράδυ. Εκείνη τη στιγμή πρέπει επειγόντως να της βάλουμε έστω και δύο ψεύτικα αυγά προκειμένου να μην παρατήσει τη φωλιά.
Αφού κάτσει και δεύτερο βράδυ τότε είμαστε 100% σίγουροι οτι κλωσσά. Μην σας ανησυχεί το γεγονός ότι δεν κάνει κλου κλού. Τον ήχο αυτόν κάνει μετα απο 2-3 ημέρες κλωσσήματος. Επίσης δεν βάζουμε ποτέ τα οριστικά αυγά τις πρώτες μέρες. Περιμένουμε να κλωσσήσει καλά 2-3 μέρες και μετά τα βάζουμε. Η κλώσσα που κλωσσά επίσης το δέρμα της καίει στην κοιλιά της. Ο πυρετός που λέμε και στην κοινή γλώσσα.
Το υπόστρωμα που βάζουμε στη φωλιά θα πρέπει να είναι μαλακό και ζεστό. Επίλέγουμε άχυρα και στρώνουμε μπόλικα. Η κλώσσα θα φτιάξει το σχήμα τις φωλιάς για να μένουν ζεστά τα αυγά. Αποφεύγουμε να βάλουμε στη φωλιά αντικείμενα πέτρες ξύλα κλπ γιατι είναι πολύ επικίνδυνο να σπάσουν τα αυγά κατα το γύρησμα.
Τα αυγά που τοποθετούμε δεν πρέπει να είναι πολλά, να μπορεί να τα γυρίσει γρήγορα. Και να ξέρετε όσα λιγότερα τόσο μεγαλύτερη η επιτυχία. Ο ιδανικός αριθμός ειναι 10-12.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου