Κάνε τη πτηνοτροφία επάγγελμα! Δείτε πόσες χιλιάδες ευρώ βγαίνουν απο μια μικρή μονάδα...



Κάνετε τη πτηνοτροφία επάγγελμα! Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες χιλιάδες ευρώ βγαίνουν απο μια μικρή πτηνοτροφική μονάδα... Η αλήθεια είναι πως η πτηνοτροφία είναι ένα αρκετά κερδοφόρο επάγγελμα με πολλές προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα.
Στα 14.000 ευρώ ετησιως εκτιμάται το καθαρό κέρδος που μπορεί να αποκομίζει ο παραγωγός κατασκευάζοντας μια μικρή κλειστή πτηνοτροφική μονάδα έκτασης περίπου 350 τ.μ. Το εισόδημα αυτό προφανώς και είναι πολλαπλάσιο απο οποιασδήποτε πλέον υπαλληλικής σχέσης ειδικά όπως τείνει να διαμορφωθεί πλέον με την πολιτκή και οικονομική συγκυρία.

Δεν θα ήταν κάθόλου δύσκολο ούτε ιδιεταίρως κοστοβόρο
να βρεί κανείς στην ύπαιθρο για αγορά ή ενοικίαση έναν κλειστό χώρο που να προσφέρει στοιχειοδώς ρεύμα και νερό. Ως εγκατάσταση πρέπει να τοποθετηθεί το υπόστρωμα που μπορεί να αποτελείται και να ανανεώνεται απο άχυρο και ροκανίδι. Πλαστικές ή ξύλινες κατασκευές για τροφή και για διαχωριστικά και είμαστε έτοιμοι!!!

Για τους κακοπροέρετους να πούμε πως δεν πρόκειται φυσικά για πτηνοτροφική μονάδα αλλά ένα μεγάλο οργανωμένο κοτέτσι που σε συνεργασία με πτηνοτροφική μονάδα θα σας προσφέρει μεγάλα κέρδη



Η διατροφή των νεοσσών για την καλύτερη ανάτπυξή τους πρέπει να περιορίζεται σε σιτηρά καλαμπόκι κατα το δυνατόν αγνότερα τα οποία μπορείτε να προμηθεύστε σε εξαιρετικά χαμηλες τιμές απο τους πλησιέστερους αγρότες ή αν έχετε την όρεξη να τα καλλιεργήσετε μόνοι σας σε μικρή κλίμακα για να καλύψετε τις ανάγκες του πτηνοτροφείόυ σας. Ακόμη ο ειδικός με τον οποίο θα αποκτήσετε μια τακτική σχέση θα σας προτείνει καποιες επιπλέον το δυνατόν ακίνδυνες βιταμίνες και φάρμακα ωστέ απο τη μία τα κοτοπουλά σας να είναι ανθεκτικά και απο την άλλη υγιεινά για τον καταναλωτή!!
Υπάρχουν πολλές μεσαίες και μεγάλες μονάδες εκτροφής και εμπορίας που θα βλέπαν πολύ θετικά την σύναψη συμβολαικής εκτροφής κοτόπουλων που μπορούν να σας τα δίνουν μόλις γεννιούνται ή να τα βάζετε μόνοι σας . Πέρα απο τα κοτόπουλα μπορείτε με κάθε τρόπο να εμπορεύεστε και τα εκταοντάδες αυγά που θα μαζεύετε!!



ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΗΤΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΑ - ΠΛΟΥΤΙΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ
Με έδρα τα Γιάννενα ο «Νιτσιάκος ABEE», βγαίνει πρώτος με διαφορά, στον κλάδο της πτηνοτροφίας. Ξεκίνησε σιγά σιγά, όμως μπήκε δυναμικά στο χώρο, και κατάφερε πράγματα που πλέον θεωρούνται άπιαστα όνειρα απο τους περισσότερους πτηνοτρόφους!

Το πιο εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι η πορεία της μέσα στην κρίση: έχοντας σχεδόν τριπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της, πενταπλασιάσει τις εξαγωγές, υλοποιώντας επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ και δημιουργώντας πολλές νέες θέσεις εργασίας, η «Νιτσιάκος» είναι μία από τις λίγες περιπτώσεις που κατάφεραν να μετουσιώσουν την κρίση σε ευκαιρία. Με επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, αδιάκοπο εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, έρευνα και καινοτομίες για νέα προϊόντα, έμφαση στην ποιότητα και την πολύ σκληρή δουλειά κατάφερε να διακριθεί κόντρα στο ρεύμα.



Ενα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εταιρείας είναι ότι έχει αναπτύξει έναν πλήρως ολοκληρωμένο κύκλο παραγωγής: από τις πρώτες ύλες, την εκκόλαψη των νεοσσών, την εκτροφή τους με ζωοτροφές που παράγει η ίδια μέχρι την τελική τυποποίηση και διανομή των προϊόντων της.


Το πρώτο βήμα έγινε από τον Θεόδωρο Νιτσιάκο, σχεδόν από το μηδέν. Το 1972 διαβλέποντας τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης της βιομηχανίας παραγωγής κοτόπουλου στην Ελλάδα προχώρησε στη δημιουργία, με δάνειο από την Αγροτική Τράπεζα, μιας πρότυπης μονάδας αναπαραγωγής. Το ξεκίνημα έγινε σχεδόν από το μηδέν, καθώς οικονομικά ήταν μεν απόλυτα εξαρτημένος από τρίτους, ωστόσο με σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και κατόπιν στο ολλανδικό Γεωπονικό Πανεπιστήμιο του Βαγκενίγκεν ο κ. Νιτσιάκος ήταν οπλισμένος με θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για την πτηνοτροφία.



Σταδιακά, η πολύ μικρή επιχείρηση άρχισε να μεγαλώνει και να γίνεται «ορατή», ωστόσο ήταν πολύ πίσω από τους μεγάλους της εποχής. Τώρα όμως θεωρείτε ο μεγαλύτερος κολοσσός πάνω στη πτηνοτροφία, παράγοντας κοτόπουλα, ζωοτροφές, εξάγωντας, εξελισσόμενος με ανοδική πορεία...

Η πτηνοτροφία συγκριτικά με άλλους κλάδους του πρωτογενή τομέα είναι πολύ κερδοφόρα, ωστόσο δύσκολα θα ακούσετε επαγγελματίες πτηνοτρόφους να το παραδέχονται. Εφόσον όπως κάθε επάγγελμα έχει και αυτό πάρα πολλές δυσκολίες, και δεν είναι όλα τόσο εύκολα όπως παρουσιάζονται... Όμως δεν πάυει η πτηνοτροφία να είναι σαν επάγγελμα μια εξαιρετική ιδέα, και σίγουρα πρέπει όλοι να το σκεφτείτε παραπάνω...
   

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας.Διάβασα το αρθρο σας και θα ήθελα να μου απανήσετε σε κάποιες ερωτήσεις που έχω.Αυτή η κίνηση έχει νομιμότητα?Αν για παράδειγμα τοποθετήσω μια αποθήκη σε ένα κτημα και εκτρέφω κοτόπουλα για κρέας αλλα και για αυγά δεν χρειάζεται να έχω άδεια δραστηριοποίησης για να τα πουλώ?Αυτό που αναφέρετε περί τίνος πρόκειται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Νιτσιακος οικονομισε και οικονομαοι απι την Βουλγαρια.Εισαγωγη γριές κότες ξεκοκαλιασμενες καθαρό κρέας για φόρο....1 € και πουλάει 2.30 Αφήστε της μαλακές που από δουλειά κ από μπλα μπλα. Μέγας Μαγκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι κερδοφόρα μια μικρή πτηνοτροφική μονάδα με τα σιτηρά πλέον να έχουν αυξηθεί άνω των 30 %. Εισάγουν κι αυγά από την Βουλγαρία-γεμίζουν την ελληνική αγορά. Προσοχή δεν μιλάω για την ως άνω επιχείρηση, αλλά γενικότερα. Προτιμήστε αυγά χωριάτικα από ανθρώπους που εμπιστεύεστε. Κι αν το αυγό πια κοστίζει 0,30 λεπτά, τότε δεν είναι κατάλληλο για τα μωρά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή