Άρρωστη κότα: Πως γιατρεύεται



Η κότα της φωτογραφίας έχει κάτι σαν τρύπα στο κατω μέρος της κοιλιάς (από εκεί που βγαίνουν τα αυγά).
Φαίνεται χώμα, αίμα, κουτσουλιές και μυρίζει άσχημα.
Δύο φορές έκανε αυγά με αίμα στο τσόφλι.
Ξέρει κάποιος τι μπορεί να είναι και πώς αντιμετωπίζεται;
Πρέπει να την απομονώσω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.







Η κότα καταρχήν είναι σε πολύ βαριά μορφή, και όπως φαίνεται είχε κάποια πληγή η οποία μολύνθηκε και δημιούργησε σηψαιμία. Σύμφωνα με τις δικη μου εμπειρία δεν υπάρχει περίπτωση να σωθεί, και αυτό φαίνεται διότι άλλαξε χρώμα και το λειρί της το οποίο είναι χλωμό άσπρο ενώ έπρεπε να είναι κατακόκκινο. Για να σωθεί η κότα αν δεν είναι ηδη αργά, πρέπει πρώτα να καθαρίσεις με αύθονο υγό την πληγή στο πίσω μέρος, και στο τέλος να την απολυμάνεις με betadine, ή οινόπνευμα ή πρόπολη ή ότι άλλο υπάρχει στο σπίτι και απολυμαίνει.

Αφού τη καθαρίσεις πρέπει να αγοράσεις αντιβίωση για την μόλυνση στο αίμα. Αν τα κάνεις αυτά γρήγορα, και η κότα συνεχίζει να τρώει ίσως τη σώσεις. Το ότι μυρίζει στο πίσω μέρος όπως μας λές, σημαίνει ότι έχει μολυνθεί. Συχνά αυτού του είδους οι κότες παρουσιάζουν τέτοια προβλήματα. Η πληγή στο πίσω μέρος μπορεί να δημιουργηθεί είτε απο μεγάλους ποντικούς - αρουραίους είτε απο κανοβαλισμό. Αν υπάρχουν ποντίκια. κάνουν την πιο βρώμικη δουλειά. Πάνε το βράδυ και σκάβουν τις κότες ολοζώντανες στο πίσω μέρος και τρώνε τη σάρκα. Τα πιο βρωμερά και καταστροφικά ζώα.

Αν η κότα έχει πληγή είναι έτσι όπως τα λέω και δεν έχει κάποια άλλη αρρώστια, η πληγή τα δημιούργησε. Συνεπώς δεν είναι και κάτι κολλητικό, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να απομονώσεις τη κότα, και για να αναρρώσει καλύτερα, αλλά και για να μην κολλήσει τίποτα τις άλλες, στην μια αυτή περίπτωση να έχει κάτι κολλητικό. Συνήθως όταν ο οργανισμός μιας κότας γίνεται τόσο αδύναμος μπορεί να βλαστήσουν ταυτόχρονα και άλλες ασθένειες, και να μας μεταδόσει την ασθένεια και σε άλλες κότες.

Σε καμία περίπτωση μη δώσεις αντιβίωση baytril η γενικού τύπου αντιβιώσεις, διότι θα δώσεις την χαριστική βολή στη κότα. Και εννοείτε ποτέ δεν δίνουμε προληπτικά αντιβιώσεις. Αν θές μπορεις να δώσεις στις υπόλοιπες κότες βάμμα πρόπολης για να δυναμώσει ο οργανισμός τους και να μη κολλάνε τιποτα. Βάμμα πρόπολης μπορείς να προμηθευτείς στο τηλέφωνο ********
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου