4 μυστικά να εκτοξεύσετε την αυγοπαραγωγή στις κότες



1ο Μυστικό
Το βασικότερο για να εκτοξεύσουμε την αυγοπαραγωγή στις κότες, είναι να τις ταΐζουμε ΣΩΣΤΑ! Οι κότες εκτός απο καλαμπόκι και σιτάρι, πρέπει να τρέφονται και με άλλες τροφές. Οι πρωτείνες και το ασβέστιο είναι δύο βασικά συστατικά στη τροφή για μεγαλύτερη αυγοπαραγωγή. Μια πατέντα για να αυξήσουμε την αυγοπαραγωγή στις κότες είναι σε μια γωνιά στο κοτέτσι να ρίξουμε άμμοχάλικο ψιλό (βοηθάει σημαντικά στη χώνεψη), να τις ταίζουμε τσόφλια αυγών (είναι πολύ πλούσια σε ασβέστιο) όπως επίσης και πρωτείνες (πολλά αποφάγια απο το σπίτι, βρώμη, ριζάκι, φακές, ηλιόσπορο, σόγια κλπ). Σε συνδιασμό με αρκετό πράσινο οι κότες θα εκτοξεύσουν την αυγοπαραγωγή. Και ένα τελευταίο μυστικό διατροφής. Ρίξτε λίγο κόκκινο πιπέρι μέσα στη τροφή, μόνο 1 κουταλιά σούπας σε ένα κιλό τροφής, και θα δείτε αμέσως αποτελέσματα.

2ο Μυστικό
Μαζέψτε τα αυγά το μεσημέρι και μην αργείτε ποτέ περισσότερο! Πολλές φορές μάλιστα μπορεί να χρειαστεί να μαζεψουμε τα αυγά και δύο φορές, μια φορά το πρωί στις 11, και μια φορά το μεσημεράκι στις 2-3. Οι κότες σπάνια γεννάνε αυγά πέρα τις 1-2 το μεσημέρι. Το καλύτερο είναι να μαζεύουμε τα αυγά κατευθείαν, έτσι ώστε να μη τα χάνουμε τσάμπα. Τα αυγά μπορούν να τα φάνε οι ποντικοί, τα φίδια, οι αλεπούδες, οι γάτες, οι σκύλοι, ακόμα και οι ίδιες οι κότες. Για να λέμε την αλήθεια οι κότες μπορεί να γίνουν περισσότερο επικίνδυνες όπως και τα ποντίκια - φίδια. Οι σκύλοι και οι γάτες μπορούν να τα σπάσουν, και μετά να αναλάβουν οι κότες τα υπόλοιπα. Ξέρετε τι γίνετε μόλις σπάσει αυγό στο κοτέτσι. Όσες περισσότερες ώρες μένει το αυγό στο κοτέτσι, μπορεί να ραγήσει απο λάθος και μετά να φαγωθεί.

3ο Μυστικό
ΠΟΤΕ μη ξεχάσετε τις κότες χωρίς νερό. Λίγες ώρες το μεσημέρι χωρίς νερό, αρκούν για να κόψουν την αυγοπαραγωγή του κοτετσιού μας για 1 εβδομάδα. Οι λόγοι είναι απλοί. Η κότα χρειάζεται μεγάλη ποσότητα νερού καθημερινά για να δημιουργήσει το αυγό. Το αυγό περιέχει 75% νερό, και η κότα για να το δημιουργήσει μέσα της πρέπει να πιεί πολύ περισσότερο. Πόσο μάλλον το Καλοκαίρι. Όπως καταλαβαίνετε μια μίνι αφυδάτωση μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για αρκετές ημέρες στο κοτέτσι.

4ο Μυστικό
Ο χώρος δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο! Οι κότες δε χρειάζονται 1 στρέμμα χώρο για να γεννήσουν. Και σε ένα μικρό κοτετσάκι 30 τετραγωνικά, με 10 κοτούλες μπορούμε να πετύχουμε άριστα αποτελέσματα στην αυγοπαραγωγή, αρκεί να τις ταίζουμε σωστά. Είναι μύθος ότι για κάθε κότα χρειαζόμαστε πολλά τετραγωνικά χώρο. Ωστόσο αν είναι ελεύθερες, δε χρειάζονται τόσο μεγάλη περιποίηση στη τροφή, μιας και τρώνε χόρτα έντομα μόνες τους και γεννάνε περισσότερα αυγά.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου