Υγειονομικό και κότες: Απαγορεύονται τελικά ή όχι;



Παιδιά το υγειονομικό έχει εξαπολύσει τους υπαλλήλους του, και στέλνει χαρτιά σε όσους διατηρούν κότες μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Δεν φταίει όμως το ίδιο αλλά οι γείτονες που κάνουν καταγγελίες διότι ενοχλούνται και δεν θέλουν να βλέπουν ζωντανό ούτε χιλιόμετρο μακριά.


Ζούμε μια κατάσταση σήμερα όπου ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει τον διπλανό του να προοδεύει! Εμένα προσωπικά μου έκαναν καταγγελίες για τις κότες, για τα μελίσσια για τα καναρίνια ακόμη και για τις γάτες διότι λέει βρομίζουν το περιβάλλον.

Το υγειονομικό εφόσον έρθει για αυτοψία δεν δείχνει κανένα έλεος. Προσωπικά αυτή τη στιγμή επειδή βρήκε δύο κότες, στέλνει το χαρτί στον εισαγγελέα. Συνειδητοποιείτε οτι για δύο κότες κινούνται νομικά εναντίον μου;

Σύμφωνα με την νομοθεσία της Ελλάδος απαγορεύεται να έχεις ούτε μια κότα εντός κατοικιμένης περιοχής. Ας διαθέτεις τεράστιο κήπο, ας τα έχεις πεντακάθαρα, ας μην ενοχλούν κανένα. Αν λοιπόν ένας γείτονας στραβοξυπνήσει μια μέρα μπορεί να κάνει καταγγελία και να σου απαγορεύσει το δικαίωμα να έχεις έστω και ένα ζωντανό στον κήπο σου.



Η νομοθεσία της Ελλάδος προσπαθεί με κάθε τρόπο να χτυπήσει την αυτάρκεια των Ελλήνων! Θέλουν όλα να τα αγοράζουμε! Διότι αν απαγορεύονται μέχρι και οι κότες στις κατοικιμένες περιοχές αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα!

Και ρε παιδιά να σας πω το μεγάλο παράπονο μου; Τα πας στο κτήμα στα κλέβουν, τα έχεις στη πόλη η σε κατοικιμένη περιοχή απαγορεύονται, δηλαδή να θες να φας ένα φρέσκο αυγό και να μην γίνεται.

Όσοι φοβούνται για καταγγελίες στο υγειονομικό, να ξέρετε πως αυτό λειτουργεί μόνο και μόνο τότε. Δηλαδή όταν κάποιος γείτονας σας "καρφώσει" και κάνει καταγγελία! Αν αυτό συμβεί το υγειονομικό θα ρθεί για αυτοψία και αν δεί κότες θα σας στείλει χαρτί. Δεν έχει σημασία αν δεί μια η 100 κότες! Είναι το ίδιο γι αυτούς! Μετά απο ένα - δύο μήνες θα ξανα ρθεί και αν δεν έχετε πάρει τις κότες το προωθεί στον εισαγγελέα για να γίνει δικαστήριο.

Δικαστήριο για κότες βεβαίως βεβαίως!

Αν ο γείτονας απο άγνοια κάνει καταγγελία στην αστυνομία, αυτή δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Να ξέρετε πως οι αστυνομικοί δεν έχουν δικαιοδοσία για κάτι τέτοιο και το κυριότερο δεν γνωρίζουν καν τι ισχύει για τις κότες.

Προσωπικά η υπάλληλος του υγειονομικού μου είπε ότι η υπηρεσία τρέχει όλη μέρα για περιστατικά σε πόλεις διότι γίνονται συνέχεια καταγγελίες για κότες! Και που; στο Αγρίνιο, όπου οι περισσότεροι μεγάλωσαν με κότες και άλλα ζώα!

Θα φτάσει όμως η μέρα που θα πεινάσουν, και τότε θα είναι αργά!

Διαβάστε τη νομοθεσία αναλυτικά εδώ: Πόσες κότες επιτρέπονται στη πόλη; Όλη η νομοθεσία για τα οικόσιτα ζώα και πτηνά

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου