Σούπερ πατέντα: Εξαφανίζουμε τα ποντίκια πανεύκολα απο το κοτέτσι. Χωρίς φάρμακα...



Μια ιδέα του φίλου μας Δημήτρη! Με αυτή τη πατέντα κατάφερε να πολεμήσει τα ποντίκια στο κοτέτσι του, χωρίς φάρμακα. Όπως ξέρουμε με τα ποντικοφάρμακα πάντα υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε τα ζωντανά μας. Απο τις κότες μέχρι και τις γάτες! Το ποντικοφάρμακο, ανάλογα με το είδος του δηλητηρίου μπορεί να παραμείνει ενεργό,
και όταν το ποντίκι ψωφήσει, οπότε αν το φάει κάποια κότα η γάτα είναι άκρως επικίνδυνο....
Παίρνουμε ένα κυλινδρικό δοχείο (πχ πλαστικό, αυτό που βάζουμε το αλάτι, που είναι σκληρό και δεν είναι διάφανο) ένα κλαδί και έναν κουβά. Περνάμε το κλαδί μέσα στο δοχείο και το στηρίζουμε στις ακρες του κουβά. Βάζουμε το δόλομα πάνω στο δοχείο και γεμίζουμε με νερό τον κουβά τόσο ώστε να μην μπορεί να βγει ο πόντικας έξω. Μόλις πάει να φάει το δόλωμα γυρίζει το δοχείο πέφτει μέσα στο νερό και πνίγεται. Ετσι δεν δημιουργούνται μυρωδιές και δεν έχουν πρόβλημα τα υπόλοιπα ζώα με τα διάφορα ποντικοφάρμακα. Το δόλωμα είναι ψωμί με λάδι (αν θέλουμε και λίγο τυρί). Μπορείτε να βάλετε οτιδήποτε έχει μυρωδιά και το τρώνε τα ποντίκια. Το δόλωμα είναι δεμένο με δετικό καλωδίων. Μπορούμε να το δέσουμε και με σύρμα η σχοινί ή ότι άλλο θέλουμε.



Για να πιάσουμε μεγαλύτερους ποντικούς πχ αρουραίους πρέπει να εφαρμόσουμε άλλο κόλπο. Πρέπει να βάλουμε μεγαλύτερο κουβά τουλάχιστον 1 μέτρο ύψος, και αφού βάλουμε κάμποσο νερό μέσα, πρέπει στη συνέχεια να πασαλείψουμε με λάδι τα πλάγια του κουβά, για να μη μπορεί να βγεί έξω, και να γλιστράει.

Άλλες μέθοδοι να πολεμήσουμε τα ποντίκια

Γύψος με φαγητό
Βάζουμε σε ένα μέρος που να μη πλησιάζουν τα ζώα μας, γύψο σε σκόνη με φαγητό. Πχ παίρνουμε ένα τυρί και το πασαλείβουμε με γύψο. Η παίρνουμε αλεύρι και το ανακατεύουμε με γύψο. Δίπλα αφήνουμε και λίγο νερό. Όποιο ποντίκι φάει γύψο, διψάει. και μόλις πιεί νερό ο γύψος γίνετε πέτρα, και πεθαίνει.

Ρινίσματα σιδήρου με φαγητό
Ένας άλλος τρόπος είναι ρινίζματα σιδήτου σε ζυμάρι, με λίγο τυρί πασαλειμένο επάνω. O τρόπος αυτός είναι λιγότερο αποτελεσματικός απο τους υπόλοιπους, όμως μπορεί να εξολοθρεύσει και αυτός αρκετά ποντίκια. 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου