Μπήκε στο κοτέτσι και έφαγε όλες μου τις κότες: Κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό μόλις είδα...




Ο Χαράλαμπος δέχτηκε επίθεση στο κοτέτσι του:
Χρόνια πολλά σε όλους! Το βράδυ άκουσα το σκυλί μου να φωνάζει σαν δαιμονισμένο, βγήκα να δω τι γίνεται και άκουσα τις κότες να φωνάζουν. Μόλις πήγα στο κοτέτσι κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Στον έξω χώρο πεθαμένες κότες και πάπιες και μέσα στο κοτέτσι οι άλλες κουρνιασμενες. Να σημειώσω ότι δεν είχαν κομμένα κεφάλια και ότι έχω φράχτη δύο μέτρα μέσα σε μπετόν. Μόνο νεκρές σκόρπιες κότες με ελαφρύ δάγκωμα κάτω από τη φτερούγα και λείπουν μερικές. Είναι αλεπού ;Σας έχει συμβεί;

Απάντηση απο Ελληνικές Κότες...
Η αλεπού δεν κόβει τα κεφάλια, είναι πανούργα και βρίσκεις τα πουλιά κατακρεουργημένα και πολλές φορές εξαφανισμένα. Η αλεπού κλέβει τις κότες τις σκοτώνει, και μετά αρχίζει να τις παίρνει στο δάσος για να τις θάψει και να τις φάει αργότερα όταν πεινάσει. Μου κάνει τρομερή εντύπωση που έχεις σκύλο και συνέβη κάτι τέτοιο. Η αλεπού για να φτάσει σε μια τέτοια πράξη δίπλα σε σκύλο, πρέπει να πείναγε πάρα πολύ.

Απο την εμπειρία μου, υπήρξε μια φορά που δεχτήκαμε επίθεση απο αλεπού. Οι κότες ήταν όλες σκοτωμένες, και σκόρπιες στο κτήμα. Οι τραυματισμοί στο σώμα ήταν κυρίως στη πλάτη στο λαιμό αλλά και πολλά σημεία του σώματος. Όταν ξεκινήσαμε να μετράμε τα πουλιά τα περισσότερα έλειπαν και σε λίγες ημέρες βρήκαμε τι είχαν γίνει. Οι γκρεμοί του χωριού ήταν σκαμμένοι και μύριζαν πολύ έντονα απο τα μισοθαμμένα κοτόπουλα. Η αλεπού σκόρπισε τα πτώματα παντού.

Μετά από αυτό το γεγονός στο χωριό, πήγαν και προμηθεύτηκαν φόλες υδροκυανίου, και γέμησαν το δάσος δηλητηρίαζωντας όλες τις αλεπούδες. Έγινε ένα μεγάλο έγκλημα στη φύση. Μετά απο μέρες βρίσκαμε παντού πτώματα απο αλεπούδες.

Δεν είναι όμως αυτή λύση, διότι τον επόμενο χρόνο οι αλεπούδες πολλαπλασιάστηκαν ακόμα περισσότερο, λόγω αφθονίας στη τροφή. Όσον αφορά το κοτέτσι. Σύμφωνα με εμπειρίες όταν υπάρχει σκύλος η αλεπού δε πλησιάζει όμως η εμπειρία σου Χαράλαμπε ανατρέπει αυτά τα δεδομένα. Δε ξέρω πως έγινε αυτό, δε το είχα ξανα ακούσει. Πάντως απο τα λίγα που ξέρω μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι ήταν πιθανότατα αλεπού η κουνάβι. Τώρα όσον αφορά το φράχτη ψάξε για ψεγάδι η τρύπα, σίγουρα κάπου θα υπάρχει. Αν ο φράχτης είναι αθικτος, είναι κουνάβι που ξέρει να σκαρφαλώνει καλά και δε φοβάται τόσο πολύ το σκύλο. Τα δείγματα από επίθεση κουναβιού είναι κομμένα κεφάλια και αίμα στο λαιμό.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου