Μικρές συμβουλές για τεράστια επιτυχία στη κλωσσομηχανή & την εκκόλαψη των αυγών!



ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΚΚΟΛΑΨΗΣ ΓΙΑ ΑΥΓΑ ΚΟΤΑΣ

  1. Τα αυγά που θα τοποθετηθούν στην κλωσσομηχανή πρέπει να είναι καθαρά, μέτριου μεγέθους, κανονικού σχήματος και χωρίς ρωγμές.
  2. Η κλωσσομηχανή πρέπει να τοποθετείται σε δωμάτιο που έχει σταθερή θερμοκρασία.
  3. Βάλτε σε λειτουργία την κλωσσομηχανή σας 24-48 ώρες πριν από την τοποθέτηση των αυγών.
  4. Αν τα αυγά έχουν αποθηκευτεί σε δροσερό χώρο πρέπει να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου, για τουλάχιστον 6 ώρες  πριν από την τοποθέτηση στην κλωσσομηχανή.
  5. Μην τοποθετείτε στην κλωσσομηχανή λιγότερα από έξι αυγά.
  6. Τα αυγά τοποθετούνται στις θήκες με τη μυτερή πλευρά προς τα κάτω.
  7. Η θερμοκρασία σε κλωσσομηχανή χωρίς ανεμιστήρα πρέπει να είναι 101,5 βαθμοί Φαρενάιτ (38,6 C), μετρημένη στην κορυφή του αυγού, ενώ στις κλωσσομηχανές με ανεμιστήρα η θερμοκρασία,  μετρημένη σε οποιοδήποτε σημείο της κλωσσομηχανής, πρέπει να είναι 99,5-100 βαθμοί Φαρενάιτ (37,5-37,77 C).
  8. Μην επαναρυθμίζετε τη θερμοκρασία της κλωσσομηχανής τις πρώτες 24 ώρες από την τοποθέτηση των αυγών.
  9. Μη γυρίζετε τα αυγά τις πρώτες 24 ώρες από την τοποθέτηση στην κλωσσομηχανή.
  10. Γυρίζετε τα αυγά από τη 2η μέχρι την 18η ημέρα.
  11. Όταν γυρίζετε τα αυγά με το χέρι, τα χέρια σας πρέπει να είναι πλυμένα.
  12. Τα αυγά πρέπει να γυρίζουν τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα σε τακτά χρονικά διαστήματα - πέντε φορές είναι ακόμα καλύτερα.
  13. Η υγρασία θα πρέπει να είναι 50-60% κατά τη διάρκεια των πρώτων 18 ημερών της επώασης. Την 18η ημέρα αυξήστε το επίπεδο υγρασίας περίπου στο 70-80%.
  14. Κάθε 7-10 ημέρες ελέχγετε τα αυγά και αφαιρέστε τυχόν μη-γόνιμα ή νεκρά έμβρυα.
  15. Τα αυγά κότας εκκολάπτονται σε 21 ημέρες.
  16. Μετά από κάθε χρήση πλύνετε και απολυμάνετε την κλωσσομηχανή

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου