Ανταλλαγή αυγών πάπιας σε κλώσσα: Οι κότες μπορούν να εκκολάψουν τα πάντα!!!



Είναι γεγονός πως οι κότες όταν πέφτουν κλώσσες δέχονται ότι αυγά και αν τους βάλουμε. Απο αυγά πάπιας, φραγκόκοτας μέχρι χήνας που είναι και τα μεγαλύτερα. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε μια πάπια στη φωλιά της που κλωσσά τα αυγά που γέννησε, και επειδή είναι πολλά πέρνουμε μερικά και τα βάζουμε στις φωλιές οπου κλωσσάνε οι κότες. Τα δέχονται κανονικά και τα αυγά της πάπιας θα εκκολαφθούν σε 28 - 32 ημέρες.




Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε σε τέτοιες επεμβάσεις είναι να μην βάλουμε ταυτόχρονα αυγά απο διαφορετικά είδη πουλιών διότι θα εκκολαφθούν σε διαφορετικά διαστήματα. Πχ αν θέλουμε μια ομοιόμορφη εκκόλαψη πρέπει να βάλουμε τα αυγά της πάπιας για κλώσσημα τουλάχιστον μια εβδομάδα νωρίτερα απο τα αυγά της κότας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η κότα μπορεί να μεγαλώσει αρμονικά διαφορετικά είδη πουλιών όπως παπάκια, όμως θα προκύψουν μερικά προβληματάκια. Αν υπάρχει κοντά νερό τα παπάκια θα κολυμπάνε μέσα και η κότα θα τα περιμένει απ έξω. Δείτε στο δεύτερο βίντεο την κλώσσα με τα παπάκια της.

Αλλαγή αυγών απο την πάπια στην κλώσσα




Η κότα κλώσσα περιμένει τα παπάκια της να βγούν απο το νερό.




Ένα καταπληκτικό βιντεάκι με τη στοργή που δείχνει η μάνα κλώσσα





Νανάκι Κότα ταΐζει και μαθαίνει τα παπάκια...


   

1 σχόλιο:

  1. εχω μια παπιά και είχε κανει για πρώτη φορα αυγά και εχει κανει 4 ..τα πηρα απο την φωλια.πρεπει να τα αφησω η θα κανει αλλα και να αφήσω τα υπολειπα για να κάτσει να τα κλωσήσει? πως θα καταλαβω οτι πρεπει να τα αφησω για να κατσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή