Μέθοδος: Βάζουμε κλώσα κατευθείαν δεύτερη φορά με νέα αυγά;



Θα έχει συμβεί πολλές φορές σε μια κλώσσα να σπάσουν τα αυγά η για οποιαδήποτε λόγο να μείνει χωρίς αυγά. Μπορούμε να βάλουμε εκ νέου τη κλώσσα με καινούργια αυγά η θα υπάρξει πρόβλημα; Θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα για τόσες ημέρες;


Εξαρτάται απο το πόσες μέρες κλώσσησε και την ράτσα δηλαδή πόσο δυνατό είναι το ένστικτο. πχ τα νανάκια έχουν τόσο αυξημένο το ένστικτο της κλώσσας που μπορούν να κλωσσήσουν δύο φορές συνεχόμενα.



Ας σας πω μια ιστορία με μια κλώσσα που την έβαλα και έκανε εκκόλαψη δύο φορές συνεχόμενα. Συνολικά το κλώσσημα αυτής της κότας είχε πάρει 3 μήνες και έβγαλε πανω απο 30 κοτοπουλάκια συνολικά σε δύο συνεχόμενες γέννες. Τώρα θα αναρωτιέστε πως έγινε αυτό. Θα σας εξηγήσω. Αφού κλώσσησε τα πρώτα αυγά και έσκασαν της πήρα όλα τα κοτοπουλάκια και τα συνένωσα με τα κοτοπουλάκια μιας άλλης κλώσσας. Στην θέση τους έβαλα και πάλι αυγά και η κότα αν και αναστατωμένη συνέχισε την επώαση κανονικά.



Θέλω να σας πω οτι είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο και είναι πιθανό η κότα να καταλάβει την απάτη που διαπράξαμε. Και πιστέψτε με για κάτι τέτοια είναι πολύ έξυπνες δεν μπορούμε να τις εξαπατήσουμε. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και στο στάδιο των αυγών (αν τις τα πάρουμε και βάλουμε άλλα). Η κότα μπορεί να νιώσει τα κοτοπουλάκια της ακόμα και όταν βρίσκονται μέσα στο τσόφλι.

Το συμπέρασμα είναι οτι θα πρέπει να αποφεύγουμε τέτοιες ενέργειες διότι τα πουλιά μπορεί να το καταλάβουν. Άν όμως είναι τις πρώτες 10 ημέρες της επώασης τότε ναι μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε άνετα χωρις κανένα πρόβλημα. 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου