Κότες ράτσας Όρπινγκτον (orpington). Διπλού σκοπού για αυγά και κρέας



Πρόκειται για μια αυγοπαραγωγική - κρεατοπαραγωγική ράτσα διπλού σκοπού. Γεννάει αρκετά αυγά ακόμα και το Χειμώνα που άλλες ράτσες σταματούν. Γίνεται μεγάλη σε μέγεθος 4 κιλά ιδανική για φαγητό και πιάνει πολύ κρέας.  Φιλική και όταν κλωσσάει γίνεται πολύ προστατευτική.

Οι κότες ράτσας orpington είναι μια διάσημη ράτσα ανα τον κόσμο και εκτός απο την παραγωγικότητα της έχουν και εντυπωσιακά χρώματα. Επιπροσθέτως είναι οτι πρέπει για όσους έχουν μικρά παιδια που λατρεύουν τα ζώα. Ειναι πολύ φιλικά πτηνά και δεν κάνουν τα γνωστά απότομα φτερουγίσματα όπως άλλες κότες πχ οι γυμνολαίμικες.


ΕΙΚΟΝΑ Τα κοτοπουλάκια είναι πολύ ζωηρά και αναπτύσσονται πολύ γρήγορα


Σύμφωνα με εμπειρικά δεδομένα που συγκεντρώσαμε γεννάνε περίπου 180 αυγά τον χρόνο, πιάνουν 4 κιλά τα θηλυκά και μέχρι 5 τα αρσενικά Μερικοί εκτροφείς όσον αφορά τα αυγά υποστηρίζουν ότι σε κατάλληλες συνθήκες και με περιποίηση καλή διατροφή μπορούν να γεννήσουν και περισσότερα.

Γίνονται κλώσσες και λόγω του μεγέθους τους μπορούν να εκκολάψουν πολλά αυγά.

Tα κοτόπουλα orpington εντάσσονται στις μεγαλόσωμες ράτσες και η καταγωγή τους είναι απο την μακρινή Αγγλία. Πριν αρκετά χρόνια κέρδισαν τις εντυπώσεις και κυκλοφόρησαν ανά τον κόσμο πολύ γρήγορα. Αυτό συνέβη επειδή ήταν κότες που γένναγαν πολλά αυγά, έπιαναν κρέας και ήταν φιλικές και πολύ όμορφες.

Μόλις αυτό συνέβη οι άγγλοι αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την ομορφιά αυτών των πτηνών, και με επιλεκτική αναπαραγωγή απομόνωσαν και έφτιαξαν διαφορετικές αποχρώσεις στη ράτσα όπως μαύρο, γκρί, άνοιχτό καφέ κλπ...

Το άνοιχτο καφέ ονομάζεται buff και σύμφωνα με πολλούς εκτροφείς γεννάνε πάρα πολλά αυγά, και τις προτιμούν σε σχέση με τις άλλες αποχρώσεις. Δεν ξέρω αν αληθεύει. Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε μερικές αποχρώσεις τις ράτσας



ΕΙΚΟΝΑ BUFF ΟΡΠΙΝΓΚΤΟΝ, κλωσσάει και έχουν εκκολαφθεί τα κοτοπουλάκια


Ορπινγκτον κλώσσα με τα κλωσσοπουλάκια της



Μαύρες κότες ορπινγκτον



Δειτε ποσο φιλικές είναι!!! Τις φωνάζει με το ονομα τους και έρχονται...



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου